GE60 ve GE70 arasında seçim

Konuyu tekrar canlandırmış gibi olacağım, ancak ge60 ile ge70 arasındaki tek fark inçmi? Yanı büyük ekran istiyorsam ge70, daha küçük ekran içinde ge60'mı? Onun dışında aralarında hiç performansı etkileyecek birşey yokmu ? Yukarıda bir arkadaş mesela "Hatta ge60da windows 8 var ge 70 freedos,ge60 da önbellek 8mb ge70 de 6mb çok komik" demiş. Bende temmuzda kendime bir bilgisayar almayı düşünüyorum, 3000-3150 tl arası bir bütçe ayırdım, başka tavsiyelerde alabilirim ama sanırım gine en iyisi msı ge seriesden ge60 ve ge70 gibi bözüküyor.

Evet aynen öyle kardeşim performans farkı sıfır. Sadece aradaki fiyat farkı ekran büyüklüğü o da tercih meselesi.

Teşekkür ederim. Ben sanırım ge70'i alacağım :D 5 yıldır aynı dandik bilgisayar ile gezdikten sonra (hp pavillion dv6000) açıçası büyük ekran tercih edeceğim. Birde bu freedos ile geliyor. Win8 veya Win 7 yüklemem gerekiyor değilmi ? (yüklersem büyük ihtimal ile sahte olucak)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım 1 konu altında 2 başlığa ayrılmışınız :D,Konu sahibi gx60 vs ge70 20e'yi soruyor,bi arkadaş ge60 vs ge70 i soruyor .d ;

ilk önce gx60 vs ge70'e gelelim.
-Gx60'ın ekran kartı ge70'i ikiye katlar fakat bi arkadaşta bahsetmiş testlerde kullanılan laptopların işlemcileri büyük ihtimal amd 7970m ile tam uyumludur yani i7 ile gtx680m uyumu gibi kriterleri üst düzeydir.Fakat gx60 ta böyle bir işlemci söz konusu olmadığı için(i3'ten biraz yüksek puan almış Gx60'ın işlemcisi) Ge70 daha mantıklı kalıyor.

Ge60 20e vs Ge70 20e'ye gelirsek.
-Ge60 0nd vs Ge70 0nd veya (0nc)yi sorsaydınız sadece ekran farkı derdim ve sizde haklı çıkardınız fakat 20 e serisinde Ge70'e ekstra olarak batery pack ve Ge60 20e den farklı olarak killer2200 ağına ekstra, killer double shot sistemi eklendiği için fiyat kısaca taklalara gelmiştir.Normalde Wi-fi ağı kabloluya göre biraz düşük kaldığı için lag oluşumu artıyordu,killer2200 ağı bu lag oluşumunu engelleyip kablolu kadar hatta daha verimli bir internet bağlantısı sunuyordu.Açıkçası double shot özelliğinin bundan ne farkı var bende bilmiyorum ama killer2200 de yeterli .d

Özetle
-Ge70 Gx60'tan
-Ge70 20e Ge60 20e 'den daha iyi.

Fakat şuanlık baba parası yediğim için bende Ge60 20e yi bekleyeceğim sanırım Ge70 20e ile Ge60 20e arasındaki para farkı 500 Tlyi geçti, babama 3.000 Tl lik laptop al desem internetin 3m lik kablosunu arkama monteler diye düşünüyorum.

Ha birde son yorumu gördüm;
-Sende bendensin sanırım :) benim pc'de 7 yıllık .d ve evet freedos olarak geliyor sistemi kullanmak için windows kurman gerekiyor ne yazık ki .tabi bilgisayarı alıp kös kös bakarım diyorsan kurmasanda olur .d sende benim gibiysen ve windows'a para vermeye kıyamıyorsan sahte kurarsın .d

Fiyatlar göstermelik tabii ki ben stoğa girince ge60'ın ssdli modelinin ge70in ssdsiz modeline denk olacağını düşünüyorum yani 2700 ayrıca arasındaki farkı da anlamış olduk şimdi ge70e biraz daha yakın oldum aslında çok zor durum :D

Edit:pcdepo'da ge70'in iki modeli de 2 günde nasıl biter bu kadar mı açmışız ge70lere :D :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatlar göstermelik tabii ki ben stoğa girince ge60'ın ssdli modelinin ge70in ssdsiz modeline denk olacağını düşünüyorum yani 2700 ayrıca arasındaki farkı da anlamış olduk şimdi ge70e biraz daha yakın oldum aslında çok zor durum :D

Edit:pcdepo'da ge70'in iki modeli de 2 günde nasıl biter bu kadar mı açmışız ge70lere :D :D
Çoğu forumda hep adamlar bununla ilgili konu açıp grup halinde Ge70 bekliyorlardı. Nasıl oldu bilmiyorum ama Ge70 bizim laptop'a aç milletimizi üstüne çekmeyi başardı.

Elbette GE60'ı seçmeniz mantıklı olmuş. GX60'ta kullanılan AMD işlemcisinin performansı çok düşük olduğundan darboğaz yapıyor ve oyunlarda istenilen performansın çok düşüğünü alıyorsunuz. Ancak GE60 ve GE70'te işlemci ve ekran kartı üst düzey oldukları için daha iyi performans alırsınız. 3-4 cm için de daha fazla para verip GE70 almak da çok da iyi olmaz.

Bende de ilk çıktığında aldığım i7 işlemcili GT 650M ekran kartlı GE60 var. Yeni versiyonları performans olarak çok iyi olmuş. SSD, 4. nesil ve yeni ekran kartı performansını bence çok fazla arttırdı. Ve ek olarak da görünümünde güzel değişiklikler yapılıp aydınlatmalı klavyesi olunca bence harika olmuş. Şu an bile değiştirmeyi düşündüm :)

Sanırım 1 konu altında 2 başlığa ayrılmışınız :D,Konu sahibi gx60 vs ge70 20e'yi soruyor,bi arkadaş ge60 vs ge70 i soruyor .d ;

ilk önce gx60 vs ge70'e gelelim.
-Gx60'ın ekran kartı ge70'i ikiye katlar fakat bi arkadaşta bahsetmiş testlerde kullanılan laptopların işlemcileri büyük ihtimal amd 7970m ile tam uyumludur yani i7 ile gtx680m uyumu gibi kriterleri üst düzeydir.Fakat gx60 ta böyle bir işlemci söz konusu olmadığı için(i3'ten biraz yüksek puan almış Gx60'ın işlemcisi) Ge70 daha mantıklı kalıyor.

Ge60 20e vs Ge70 20e'ye gelirsek.
-Ge60 0nd vs Ge70 0nd veya (0nc)yi sorsaydınız sadece ekran farkı derdim ve sizde haklı çıkardınız fakat 20 e serisinde Ge70'e ekstra olarak batery pack ve Ge60 20e den farklı olarak killer2200 ağına ekstra, killer double shot sistemi eklendiği için fiyat kısaca taklalara gelmiştir.Normalde Wi-fi ağı kabloluya göre biraz düşük kaldığı için lag oluşumu artıyordu,killer2200 ağı bu lag oluşumunu engelleyip kablolu kadar hatta daha verimli bir internet bağlantısı sunuyordu.Açıkçası double shot özelliğinin bundan ne farkı var bende bilmiyorum ama killer2200 de yeterli .d

Özetle
-Ge70 Gx60'tan
-Ge70 20e Ge60 20e 'den daha iyi.

Fakat şuanlık baba parası yediğim için bende Ge60 20e yi bekleyeceğim sanırım Ge70 20e ile Ge60 20e arasındaki para farkı 500 Tlyi geçti, babama 3.000 Tl lik laptop al desem internetin 3m lik kablosunu arkama monteler diye düşünüyorum.

Ha birde son yorumu gördüm;
-Sende bendensin sanırım :) benim pc'de 7 yıllık .d ve evet freedos olarak geliyor sistemi kullanmak için windows kurman gerekiyor ne yazık ki .tabi bilgisayarı alıp kös kös bakarım diyorsan kurmasanda olur .d sende benim gibiysen ve windows'a para vermeye kıyamıyorsan sahte kurarsın .d

Öncelikle güzel bir açıklama getirmişsin ancak ben bilgisayarlar hakkında pekte bilgili biri değilim. GE70 20e derken bu farklı bir türmü ? Ve evet, gidip 2700-2800 tl ye bilgisayar alıcam, bunca zamandır oynayamadığım oyunlara en az 300 tl vericem (Steam yaz indirimleri ile alıcam birde co-op olanlar falan arakdaşlarada alıcam ... ) Sonra efendim birde gidip win8'e 315 tl, tabiikide sahte kurucam :D

Öncelikle güzel bir açıklama getirmişsin ancak ben bilgisayarlar hakkında pekte bilgili biri değilim. GE70 20e derken bu farklı bir türmü ? Ve evet, gidip 2700-2800 tl ye bilgisayar alıcam, bunca zamandır oynayamadığım oyunlara en az 300 tl vericem (Steam yaz indirimleri ile alıcam birde co-op olanlar falan arakdaşlarada alıcam ... ) Sonra efendim birde gidip win8'e 315 tl, tabiikide sahte kurucam :D

Geç cevap için özür dilerim HDD sorun çıkartınca yere vurup parçaladım üstüne köy macerası başlayınca forum aksadı :)

Ge70 20e farklı tür değilde farklı bir nesil desek daha doğru olur açıkçası,bütün Ge70 ve Ge60 çeşitlerinde aynı olarak işlemci ve ekran kartını geliştirip piyasaya sunuyorlar ha birde bazı modellerine SSD ekleyebiliyorlar başkada bi fark yok zaten :) Ge60 20e alıcısıydım fakat pcdepodan komple kaldırmışlar nedense onun yerine Ge70 i komuşlar sanırım laptop ellerinde kalmasın diye ikisinide aynı anda koymadılar bütçeyi arttırabilirsem Ge70 alıcısı olucam inşallah :) ,steam konusunda kararlıysan özel mesaj at ben sana dönerim .d birlikte takılırız. Ha birde win8 kurma git win 7 sahtesi kur .d .win8 sadece Battlefield 4'te Win7'ye göre %5 performans sağlıyor bunun aksine stabil olmadığı için bazı oyunlarda hata almana neden olabilir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı