Gece 4'te yatıp sabah 10'da kalkmak

Stuff

Hectopat
7 saatlik uyku bana gayet yeterli geliyor fakat bunu 6 saate çekmeye çalışıyorum zaman yetmediği için. Bu uyku düzenini daha önce denemiş olan var mı? Sabahları kalkamıyorum asla, ne denersem olmuyor, daha önce denedim olmadı. Sabah kalkma tavsiyesine pek ihtiyacım yok açıkçası kararımı verdim artık ne olursa olsun kalkamıyorum çünkü.

10 saat de uyusam sabah 6-7 gibi asla kalkamıyorum. Her neyse, bu uyku düzenini deneyen var mı? Ne tür zararları veya yararları oldu? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sabah kalkma tavsiyesi vermeyin demişsiniz yani şunu söylemek isterim gece 4'e kadar bir işiniz yok ise oturmayı pek mantıklı bulmuyorum, çalışmak haricinde.

Yani gece 4'e kadar bilgisayar ya da telefon başında takılıyorsanız zaten hiç doğru bir hareket değil. Zamanla uyku düzeniniz elbet düzelir ama bu şekilde yaşamak iyi değil.

Hocam sabah kalkma tavsiyesi vermeyin demişsiniz yani şunu söylemek isterim gece 4'e kadar bir işiniz yok ise oturmayı pek mantıklı bulmuyorum, çalışmak haricinde.

Yani gece 4'e kadar bilgisayar ya da telefon başında takılıyorsanız zaten hiç doğru bir hareket değil. Zamanla uyku düzeniniz elbet düzelir ama bu şekilde yaşamak iyi değil.

YKS'ye hazırlanıyorum o yüzden açık kapatmaya çalışıyorum. Sadece 3 4 ay takılsam böyle yeterli sonrası üniversite zaten.

Aslında alışkanlık olması lazım biraz da. Annenizden sizi o saatte uyandırmasını isteyebilirsiniz. Yıllardır 3-4 saat civarı uyuyorum, faydalı mı değil. Ancak henüz bir zararını görmedim.

Aslında alışkanlık olması lazım biraz da. Annenizden sizi o saatte uyandırmasını isteyebilirsiniz. Yıllardır 3-4 saat civarı uyuyorum, faydalı mı değil. Ancak henüz bir zararını görmedim.

Zararını görmediysen denenir zararı vardır elbette ama uzun vadede ortaya çıkıyordur diye düşünüyorum ben.

@Stuff, hocam ben çok uyuyunca açıkçası vicdan azabı çekiyorum. Çok çalıştığımdan mı bilmiyorum, ayda 1-2 kez 6-7 saate çıktığım da oluyor ama vicdan azabından ölüyorum o gün ve o günüm tamamen çöp oluyor. Bu kitabı da okumanızı öneririm, benim düşüncem kendinizi 4-5 saate alıştırmaya çalışın. Ek olarak bu kitabı okumanızı da öneririm:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı