Garsonluk ile ilgili tecrübeleriniz

• Konuyu başlatan Arel1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 7.572
Ben tecrübeli değilim 3 gün çalıştım. 2 sene önce e ticaret ile alakalı bir işte çalışmıştım. Bu tarz bir yerde çalışmanı tavsiye ederim. Garsonlukta kendini ne kadar geliştirebilirsin ki. Öte yandan dediğim gibi bir işte çalışırsan belki ticaretin nasıl işlediğini vs öğrenirsin daha yararlı olur senin için. CV ne bile ekleyebilirsin.
Amaç kendimi geliştirmek değil, gerçekleri öğrenmek.
Bahsettiğin yer hakkında bilgi verirmisin?

1 gün düğün salonunda garsonluk yapmıştım. Acemi, küçük demediler, her türlü işi yaptırdılar =D Yaklaşık 12 saat çalıştım. Muhtemelen benim gittim yer ile ilgili, iyi muamele görmüştüm... Ama iş yorucu. Benim için sıkıntı değil ama senin için olabilir.

1 gün düğün salonunda garsonluk yapmıştım. Acemi, küçük demediler, her türlü işi yaptırdılar =D Yaklaşık 12 saat çalıştım. Muhtemelen benim gittim yer ile ilgili, iyi muamele görmüştüm... Ama iş yorucu. Benim için sıkıntı değil ama senin için olabilir.
Günlüğüne kaç tl aldın, servismi yaptınız sadece?

servismi yaptınız sadece?
Yok.
Temizlik yaptım, masaları düzenledim, kazanları el arabası ile mutfaklara taşıdım, çay bardağı temizledim, dağıttım, boş olanları topladım, bulaşıkları yıkadım.
Günlüğüne kaç tl aldın
Tam olarak hatırlamıyorum =(
Yaklaşık 300-500 TL
Daha düşük de olabilir.

Yok.
Temizlik yaptım, masaları düzenledim, kazanları el arabası ile mutfaklara taşıdım, çay bardağı temizledim, dağıttım, boş olanları topladım, bulaşıkları yıkadım.

Tam olarak hatırlamıyorum =(
Yaklaşık 300-500 TL
Daha düşük de olabilir.
Önerirmisin peki?

Bulaşıkçı ol ama garson olma. Her işi sana yığarlar, hele işletmeci kötü niyetliyse. Sabit bir işte kalacağını düşünüyorsan, yani sadece siparişleri getirip götüreceğini, o zaman işin hayırlı olsun.
Biraz daha lüks yerlerde demi aynı şey olur,sadece servis yaptırmaz mı?

Garsonluk dışında önerebileceğin, geçici olarak günlük çalışabileceğim bir iş varmıdır?

Eğer garsonluk tecrüben yoksa seni garson olarak değil komi yani servis elemanı olarak alırlar, ve maaşın garsonlara göre düşük olur. Garsonların uşaklığını yapar masaları silersin yeri gelir çatal bıçak bile temizletirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı