Gazi'de Yazılım mühendisliği var mı?

ferhat dogan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 11.sınıfa gidiyorum, meslek lisesinde üniversitelerde genelde bilgisayar mühendisiliği bölümü oluyor. Baktıgım bazı konularda yazılım muhendıslıgı bölümü ıcın Gazı unıversıtesını onerıyorlar fakat ınternette taban puanlarına baktıgımda gazı unıversıtesınde yazılım muhendıslıgı bölümü yok bilgisayar muhendıslıgı bölümü var. Bolumlerın olaylarını daha tam bılmedıgım ıcın anlayamadımda yazılım muhendıslıgı bilgisayar muhendıslıgının bir dalı olarak mı okuyacagız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar mühendisliğinde hem yazılım hem de donanım vardır. Yazılım mühendisliğinde ise sadece yazılım görürsünüz donanım olmaz. Çoğu sağlam üniversiteye bakarsanız yazılım mühendisliği olmaz bilgisayar mühendisliği olur. Örneğin ODTÜ, Boğaziçi. Bu üniversitelerde yazılım mühendisliği yoktur bilgisayar mühendisliği vardır. Gazi üniversitesinde de yazılım mühendisliği yoktur, bilgisayar mühendisliği vardır.

Bilgisayar mühendisliğinde hem yazılım hem de donanım vardır. Yazılım mühendisliğinde ise sadece yazılım görürsünüz donanım olmaz. Çoğu sağlam üniversiteye bakarsanız yazılım mühendisliği olmaz bilgisayar mühendisliği olur. Örneğin ODTÜ, Boğaziçi. Bu üniversitelerde yazılım mühendisliği yoktur bilgisayar mühendisliği vardır. Gazi üniversitesinde de yazılım mühendisliği yoktur, bilgisayar mühendisliği vardır.

Hocam Türkiye'de bildiginiz yazilim muhendisligi icin universiteler nelerdir?

Hocam Türkiye'de Yazılım Mühendisliği için bildiğiniz üniversiteler nelerdir?
Merhaba. Öncelikle Gazi Üniversitesinde Yazılım Mühendisliği bulunmuyor, Bilgisayar Mühendisliği bulunuyor. Yazılım Mühendisliği bölümü olan daha fazla üniversite olsa da şu an aklıma 3 tane örnek geldi: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsünde var diye biliyorum.

Öncelikle şunu sorayım neden bilgisayar mühendisliği okumak istemiyorsunuz? Hem yazılım hem donanım öğreneceğiniz için daha avantajlı olacaksınız. Donanım ile uğraşmak istemiyor musunuz?

Hocam bilgisayar muhendıslıgınde sadece donanım ogretıyorlar diye bılıyordum yazılımda ogretıyorlarsa 2kat severek gıderım doğru mu anladım.

Hocam bilgisayar muhendıslıgınde sadece donanım ogretıyorlar diye bılıyordum yazılımda ogretıyorlarsa 2kat severek gıderım doğru mu anladım.

Kendim bilgisayar mühendisliği okuyorum oradan biliyorum. Bilgisayar mühendisliğindede yazılım dersleri var örneğin C , C# , JAVA , FLUTTER gördüm. Yeni 3.sınıfa geçtim.

Kendim bilgisayar mühendisliği okuyorum oradan biliyorum. Bilgisayar mühendisliğindede yazılım dersleri var örneğin C, C#, Java, Flutter gördüm. Yeni 3.sınıfa geçtim.

Pekı bilgisayar muhendıslıgınde yazılım muhendıslıgı ıle ogrettıklerı seylerıen aynısını mı ogretıyorlar ve gazı unıversıtesınde veya baska unıversıtelerın taban puanlarına baktıgımda 3 tane bilgisayar muhendıslıgı bölümü var onlar nasıl oluyor.

Pekı bilgisayar muhendıslıgınde yazılım muhendıslıgı ıle ogrettıklerı seylerıen aynısını mı ogretıyorlar ve gazı unıversıtesınde veya baska unıversıtelerın taban puanlarına baktıgımda 3 tane bilgisayar muhendıslıgı bölümü var onlar nasıl oluyor.
1 tanesi Mühendislik fakültesinde diğeri ise Teknoloji fakültesinde. Teknoloji fakültesi biraz daha uygulamaya dayalı mühendislik fakültesi ise teoriye dayalı. Teknoloji fakültesine meslek lisesi çıkışlılar Mtok ile öncelikli girebiliyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı