Garip bir şekilde düşen bilgisayar performansı

ygttt

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün garip bir yavaşlık hissedip yeniden başlattım bilgisayarı ve aşırı ısınma hatası (CPU over temperature) verip F1'e bastırıp BIOS'a gönderdi. Hiç dokunmayıp ertesi gün başlattığımda ise normal bir şekilde açıldı. Hatta bir maç güzel bir şekilde oyun oynayadabildim. Ancak birkaç saat sonra tekrar bir oyuna girdiğimde tekrar bir yavaşlamayla karşılaştım.
Bilgisayarın kasasında bazen hırıltılı da duyduğum oluyor, yaklaşık 2 senedir kullanıyorum, hiç macuna dokunmadım.
Bu hırıltı olayında da internette araştırdığımda birkaç yerde güç kaynağının sorun olabileceğini okudum.

Oyun oynarken GeForce şeyinden resim aldım, belki soruna dair ipucu verebilir. Yardımcı olursanız sevinirim dünden beri böyle bir sorun yaşıyorum, sesi de 2-3 gün önce duydum ama çok da önemsemiştim.
 

Dosya Ekleri

  • IMG20240522200220.jpg
    IMG20240522200220.jpg
    180,2 KB · Görüntüleme: 41
İşlemcin ısınmış diye uyarı vermiş sana. İşlemcin nedir çünkü eğer güçlü bir işlemciyse ve stok soğutucu ile kullanıyorsan ısınma normaldir fakat daha önce olmadıysa ya da soğutucun varsa termal macunun değişme vakti gelmiştir.
 
İşlemci i5 12400F stok soğutucu ile kullanıyorum. Isınma bu kadar yoğun performansı düşürür mü ? Bir de bayağı tozlu anlaşılan tozunu iyice temizleyip, macunlarını yeniledikten sonra sorunun devam etmemesi için dua etmek lazım.

Belki güç kaynağında bir sorun olduğu için fanlarda sorun oldu diye kaygılanıyorum, güç kaynağı 550W. İnşallah sorunun nedeni toz ve macundur.
 
İşlemci i5 12400F stok soğutucu ile kullanıyorum. Isınma bu kadar yoğun performansı düşürür mü? Bir de bayağı tozlu anlaşılan tozunu iyice temizleyip, macunlarını yeniledikten sonra sorunun devam etmemesi için dua etmek lazım.

Belki güç kaynağında bir sorun olduğu için fanlarda sorun oldu diye kaygılanıyorum, güç kaynağı 550W. İnşallah sorunun nedeni toz ve macundur.

Hocam KB yeni görüyorum. İşlemci ısınma testi yapın oyunlarda eğer işlemcinin ısındığından emin değilseniz. Fanın tozunu iyice temizleyip termal macunu değiştirin, o işlemciye stok soğutucu yeterli zaten. Kaliteli bir termal macun ve güzel bir temizlikle birlikte eski sıcaklığına dönecektir. Ve evet işlemci ısınınca kendini soğutmak için gücünü azaltır ve bu da FPS'in düşmesine sebep olur. Eğer işlemciye zarar verecek şekilde ısınıyorsa da bilgisayarı kapatır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı