GeForce Experience FPS dropa sebep oluyor

İşletim sistemi
Windows 10
Hocam denedikten sonra buraya yazarsınız sonucu merak ediyorum. Umarım bu can sıkıcı donmalar fps düşmeleri vs çözülür çünkü sanki bu aralar özellikle nvidia ekran kartlarında arttı. Bu arada evet, Windows Update sağolsun o da bozmuş olabilir bir şeyleri keza ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum çünkü ben çok update yaparım hiç ertelemem/aksatmam.
Tamamdır hocam bilgilendireceğim, zaten önceden açtığım bir konuda Nvidia Geforce Experience'ı kapatarak çözüldü diye işaretledim. Ben kendi açımdan eminim bu uygulamanın kaynak olduğuna, silince kesinleşir.
 
Belirtmeyi unutmuşum, DDU ile eski sürücüye dönmüştüm hocam. Ben en iyisi GeForce Experience'ı silip sürücü güncellemelerini WHQL ile takip edeyim. WHQL ile kurulum yaparken install Next Next yapıyoruz değil mi hocam onda herhangi bir var olan sürücünün üstüne sürücü kurulması, çakışmazlık gibi bir durum meydana gelmiyor?

Sıkıntı olmaz hocam.

Hocam denedikten sonra buraya yazarsınız sonucu merak ediyorum. Umarım bu can sıkıcı donmalar FPS düşmeleri vs çözülür çünkü sanki bu aralar özellikle NVIDIA ekran kartlarında arttı. Bu arada evet, Windows Update sağ olsun o da bozmuş olabilir bir şeyleri keza ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum çünkü ben çok Update yaparım hiç ertelemem/aksatmam.

Dediğiniz gibi Update kaynaklı düşünüyorum, ayrıca ben de hiç aksatmadan her gün 3-4 kere Update denetleme yapıyorum.
 
Gerçekten mi? Çok ilginç yahu NVIDIA'nın driver güncellememiz ve oyunları optimize etmemiz için sunduğu programı silince fps droplar kesiliyor.. Ben de denerim en kısa zamanda sağolun bilgi için.
Hocam ama sizde FPS drop başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir, ilk önce GeForce Experience'ı kapatıp, görev yöneticisindeki işlemlerini de (Nvidia Container, Nvidia Web Helper gibi...) onları da kapatıp 1 gün boyunca test edin. Oyunlarda FPS drop girmez ise kaynağı belli olur.
 
Sıcaklıklar normal Afterburner'dan takip ediyorum. GPU 60-70 CPU 50-60, FPS düşüşü olduğu zaman GPU kullanım yüzdesi %0-10'a kadar düşüyor. Her türlü çözüm önerilerini denedim fakat kendim buldum bu GeForce zımbırtılarını kapatarak, cidden ilginç.

Bende bir aralar bu sorunu yaşıyordum ve sorunun MSI Afterburner oldugunu kanıtladım o yazılım sistemde drop yapıyor stabil değil. Onun yerine Steam'den FPS monitör satın aldım 0 FPS kaybı ile ondan daha detaylı bir yazılım kullanıyorum.
 
Bende bir aralar bu sorunu yaşıyordum ve sorunun MSI Afterburner oldugunu kanıtladım o yazılım sistemde drop yapıyor stabil değil. Onun yerine Steam'den FPS monitör satın aldım 0 FPS kaybı ile ondan daha detaylı bir yazılım kullanıyorum.
Hocam o kanıda kafama takıldı, her açtığımda MSI Afterburner'ı çalıştırıyorum sanki bir ara çalıştırmayı unuttuğumda oyunlarda drop yaşamıyor gibiydim. Yalnız Afterburner'ı çalıştırmayınca ekran kartı haliyle fazla ısınıyor. Uygulamada fan kontrolü 66 dereceyse %66 fan speed şeklinde ayarlı olduğu için sıcaklıklar iyiydi. Dediğiniz uygulamada ekran kartı fanlarına ayar yapılabiliyor mu? CPU GPU kullanım yüzdesi, sıcaklıkları görüntülenebiliyor mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı