Kardeşim sana şöyle bir şeyden bahsedeyim. Bizzat kendim yaşadım. Yıl 2017, tabii daha öncesi de var böyle. Burnumda tek taraflı iç kısımda eğrilik vardı ve o kısımdan az hava alabiliyordum. Ayrıca o kısımda eğrilik olduğundan sürekli sinüzit oluyordum. Doktora da ne zaman gitsem hemen antibiyotik yapıştırıp yolluyordu beni. Bir keresinde antibiyotik kullandıktan 2 ay sonra tekrar hasta oldum ve yine antibiyotik verdi. Ardına 2 ay sonra tekrar aynı şey ve bu kez farklı hastalıklar da bende nüksetmeye başladı. Mesela bana sende astım var deyip spreyler ve birtakım alerjen haplar vermeye başladılar. Halbuki ben kendimi biliyorum ben de böyle hastalıklar olamazdı hiç, görmemiştim daha önce. Bu kez kullanmak istemedim hiçbir ilacı ve ve burnumdaki eğrilikten kurtulmak istediğimi söyledim öncelikle ve ameliyat oldum. Eğrilikten kurtulduktan sonra artık daha rahat nefes alıyordum o kısmı çözmüştüm ve sırada diğer sıkıntıları çözmem gerekiyordu. Araştırmalarım neticesinde öncesinde yoğun ilaç kullanmaktan dolayı , özellikle de antibiyotikler, bunlar bağırsak florasını mahvettiği için oralardaki faydalı bakteriler ölüyor ve yerine candida mantarı denen çok pis bir mantar yerleşiyormuş. Bu mantar salgıladığı şeyler yüzünden insanlarda cilt hastalıkları, panik ataklar, sinüzoidal sorunlar, astım ve alerjiler başlatabiliyormuş. Yeniden bağırsak sağlığımı toparlamam gerektiğini anladım ve araştırmalara başladım. Bu mantar şeker, basit karbonhidratlar, glikoz vb. şeylerle beslenip çoğalıyormuş. Bunları sağlayan şeyleri tespit edip diyete girdim. 2 hafta sadece sebze, et ürünleri, ve bazı kuruyemişleri yedim. Hiç ekmek, beyaz pilav, mantı, makarna, börek, çörek, meyve vs. yemedim o süreçte ve bol su tükettim. Tabii ki sonrasında da yediklerine dikkat etmen gerekiyor. Evet biraz enerjisiz, halsiz kalıyorsun başlarda ama zamanla rahatladığını da hissediyorsun. Kilo da veriyorsun biraz o süreçte. 1 ay sonrasında o bana bahsettikleri sende astım var, yok sende alerji var dedikleri şeylerin çoğu müthiş oranda azalmıştı. Sinüzit olmuyordum ve o yıldan beri bir kutu bile ilaç kullanmadım. Şu anda da ben de ne astım var ne alerjen diğer şeyler. Doktorlar sanki ilaç firmasına çalışır gibi, hastalığıkların asıl kaynağını tespit etmeden, leblebi yazar gibi antiyotik ve diğer kimyasal ilaçları yazıp yolluyorlar, bağırsakları mahvediyorlar. Bence sen de annen için bir diyet başlatıp, bu konuda bir şeyler yapabilirsin.