GE72vr Subwoofer'dan gelen parazit / titreme sesi

mymuratapp

Hectopat
Daha fazla  
10 gün önce GE72vr satın aldım müzik dinlerken acayip sinir bozucu bir cızırtılı parazit gibi bir ses subwoofer'dan (hoparlörde sıkıntı yok) geliyor sanki subwoofer sabit değilmiş gibi. Realtek silince o ses gidiyor ama ses kalitesi ve seviyesi çok düşüyor bununla ilgili sorunu olan çözen onerisi olan var mı? Aynı zamanda ben ayarlardan subwoofer seviyesinin azaltınca bu cızırtılı seste azalıyor.
2. Olarak yine subwoofer'da cihazda hicbir ses unsuru açık değilken ıslık sesi gibi bir ses geliyor bu ses en başta fanda zannediyordum ama sesi kapatınca o ıslık sesi gidiyor. Söyle bir durumda var bu ıslık sesi sürekli gelmiyor hoparlörü etkileyecek hicbir program açık değilken bu sorunla karşılaşıyorum. Mesela dün Visual studio'da 1 saat gecirdikten sonra o ıslık sesi çıkmaya başladı.
1. BIOS ve frameware güncellmesi yaptım çözülmedi.
2. Nahimic ve Realtek sildim çözüm oldu ama ses çok kalitesiz geldi ayrıca Realtek yok diye oyunlar hata verdi.
3. Nahimic ve Realtek en güncel halde o çözüm olmadı.
4. Nahimic tek başına sildim çözülmedi.
5. Ayarlardan Hz ve bit seceneklerinin hepsini denedim çözüm olmadı.
6. Özellikle Emir şamur - saçma sapan adlı şarkısında 17-22 sn aralığında bu parazitimsi titreme sesi özellikle ortaya çıkıyor. Zaten çoğu şarkıda da görünüyor.
EXTRA SORU: Elimi cihaz üstünde gezdirdiğim zaman sanki elektrik çarpıyormuş gibi titriyor galiba elektrik geciyor kasadan ne onerirsiniz? (Şarjdan çekince bu olay düzeliyor)
NOT: Cihazı mağazadan aldığım için iade olmuyor lütfen çözümünü bilen biri çıksın servis kesin bunu kabul etmeyicektir çünkü sessiz ortamda dinlendiğinde rahatsız edici derecede artıyor.
Eğer donanımsal ise yarın garantiye gönderebilirim. 14.00'e kadar bulunur yoksa kargo verceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı