Gece Yatarken Modemi Kapatıyor Musunuz?

Radyasyon yayar ancak bu insan sağlığı için büyük bir tehlike değildir. Ancak modemle akşam işiniz olmuyorsa hem modemin ısınmaması hemde çevreyi korumak açısından modemi akşam kapatabilirsiniz.

Bilinenin aksine telefonların yaydığı radyasyon Çernobil deki nükleer santral patlaması sonrasında sızan radyasyondan farklıdır.Telefonlar elektromanyetik radyasyon yayarlar ve bu iyonize olmayan radyasyondur.Bu iyonize olmayan radyasyon elektrik alan şiddetine göre değişir.Evdeki bazı aletlerin neden oldukları elektrik alan şiddetleri şöyledir:

Elektrikli battaniye 250 V/m
Su ısıtıcısı 130 V/m
Buzdolabı 60 V/m
Elektrikli Süpürge 16 V/m
Cep Telefonu 5-10 V/m
Wirelless modem 5-10 V/m

Wirelles modemdense cep telefonu kullanımını azaltmak daha mantıklı olacaktır.Ayrıca ek olarak birini aradıktan sonra telefonu direk kulağa götürmektense karşıdaki kişi cevap verdikten sonra götürmek bu etkiyi azaltır bunun nedeni arama yapıldığı anda telefonların baz istasyonuyla iletişime geçmek için yüksek güç harcamasıdır.

Kaynak: www.bthk.org
 
Genelde kapatmaya üşeniyorum. Kapatmayı çok istiyorum yalan söylemiyim. Radyasyon korkum yok fakat kullanılmadığı için ısınmasını ve boşa enerji harcamasını istemiyorum.
 
Ne bilgisayarı kapatıyorum ne modemi. :D Yaklaşık 73 gündür bilgisayar açık hiç kapanmadı ( Portatif jeneratör var :) ).
 
Uzun süreli il dışına çıkmalarım haricinde kapatmıyorum. Geçen hafta memlekete gitmiştim, geldiğimden beri açık.

Opera Anlık Görüntü_2018-08-03_150449_192.168.1.1.png
 
Kapatıyorum. Zaten kullanmayacağım neden açık olsun ki? Hem enerjiden hem hayatımdan tasarruf. 2 saniyemi ayırıp fişi çekmek zor gelmiyor bana.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı