Garsonluk için iş görüşmesinde işverene ne sorulmalı?

• Konuyu başlatan mcf
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 215

mcf

Hectopat
Daha fazla  
Bir iş arama sitesindeki bir ilana başvurmuştum birkaç gün önce(resim). Yarın görüşmeye çağırdılar. Gidip görüşeceğim lakin oradaki işe alımcıya (ik veya neyse adı artık) neleri sormalıyım sizce?
Otel ve kongre merkezlerine eleman (garson, aşçı, bulaşıkçı vs.) Sağlayan bir şirket.
Aklıma tek gelen konum çeşitliliği sebebiyle benim, evimden gidilecek yere nasıl ulaşacağım, ve nasıl geri geleceğim.(listelenen ilçelerden birinde oturuyorum, metrobüse uzak sayılmam), bir de iş kıyafetinin sağlanıp sağlanmayacağı.
Bu tarz bir işte daha önce çalışmadım. Fikirlerinize açığım.

Screenshot_1.jpg

Kıyafet olayı restorandan restorana değişir, kimisi önlük veya tişört verir. Düzgün bir pantolon giyersin, eşofman ile garson olunmaz. Sade bir tişört yeterli.

Patrona sorman gerekenler belli zaten, kaç saat çalışacağın, zorunlu mesai falan var mı onu sor. Bazen işverenler uyanık davranabiliyor. O yüzden mesai saatlerini iyi öğren, hakkını yedirme. Alacağın maaşı da sor.

Son olarak en önemlisi, çalışacağın restoranın konsepti önemli. Mesela garsonlar önceden servis açıyor mu? (müşterinin tabağını önüne koyma, çatal bıçağı yemek gelmeden önce hazırlama vs.)

Bazı restoranların konsepti farklı oluyor, mezeler için özel maşaları oluyor onları kullanabiliyor musun diye soruyorlar. Ama gözün korkmasın, bu genelde belirli balıkçı restoranlarında falan oluyor. Eğer dürümcüde falan çalışacaksan çatal bıçak bile yoktur. Dürüm tabağı vardır en fazla.

Kıyafet konusunda edinmem gereken 1 2 şey var da aklıma şu takıldı. "Siyah kumaş pantolon" denilen şey takım elbiselerin altına giyilen, yarıdan fazlası falan polyester olan pantolon değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı