Çözüm GeForce 840M Windows 10 Mavi Ekran Hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bilal Balcı

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba değerli Technopat sakinleri. Ben bugün bilgisayarımı Windows 8'den Windows 10'a yükselttim. Çoğu sürücü eksikti hepsini kurdum sorunsuz bilgisayar açıldı programlar süper bir şekilde çalışıyordu ama Nvidia GeForce 840M 2GB ekran kartı sürücüm eksikti, onu da kurdum ama onu kurduktan sonra GPU-Z gibi programları açmaya kalkışınca bilgisayar donup kalıyordu aynı şekilde Nvidia denetim masasından GPU çalıştıran bir sekme var onu açınca da donup kalıyor ve beş dakika bekleyince bana şu hata kodunda "DPC Watchdog Violation" hatası veriyor, bilgisayar yeniden başlıyor. Sizce sorun nedir yardımlarınız bekliyorum.

Minidump TX =minidump.txt

C:\Windows\Minidump\100116-23031-01.dmp

Belirtilen yoldaki dosyayı paylaş.

Merhabalar aynı sorun bende de var. GeForce 940M ekran kartında bir oyuna girince veya denetim masasında ekran kartını çalıştıran bir şey yapınca ekran kartı sürücüsü bu durumdan kurtuldu yazıp mavi ekran veriyor.

Bana ve diğer arkadaşlara yardım eden kimse yok galiba.

Aynı sorun bende var hatta mavi ekran dosyamız bile aynı bende bu yüzden konu açtım yardım edecek kimse yokmu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende var hatta mavi ekran dosyamız bile aynı bende bu yüzden konu açtım yardım edecek kimse yokmu?
Kendi konunu aç ve istenen dosyaları paylaş o zaman. Aynı diye birşey yok olamaz.

Wmvare kaldır, Acer yazılımlarını kaldır, IDM güncelle, Atheros ve ethernet sürücünü güncelle.
Recep bey'in dediği gibi DDU kullanmalısın ancak DDU rehberinde yeşilleri takip ederek. İntel ve Nvidia için kullan.
İntel sürücünü ve Nvidia sürücünü tüm işlemleri yaptıktan sonra güncelle.

DDU ile sürcüyü kaldırıp temiz kurulum yaptım fakat bu sefer mavi ekran vermedi sadece bilgisayar ana kart logosu geliyor Windows başlatılıyor ama masaüstü gelmeden siyah ekran alıyorum. Bazende masaüstü geliyor ama harici ekran kartımı çalıştıran uygulamayı açınca bilgisayar bir saniyelik siyah ekran olup geri geliyor ama imleç donuk. Masaüstü donuk tek çarem bilgisayarı güç tuşundan kapatmak oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…