Gece PSU Düğmesini Kapatmak Mantıklı mı?

Arkadaşlar oturduğum yerde çok fazla elektrik sorunu var. Dalgalanma olsun, voltajın bir anda düşmesi vs. Hatta bu hafta içinde 3-4 kere elektrik gitti geldi ve ben çıldırma durumuna geldim. Bu sebepten dolayı eski kasam ve modemim pert oldu. Bu durumdan dolayı sizce uyumadan önce ve dışarı çıkarken bilgisayarı kapattıktan sonra PSU düğmesinden tamamen bilgisayara giden elektriği kesmek mantıklı mı?
UPS her zaman daha iyidir Cuma günü Vatan Bilgisayardan 200 tl civarında aldım.

Bilgisayar UPS'e, UPS akım korumalı prize takılı. Bilgisayarı kapatınca PSU, UPS ve akım korumalı priz sırasında akımı kesiyorum. Bulunduğun yerde çok dalgalanma oluyorsa ve maddi durumda sıkıntı yoksa eve regülatör de taktırabilirsin.
Regülatör alamam malesef. Akım korumalı priz aldım. Şimdi ben bilgisayarı kapatınca direk akım korumalı prizin gücümü mü kesmeliyim yoksa PSU kapatıp sonra mı akım korumalı prizin düğmesini kapatmalıyım anlayamadım. Direk akım korumalı prizin gücünü kapatsam zararlı mı?

UPS her zaman daha iyidir Cuma günü Vatan Bilgisayardan 200 tl civarında aldım.
Ama kaç VA dostum :) Bana 1000VA anca yetecektir. O da 400 TL'ydi.

Fiyatları pahalı diye biliyorum. Dediğim gibi herhangi bir sorun olur mu psu düğmesinden kapatmadan direkt olarak prizdeki güç düğmesinden kapatsak?
Sorun olmaz ama regülatörlerin uygun fiyatlı olanlarıda var olurda unutursanız veya buzdolabı çamaşır makinesi veya şarjda olan telefon, bir anlık yüksek voltaj anında kullanılamaz hale gelirler. Regülatörler uzun ömürlü oluyor. Binada olan tüm bireylerle görüşün ortak alabilirsiniz.

Sorun olmaz ama regülatörlerin uygun fiyatlı olanlarıda var olurda unutursanız veya buzdolabı çamaşır makinesi veya şarjda olan telefon, bir anlık yüksek voltaj anında kullanılamaz hale gelirler. Regülatörler uzun ömürlü oluyor. Binada olan tüm bireylerle görüşün ortak alabilirsiniz.
Ortak pek isteyeceklerini sanmıyorum, malum eski kafalı insanlar apartmanda çok :) Biri etse diğeri ''Bizim televizyon 20 senelik hiçbir şey olmadı bu saatten sonra da olmaz'' gibisinden düşünen insanlar çıkacaktır. O yüzden malesef o işe hiç yanaşamıyorum. Sorun olmayacaksa direkt olarak akım koruyucu prizdeki güç düğmesinden kapatırım. Biraz takıntılı bir insanım unutacağımı sanmam, unutsam da nadiren unuturum :) Yardımın için çok teşekkür ederim.

Ben Tunçmatik 850va kullanıyorum yetiyor. Bilgisayarı kapattın, önce güç kaynağının düğmesini sonra da prizi kapat tamamdır.
Bende 700W power var 850VA bana yetmeyecektir, özellikle güç altındayken sistem eminim ki 550-600W tüketecek. 850VA yaklaşık olarak 600W enerji sağlıyor yanlış bilmiyorsam. Monitör v.s de olacağı için yetersiz kalacaktır. Bu arada biraz araştırdım üstteki arkadaşın da dediği gibi direkt prizdeki güç düğmesinden kapatsak yeterli oluyor. PSU güç düğmesini kapatmamıza gerek yok. Yine de sana da teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı