Geç yatmak ve sınava rağmen çalışmak istememek

lilsmcn

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Merhabalar, benim bir derdim var. 40 gün sonra bursluluk sınavım olmasına rağmen sınava hiç çalışasım yok. Çalışmak istesem ''Nerden başlayacağım?'', ''Nasıl toparlayacağım?'' sorusu içimdeki isteği götürüyor. Ağlama derecesine geldim. Bir de çok geç yatıyorum. Maksimum sabah ezanına kadar uyumuyorum. Hayatıma şekil düzen vermem lazım. Lütfen elinizden geldiğinizce yardım olun lütfen. Yaşım 13. Bilgisayarda da uzun vakit geçiriyorum. Çoğu vaktim oyunlarda ve Technopat Sosyal'de geçiyor. Oyunları bırakıp sadece Technopat Sosyal'de olmak istiyorum. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel kardeşim yaşın daha çok genç ileride kafanı duvarlara vurmak istemiyorsan eğitiminin önüne birşey geçmesine izin verme keyfi işleri arka plana atmaya çalış biliyorum zor ama birşeyleri başarmak istiyorsan biraz fedakarlık yapman gerekiyor. Keyif işin boş vaktinde yap kimse birşey demez ama hayatını etkileyecek şeylere öncelik vermen lazım. Bi abi tavsiyesi olarak, derslerini 1.plana alman gerektiğini belirtiyorum. Oyun illa ki oynarsın kendini birazcık soyutla hem kendi sağlığın için hemde geleceğin için. Biraz istemen lazım, azimli olman gerekiyor.

Güzel kardeşim yaşın daha çok genç ileride kafanı duvarlara vurmak istemiyorsan eğitiminin önüne birşey geçmesine izin verme keyfi işleri arka plana atmaya çalış biliyorum zor ama birşeyleri başarmak istiyorsan biraz fedakarlık yapman gerekiyor. Keyif işin boş vaktinde yap kimse birşey demez ama hayatını etkileyecek şeylere öncelik vermen lazım. Bi abi tavsiyesi olarak, derslerini 1.plana alman gerektiğini belirtiyorum. Oyun illa ki oynarsın kendini birazcık soyutla hem kendi sağlığın için hemde geleceğin için. Biraz istemen lazım, azimli olman gerekiyor.
Çalışmak istesem ''Nerden başlayacağım?'', ''Nasıl toparlayacağım?'' sorusu içimdeki isteği götürüyor. Buna aldırış etmemem gerekli değil mi?

Çalışacağım yeri bilmiyorum olayı klasik öğrenci bahanesidir. Çalışmak isteyen insan her türlü nereden çalışacağını bulur, bilmiyorsa da bir iki hata sonrası öğrenir.

Çalışmamana rağmen üzülmemen lazım zira sen çalışmayıp kendin baştan kaybetmeyi hedeflemiş oluyorsun. Çalıştıktan sonrası tevekkül işidir.

Oyun, bilgisayara gelecek olursak bilgisayar oyun aracı değil. Birçok faydalı şeyle vaktini geçirebilirsin fakat önünde bir sınav var. Kazanmak istiyorsan bu sınavı çalışmalısın.

Technopat forumları ve bilgisayarın başlarına bir şey gelmedikçe zaten duruyor fakat geçen zamanın geri gelmiyor.

Çalışacağım yeri bilmiyorum olayı klasik öğrenci bahanesidir. Çalışmak isteyen insan her türlü nereden çalışacağını bulur, bilmiyorsa da bir iki hata sonrası öğrenir.

Çalışmamana rağmen üzülmemen lazım zira sen çalışmayıp kendin baştan kaybetmeyi hedeflemiş oluyorsun. Çalıştıktan sonrası tevekkül işidir.

Oyun, bilgisayara gelecek olursak bilgisayar oyun aracı değil. Birçok faydalı şeyle vaktini geçirebilirsin fakat önünde bir sınav var. Kazanmak istiyorsan bu sınavı çalışmalısın.

Technopat forumları ve bilgisayarın başlarına bir şey gelmedikçe zaten duruyor fakat geçen zamanın geri gelmiyor.

En iyi cevap nasıl yapabiliyorum? Yorumun altında yok da.

Güzel kardeşim yaşın daha çok genç ileride kafanı duvarlara vurmak istemiyorsan eğitiminin önüne bir şey geçmesine izin verme keyfi işleri arka plana atmaya çalış biliyorum zor ama birşeyleri başarmak istiyorsan biraz fedakarlık yapman gerekiyor. Keyif işin boş vaktinde yap kimse bir şey demez ama hayatını etkileyecek şeylere öncelik vermen lazım. Bir abi tavsiyesi olarak, derslerini 1.plana alman gerektiğini belirtiyorum. Oyun illa ki oynarsın kendini birazcık soyutla hem kendi sağlığın için hem de geleceğin için. Biraz istemen lazım, azimli olman gerekiyor.

Çok teşekkür ediyorum, gecen güzel geçsin :)

Çok teşekkür ediyorum, gecen güzel geçsin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben nefsime ve irademe hakim olamadığım için sınav yılı bütün telefon, bilgisayarı aileme teslim ediyorum. Teslim aldığımda pişman olmuyorum. Nasıl yapacağım, nasıl edeceğim diye düşünme. Vaktini çalan ne varsa ailene ver. Onları kullanamadığın her an acı çekeceksin ama sonunda pişman olmayacaksın. Ani bir karar vermiştim ben. Kısa süre sonra geri istediğimde vermediler. Bu sayede çalışmış oldum. 1. Teog'da 24 yanlışım varken 2. sinde 4 yanlışım vardı. Kolay gelsin, umarım başarıya ulaşırsın.

Merhabalar, benim bir derdim var. 40 gün sonra bursluluk sınavım olmasına rağmen sınava hiç çalışasım yok. Çalışmak istesem "Nerden başlayacağım?", "Nasıl toparlayacağım?" Sorusu içimdeki isteği götürüyor. Ağlama derecesine geldim. Bir de çok geç yatıyorum. Maksimum sabah ezanına kadar uyumuyorum. Hayatıma şekil düzen vermem lazım. Lütfen elinizden geldiğinizce yardım olun lütfen. Yaşım 13. bilgisayarda da uzun vakit geçiriyorum. Çoğu vaktim oyunlarda ve Technopat Sosyal'de geçiyor. Oyunları bırakıp sadece Technopat Sosyal'de olmak istiyorum. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Benim ailem sınava hazırlanırken elimden ne var ne yok aldılar. Ona rağmen düzgün çalışmadım hep kaçtım. Allah'a şükür şu an üniversitede istediğim bölümdeyim ve o dediklerinin hepsi için bol bol zaman kalıyor. Sadece biraz dişini sık ve çalış. İleride hiç pişman olmazsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı