Geçmişe gidip ebeveynlerimize engel olmak ?

Bak şöyle örnekleyelim o zaman.

• Kuşlar uçabilir.
  • Martı da bir kuştur.
  • O halde martı da uçabilir.

Tutarlı bir örnek.

• İnsanlar eşeyli ürer.
  • İnsanlarda eşeyli üreme için anne ve babaya ihtiyaç vardır.
  • Fatih doğmadan önceye dönüp anne ve babasını öldürür.
  • O halde geleceğe tekrar döndüğünde anne ve babanın birleşmemesine rağmen nasıl doğmuştur?
Ayrıca Fatih doğmadan önceye gidip anne ve babasını nasıl öldürüyor adlı bir soru daha doğuyor burada.

Tutarsızlık meydana geliyor.

Çok felsefe bilgim yoktur, yanlış da olabilir. Bir iddiam da yok. Sadece kendime göre yorumladım :)

Dediğin gayet mantıklı benim demeye çalıştığım biz zaten o anne babadan dünyaya gelip ışık hızını aşıp geriye dönerek zamanda kırılma yaratarak onları öldürnek bu şekikde büyük bir karmaşa yaratmak da ayrıca hobilerimdendir.[emoji23][emoji23]

Zamanda yolculuk mümkün değil. Atomdan oluşan hiç bir şey zamanda yolculuk yapamaz.
Işık hızına da belli maddelerden ötesi ulaşamaz. Yani gemi yapıp ışık hızına ulaşamazsınız. Ulaşılsa dahi "zaman ile oynanabilir mi ?" sorusu teoriden ibaretttir. zaman kavramı insan icadıdır. Evrenin başka yerlerinde bu kavram değişiklik gösterebilir. "Geleceğe daha çabuk yakalanmak " örnek verilebilir ama asla geri gidemezsiniz Çünki olan olmuştur. Olmayan ise olabilirdir.
Benim fikrim böyle :D
Doğru ancak zaten tartıştığımız şey teoriler ve varsayımlar üzerine...

Gecmise ve gelecege gidilebilir.
Ancak degistirme yapilamaz. Sadece hologramik olarak yazilmis olan kaderi desifre edebiliriz. Oynama yapamayiz.

Insan, zihninde zaman ve makan atamalari yapmadan dusunce bile uretemeyen bir varliktir.
Zamansizligi tanimlarken bile zaman ve mekan cagrisimi veren terimlere basvurur. Felsefenin kafa karistirmasinin sebebi insani zaman ve mekanin disina davet etmesi, ancak o zeminde saglam dayanak kabul edilmis bir terimler sozlugunun olmamasindandir. Yani felsefe yaparken bile kelimeleri saptirarak felsefe yapariz ve kaybederiz. Cunku karsi felsefe ayni terimleri farkli yorumlayarak geri seker.

Gecmise gidilebilir. Hatta gelecege de. Ancak gozlemsel olarak gidilebilir. Mudail olunamaz.

Hayal kurmayı ve böyle şeyleri düşünmeyi çok seviyorum. Biliyorum, bazılarına saçma gelebilir ancak ben şöyle düşünüyorum:
Bildiğim paralel evren teorisine göre evrendeki olayların alternatiflerinin yaşandığı evrenlere deniyor paralel evren ve ben hep zaman yolculuklarının paralel evrenlerle ilişkili olduğuna inanmışımdır. Bu bağlamda zamanda yolculuk yapıp geçmişe gittiğimiz zaman aynı evrende kalırız, çünkü henüz müdahale etmedik. Ebeveynlerimizi engellediğimiz an ebeveynlerimize engel olamadığımız evren yerinde kalır ve hiç bir şey yapmamış bir biçimde geri döneriz veya orada takılırız. Ama engel olduğumuz paralel evrendeki ben ben olmam. Çünkü o evrende bir ben dünyaya gelmedi ve geçmişe gitmedi. Bu yüzden yok olmam, o evrendeki ben yok olur. O evrendeki bunlara şahit olan, bunları yapan ben ise paralel evrenden gelen ben olurum.

Gecmise ve gelecege gidilebilir.
Ancak degistirme yapilamaz. Sadece hologramik olarak yazilmis olan kaderi desifre edebiliriz. Oynama yapamayiz.

Insan, zihninde zaman ve makan atamalari yapmadan dusunce bile uretemeyen bir varliktir.
Zamansizligi tanimlarken bile zaman ve mekan cagrisimi veren terimlere basvurur. Felsefenin kafa karistirmasinin sebebi insani zaman ve mekanin disina davet etmesi, ancak o zeminde saglam dayanak kabul edilmis bir terimler sozlugunun olmamasindandir. Yani felsefe yaparken bile kelimeleri saptirarak felsefe yapariz ve kaybederiz. Cunku karsi felsefe ayni terimleri farkli yorumlayarak geri seker.

Gecmise gidilebilir. Hatta gelecege de. Ancak gozlemsel olarak gidilebilir. Mudail olunamaz.
Düşünceniz için teşekkür ederim.

Hayal kurmayı ve böyle şeyleri düşünmeyi çok seviyorum. Biliyorum, bazılarına saçma gelebilir ancak ben şöyle düşünüyorum:
Bildiğim paralel evren teorisine göre evrendeki olayların alternatiflerinin yaşandığı evrenlere deniyor paralel evren ve ben hep zaman yolculuklarının paralel evrenlerle ilişkili olduğuna inanmışımdır. Bu bağlamda zamanda yolculuk yapıp geçmişe gittiğimiz zaman aynı evrende kalırız, çünkü henüz müdahale etmedik. Ebeveynlerimizi engellediğimiz an ebeveynlerimize engel olamadığımız evren yerinde kalır ve hiç bir şey yapmamış bir biçimde geri döneriz veya orada takılırız. Ama engel olduğumuz paralel evrendeki ben ben olmam. Çünkü o evrende bir ben dünyaya gelmedi ve geçmişe gitmedi. Bu yüzden yok olmam, o evrendeki ben yok olur. O evrendeki bunlara şahit olan, bunları yapan ben ise paralel evrenden gelen ben olurum.
Ben paralel evrenin dışında kalan bir zaman yolculuğuna inanırım hep. Sebebi şu ki biz ışık hızını geçtiğimizde zamanda kırılmalar meydana gelecek. Bu şekilde zamanda yolculuk yapabilmiş olacağız ama sadece geleceğe. Benim fikirlerim ve teorilerime göre zamanda kırılma oluşturup geleceğe gidebiliriz ancak süratimizi negatif yönde yapamayacağımızdan geçmişe yolculuk mümkün değildir. Ben ise bu başlıkta bir varsayım öne sürdüm sizce de dediğim olsa çok çılgın olmaz mıydı ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı