Gazetecilik mi hukuk mu?

762954

Centipat
Merhabalar arkadaşlar ben 8. sınıfım haziranda LGS ye gireceğim. Lise olarak sosyal bilimler lisesi istiyorum ama karar veremediğim bir konu var: Üniversitede gazetecilik mi hukuk mu okusam veya sırayla ikisini de mi okusam? Küçüklükten beri arabalara ilgim var otomobil gazetecisi olmak istiyorum bir yandan ya savcı veya hakim olmak istiyorum. Hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bu burada cevabını bulabileceğin bir soru değil. Meslek demek gönül işi demektir, bir ömür bağlanmaktır bir mesleğe. İyisiyle kötüsüyle kabul etmek demektir. Yapacağın mesleği senden başka birisi seçemez. Sana tek verebileceğim tavsiye sözel alanda yeteneğin daha çok ise ve bu alanla kabul alan meslekleri düşünüyorsan sosyal bilimler lisesi senin için daha iyi olur.

Bu konu için henüz erken. Lisede daha çok fikrin değişir. SBL seçerken sayısal yeteneğin olup olmadığını da iyice tartman gerekir. İki meslek arasından hukuk daha önde gelen bir meslektir. Bunu bölüm sıralamalarında da görebilirsin. Ancak dediğim gibi daha çok erken bunlar için. Öncelikle sınavına odaklanıp iyi bir liseyi kazanmalısın.

Merhabalar arkadaşlar ben 8. sınıfım haziranda LGS ye gireceğim. Lise olarak sosyal bilimler lisesi istiyorum ama karar veremediğim bir konu var: Üniversitede gazetecilik mi hukuk mu okusam veya sırayla ikisini de mi okusam? Küçüklükten beri arabalara ilgim var otomobil gazetecisi olmak istiyorum bir yandan ya savcı veya hakim olmak istiyorum. Hangisini tercih etmeliyim?
Planlarını üniversiteyi sağlama alacak şekilde yapmanı tavsiye ederim. Bu ülkede işçiye özgür haklar tanınmıyor ne oku desem sana dezavantaj olur o yüzden yurtdışına çıkabilecek fırsatlar yakalayabileceğin aynı zamanda ilgi alanın olan bir mesleğe yönel hayat senin hayatın burada tavsiye edeceğim herhangi bir meslek size uymayabilir.

Emin ol şu anda karar vermek için çok erken ve lisede, sınava hazırlanırken hatta bölüme başladığında bile fikirlerin çok değişecek. İkisi için de uygun bir lise tercihi yapmışsın, iyi anadolu liselerine de bakabilirsin. Tercih yapmak için kendini strese sokma ve elindeki özgürlüğün tadını çıkar, ilgilendiğin alanlarda kendini okuyarak ve araştırarak geliştirmeye bak. Lise hayatında aktif olup celselere, dergi ve okul gazetesi çalışmalarına katıl, yazılar yazmaya çalış. Lisende yoksa kendin projeler geliştirmek için çaba göster ve olabildiğince size dayatılan sıradan eğitim anlayışının dışında da işler yapmaya bak. Lütfen rahat ol

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı