Çözüldü Geçen sene ikametgâh değiştiren (taşınan) öğrenci açık öğretime geçebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Prime Ghost

Hectopat
Daha fazla  
Şartlar arasında ikametgâh değiştiren yani taşınan öğrenciler açık liseye geçiş hakkı var, ben geçen sene yazın ikametgâh değiştirdim şimdi bunu göstererek açık liseye geçiş yapabilir miyim? (ChatGPT'ye sorduğumda evet geçebilirsin dedi.)
@333365

Çözüm
Taşınan yerde aynı seviyede bir okul olmaması koşulu var bildiğim kadarıyla. O kadar basit olsaydı herkes geçerdi diye düşünüyorum. İkametgah değiştirmek iki saniyelik bir işlem.

"İş veya iş yeri değişikliği nedeniyle ikamet yerini değiştiren veli/vasisinin yeni ikametinin bulunduğu il/ilçede eğitimini sürdürebileceği okul türü bulunmayanlar."

Kısaca lise varsa geçemezsin. Köy veya taşrada bir yere taşınmak gerek bu tür bir şey için.
Taşınan yerde aynı seviyede bir okul olmaması koşulu var bildiğim kadarıyla. O kadar basit olsaydı herkes geçerdi diye düşünüyorum. İkametgah değiştirmek iki saniyelik bir işlem.

"İş veya iş yeri değişikliği nedeniyle ikamet yerini değiştiren veli/vasisinin yeni ikametinin bulunduğu il/ilçede eğitimini sürdürebileceği okul türü bulunmayanlar."

Kısaca lise varsa geçemezsin. Köy veya taşrada bir yere taşınmak gerek bu tür bir şey için.

Çözüm
Taşınan yerde aynı seviyede bir okul olmaması koşulu var bildiğim kadarıyla. O kadar basit olsaydı herkes geçerdi diye düşünüyorum. İkametgâh değiştirmek iki saniyelik bir işlem.

Yaani puansız ve çok düşük puanlı liseler var hocam şu an benim yaşadığım yerde, sanırım bunu göstererek de olmuyor peki e-Devlet uygulaması üzerinden köye alsak ikametgahı yine de olur mu?

Yaani puansız ve çok düşük puanlı liseler var hocam şu an benim yaşadığım yerde, sanırım bunu göstererek de olmuyor peki e-Devlet uygulaması üzerinden köye alsak ikametgahı yine de olur mu?
Yanlış ikametgah bildiriminde bulunmanın cezası 9.441 TL. Öderim derseniz sonradan sıkıntı olmuyor.

Kendi köyümü seçsem yine de ceza olur mu?
Gerekirse öderim ceza nasıl oluyor da anlayıp ceza veriyorlar bizim koydekilere derim çaktırmazlar. 😁
Ara sıra gelen emirlerle polisler ve jandarmalar ikametgah değişimi yapan kişilerin doğru beyanda bulunup bulunmadığını kontrole gidiyorlar. Böyle bir durum olmadığı sürece sorun olacağını sanmam. Olursa da 9.441 TL öder kurtulursunuz, en azından eskiden böyleydi. Ama açığa geçiş durumunda ekstra bir inceleme yapılır mı bilemem. Eğer yanlış beyanda bulunulursa açığa geçilmez tarzı bir şart varsa ödediğiniz ceza ile ortada kalırsınız.

Ara sıra gelen emirlerle polisler ve jandarmalar ikametgâh değişimi yapan kişilerin doğru beyanda bulunup bulunmadığını kontrole gidiyorlar. Böyle bir durum olmadığı sürece sorun olacağını sanmam. Olursa da 9.441 TL öder kurtulursunuz, en azından eskiden böyleydi. Ama açığa geçiş durumunda ekstra bir inceleme yapılır mı bilemem. Eğer yanlış beyanda bulunulursa açığa geçilmez tarzı bir şart varsa ödediğiniz ceza ile ortada kalırsınız.
Tasdikname alsam okuldan o zaman işimi garantiye almış olur muyum?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı