Gece yemek yiyip uyumak kilo aldırır mı?

Geç saatte yemek her türlü kilo aldırıyor, "gece yemek kilo aldırmaz, günlük ihtiyaç" falan laflarına inandım son zamanlarda yeme kültürümü geceye kaydırdım 1 ayda hemen kilo fark etti. Akşam yesen iyi kötü hareket olur o yemek sindirilir, gece vücut dinlenecekken yemekle dolduruyorsun, hem mide sindiremiyor hem de sabaha kadar zorlanıyor. Bizzat bunu deneyip kötü etkilenmiş birisi olarak gece yemeyi asla tavsiye etmem. Eğer illa başka çarem yok diyorsan o zaman aldığın kaloriyi düşürmeye çalışman en mantıklısı.
Yiyip hemen uyumak evet aldırırda 2 saat sonra uyumakta alınırmı bilemedim siz hemen yiyipmi yatıyordunuz?

Bence gece sürekli uyumadan önce yiyip yatma kilo açısından sorun değil de uyku kaliteni bozar uzun vadede başka zararlarda verebilir. Arada çok acıkırsan yersin de sürekli yeme bence.Kilo aldırır mı aldırır.

Kilo alımı günlük kaloriye bağlıdır, bir yemeği sabah yerine gece yediğin için kilo aldırmaz. Ben hep gece yiyorum o zaman obez olmam gerekirdi.
Anladım hocam peki 3200 kaloride 1 haftanın sonunda kilo alamazsam + kaç koymamı önerirsiniz ? Şuan günlük 460g karb + 160g protein + 75g yağ alıyorum.

bencede aldıgın kalori ile alakalı ama ben senin yerinde olsam maximum kolay sindirilebilen ve yağsız vs şeyler yerdim. şimdi yedigine gore de degısebilir anlatabılıyor muyum?
gece tereyaglı ıskender gommek ile 1 dilim tam bugday ekmegıne yagsız peynır tomates koymak farklı seyler. sen gene tedbırı elden bırakma. aslında aklıma soyle bıseyde geldı kendıne blenderda saglıklı bısıler yapabılırsın hem makınadan gecıyor ya rahat eritirsin.

Bu ne yediğine, sporla birleştirdiğine de bağlı bir durum spor yapmadan kalori açığı olmadan gecede yesen aynı durum gündüz de yesen aynı durum. Spor yapmayan kalori dengesini korumayan bir insan hastalık durumu yoksa mümkün değil kilo veremez. Bunun gece gündüz ile alakası yok yapılan bir çok çalışmada kanıtlandı.

bencede aldıgın kalori ile alakalı ama ben senin yerinde olsam maximum kolay sindirilebilen ve yağsız vs şeyler yerdim. şimdi yedigine gore de degısebilir anlatabılıyor muyum?
gece tereyaglı ıskender gommek ile 1 dilim tam bugday ekmegıne yagsız peynır tomates koymak farklı seyler. sen gene tedbırı elden bırakma. aslında aklıma soyle bıseyde geldı kendıne blenderda saglıklı bısıler yapabılırsın hem makınadan gecıyor ya rahat eritirsin.
Genelde haşlama tavuk ve lapa pilav yiyorum. Blenderla yulaf shake yapıyorum sabahları akşam aynısını yapsam tavuk pilava göre daha yüksek kalorili oluyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı