GeForce 310M Linux performansı

Berkay9

Kilopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD ryzen 5 7640HS
SAMSUNG DDR5 16GB 5600MHZ RAM
NVİDİA GeForce RTX4050
1TB SSD
Merhabalar dizüstü bilgisayarım çok kasma yaratıyor Windows'ta ve belli başlı oyunlarda kasma yaşıyor Minecraft war thunder gibi.
Sistem özelliklerim şunlar.
i5 450M 2.50 GHz 2.66GHz.
3GB DDR3 RAM.
NVIDIA GeForce 310M ekran kartı.
120GB James Donkey SSD.

Linux kurarsam FPS artışı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her oyunun linux platformunda olmadığını biliyorsanız kurabilirsiniz ama 3-5 FPS için değecek bir işlem olmadığını düşünüyorum. Sisteminiz çok eski ve ekran kartınız o sene çıkmış giriş seviyesi bir ekran kartı bu yüzden kasması normal.

Maksimum bellek boyutu 512 MB olan bir ekran kartı neredeyse hiçbir oyunda performans vermez ama oynadığınız oyunlara bağlı her neyse Linux daha çok iş için tercih edilir FPS artışı pek sağlamaz açık kod yazmak için kullanılır. Max. 3 - 10 arası FPS artar her oyunu da açamazsınız.

War Thunder denemedim fakat Minecraft biraz daha iyi çalışıyor, onun dışında ekran kartınız ciddi derecede eski bu yüzden Nvidia artık o kart için güncel sürücü dağıtmıyor, Nvidia'nın eski sürücülerini kurarsanız Xorg sürümünü düşürmek zorunda kalabilirsiniz. Çoğu güncel dağıtım da Xorg'un güncel sürümü ile geldiği için Nvidia sürücülerini kurmak işkence olacaktır.

Alternatif olarak açık kaynaklı Nouveau sürücülerini kullanabilirsiniz fakat o sürücülerin de 3D performansı çok kötü. Tavsiyem Windows'ta kalmanız olacaktır, mağlesef Nvidia'nın bu tavrı sayesinde eski kartlarında ciddi anlamda sıkıntı yaşanıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı