GDDR6X Bellekli TUF Gaming RTX 3060 Ti Modeli Tanıtıldı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
12 GB VRAM'li Asus GeForce RTX 3060 TUF Gaming

Son birkaç haftadır belirli RTX 3000 ekran kartlarının GDDR6X belleklerle güncelleneceğini konuşuyoruz. İlk önce RTX 3060 ve sonrasında RTX 3060 Ti olmak iki model gündeme geldi. Aradan geçen kısa sürenin ardından, NVIDIA’nın üretim ortakları daha güçlü belleklerle desteklenen Ampere ekran kartlarını piyasaya sürmeye başlıyor. Önde gelen üreticilerden biri olan ASUS, GDDR6X VRAM ile güncellenen TUF […]

Devamı: GDDR6X Bellekli TUF Gaming RTX 3060 Ti Modeli Tanıtıldı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

NVIDIA'nın bence ne yapmak istediğine karar vermesi gerekiyor. Ya geriye dönük olarak geliştirmeye devam etsinler ürünlerini ya da ileriye dönük sadece yeni modellere odaklansınlar. Yoksa 4000 serisi çıktıktan sonra kim ne yapsın 3000 serisini artık.

NVIDIA'nın bence ne yapmak istediğine karar vermesi gerekiyor. Ya geriye dönük olarak geliştirmeye devam etsinler ürünlerini ya da ileriye dönük sadece yeni modellere odaklansınlar. Yoksa 4000 serisi çıktıktan sonra kim ne yapsın 3000 serisini artık.
3000 serisinde yeni teknlojiler olmayacak dedikten sonra yine 3000 serisine bir kart getirmeleri çok garip.

Şu an ne kullanıyorsunuz? Kullandığınızdan memnun musunuz?

NVIDIA kullanmıyorum uzun zamandır. ROG STRIX RX 580 8 GB sahibim 3 yıl falan oldu alalı yazılımsal sorunları saymazsak memnunum. RX 6600 XT geçmeyi düşünüyorum yakında. NVIDIA her sene yeni bir teknoloji çıkartıyor ve eski modelleri bundan mahrum bırakıyorlar kasıtlı olarak ve ben 1 yıl kullanmak için ekran kartına para veremem. AMD'yi her ne kadar sürücülerinden dolayı sevmesem bile NVIDIA gibi yapmıyorlar en azından.

Stok sorunları ve NVIDIA'nın soyguncu misali fiyat politikaları devam ederse 4000 serisi zaten çoğu kullanıcı için hayal olacak. 3000 serisinin hâlâ piyasada olması tüketici için daha iyi, 4000 serisine yapılacak yatırımdan kısılması gibi bir durum söz konusu olmaz diye düşünüyorum.

Stok sorunları ve NVIDIA'nın soyguncu misali fiyat politikaları devam ederse 4000 serisi zaten çoğu kullanıcı için hayal olacak. 3000 serisinin hâlâ piyasada olması tüketici için daha iyi, 4000 serisine yapılacak yatırımdan kısılması gibi bir durum söz konusu olmaz diye düşünüyorum.

Yabancı sitelere baktım 2000-3000 dolarlara çıkmış 4090'lar şikayet ediyorlar isyan ediyorlar biz Türkiye'de yaşayanlar olarak ölelim o zaman arkadaş.

Bu adamlar ne yiyip ne içiyor çok merak ediyorum. 4000 serisini duyurdun. Ne yani tüketici olarak 4000 serisi almayıp 3060 Ti ama GDRR6X mi almalıyım? Anlıyorum.

Yabancı sitelere baktım 2000-3000 dolarlara çıkmış 4090'lar şikayet ediyorlar isyan ediyorlar biz Türkiye'de yaşayanlar olarak ölelim o zaman arkadaş.

4090'ı fiyatıyla eleştirenlere aşırı gülüyorum. Yahu 4090 sen Cyberpunk oyna diye yapılmadı ki. O kartı iş yapacak adam alacak ve işine öyle bir hız katacak ki 1 haftada o kartın parası çıkacak zaten. Ne 1 haftası ya 3 günde çıkartır belki de. Neyin tantanası anlamıyorum. Ha 4070'in fiyatını eleştirirsin, 4060'ın eleştirirsin tamam. Adamlar 3090'ı ortadan ikiye yarıp içinden geçmişler ne anlatıyorlar?

Mesut Çevik "4090 Türkiye fiyatı 36 bin, güzel fırsat" dediği diye linçlenmişti. Gidip şimdi kartın fiyatını kontrol edebilirler. İnsanlar bazı ürünlerin pahalı olmasının normal olduğunu anlayamıyor galiba. Her şeyi almak zorunda değiliz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı