Gece PSU Düğmesini Kapatmak Mantıklı mı?

Psu güç düğmesini kapatmadan prizin düğmesinden direk kapatmak yanlış diyebiliyorum ama bende yanlış biliyor olabilirim.

Ne yanlışı yahu? Hiçbir şey olmaz merak etme. Her gün her gün sistemi kapatınca eğilip kasanın arkasına uzanmak bel ağrısı yapar.

r zaman ilk önce PSU’nun şalterini kapatıp
Bende o şekilde yapmaya başladım, içim biraz da olsa rahat ediyor :)

Ne yanlışı yahu? Hiçbir şey olmaz merak etme. Her gün her gün sistemi kapatınca eğilip kasanın arkasına uzanmak bel ağrısı yapar.
Eğilmek canımı sıkmaz da elektrik canımı epey sıkar :D Ama bende artık prizden çekmeye başladım, en temizi. Teşekkürler.

Eski binada yada binanın elektirik giriş çıkışlarında sorun varsa yada bölgede sürekli elektirikle alakalı sorun oluyorsa sıkıntı olabilir, aksi takdirde sürekli pirizle falan uğraşılmaz,onu geçtim aldığımız ürünler artık daha teknolojik psu'nun anakartın elektirikle ilgili koruma sertifikaları oluyor o yüzden çok takılmamak lazım😀

Hazır konu açıkken, tunçmatik akım korumalı 5li priz aldım. Bilgisayarı kapattıktan sonra psu'nun güç düğmesini kapatmadan direkt olarak prizdeki güç düğmesini kapatsak bir zararı olur mu bilgisayara? (Fişleri çekmiyorum sadece prizdeki güç düğmesini kapatıyorum.)

Oturduğunuz yerde böyle bir sorun varsa sorunu kökten çözün. Gidin bir regülatör alın sistemin en başına taktırın tüm devreyi ve ona takılı olan her şeyi koruyun.
Fiyatları pahalı diye biliyorum. Dediğim gibi herhangi bir sorun olur mu psu düğmesinden kapatmadan direkt olarak prizdeki güç düğmesinden kapatsak?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı