Çözüldü GeForce Experience Görev Zamanlayıcısı Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kullanıcı1234

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarıma GeForce Experience yüklerken "Görev Zamanlayıcısı" hatası alıyorum.

Hata şöyle:
"Kurulumun devam edebilmesi için görev zamanlayıcısını aktif etmeniz gerekiyor"

Yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamun Aleyküm arkadaşlar ben geldim sırf çözümü yazmak için üye oldum :)
  1. Win+R ye bas regedit yaz entere bas (ya da başlattan da yazarsanız çıkar)
  2. Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBrokerSvc yi bul ve tıkla
  3. Sağ tarafta Start olacak ona basın.
  4. Değeri 4'tür büyük ihtimal ile siz onu 3 olarak değiştirin.
  5. Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBroker değerini bul ve tıkla az önceki yerin hemen üstünde.
  6. Aynı şekilde start'a tıklayıp değeri 2 yapın (Otomatik olarak arka planda çalıştırmak için )
  7. Bilgisayarı yeniden başlatın bu kadar.
  1. Çalıştır'a services.msc yazın ve Hizmetler'e girin.
  2. Buradan Görev Zamanlayıcısı hizmetini bulun.
  3. Durum kısmında "çalışıyor" yazmalı. Yazmıyorsa hizmete çift tıklayıp "Başlat" deyin ve Başlangıç Türü kısmını "Otomatik" olarak ayarlayın.
  4. Bilgisayarı yeniden başlatıp GFE kurulumunu tekrar başlatın.
Görev Zamanlayıcısı hizmeti çalışmıyorsa:
  1. Çalıştır'a regedit.exe yazın.
  2. Bu dizine gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Schedule
  3. "Start" adındaki DWORD değerini bulun ve 2 olarak değiştirin.
  4. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra GFE kurulumunu çalıştırın.

Konuyu hortlatıyorum ama kusura bakmayın şu an aynı hatayı GFE de aldım dediklerinizi yaptım görev zamanlayıcısı çalışmıyor bir hata veriyor hatayı resim olarak atacağım regedit.exedeki dedikleri nizi yapayım dediğimde DWORD değerinin zaten 2 olduğunu gördüm ve tıkandım yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    1,8 KB · Görüntüleme: 612
GT 1030 ekran kartına sahibim. Driveri kurdum sonrasında GeForce Experience kurarken "Görev Zamanlayıcı hizmetinin çalışması gerekir" gibi bir hatayla karşılaştım. Hizmetler kısmından açmayı denedim fakat hata verdi. Format atmak istemiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Aynı sorun bende de mevcut. Bu hata yüzünden Ekran Kartı Sürücüsünü güncelleyemiyorum.

Arkadaşlar merhaba,
Geforce Experience programının 3.13.1.30 sürümünü güncelleyemiyorum.

Hata olarak "Görev Zamanlayıcısı hizmetinin çalışır durumda olması gerekir" diyor.
Görev Zamanlayıcısı hizmetini başlatmaya çalıştığımda ise "Yerel Bilgisayar üzerindeki Görev Zamanlayıcı hizmeti başladı ve durdu. Bazı hizmetler başka hizmetler veya programlar tarafından kullanılmıyorsa, otomatik olarak durabilir." diyor
Yani başlamıyor.
Hataları gösteren fotoğrafları yükledim.

Forumdaki konulara baktım,
  1. Çalıştır'a services.msc yazın ve Hizmetler'e girin.
  2. Buradan Görev Zamanlayıcısı hizmetini bulun.
  3. Durum kısmında "çalışıyor" yazmalı. Yazmıyorsa hizmete çift tıklayıp "Başlat" deyin ve Başlangıç Türü kısmını "Otomatik" olarak ayarlayın.
  4. Bilgisayarı yeniden başlatıp GFE kurulumunu tekrar başlatın.
Görev Zamanlayıcısı hizmeti çalışmıyorsa:
  1. Çalıştır'a regedit.exe yazın.
  2. Bu dizine gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Schedule
  3. "Start" adındaki DWORD değerini bulun ve 2 olarak değiştirin.
  4. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra GFE kurulumunu çalıştırın.
Şu şekilde bir çözüm önerisi var fakat maalesef bende hiçbir işe yaramadı. DWORD değerim zaten 2.

Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

hata 1.png
hata 2.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu güncel arkadaşlar. Belki birisi yardımcı olabilir ümidiyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güncel arkadaşlar. Sorunu hala çözemedim.

İlk olarak bozuk dosya onarım işlemini gerçekleştirin. Bağlantıdaki adımları harfiyen uygulayın. Bu işlem bitince Bilgisayarı yeniden başlatın.
https://support.microsoft.com/tr-tr...er-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system

İkinci olarak aşağıdaki adımları uygulayın.
  • Başlat sağ tıklayıp Çalıştır'ı açın.
  • Açılan menüye msconfig yazıp Tamam basın.
  • Genel sekmesinde Normal başlangıç seçeneğini işaretleyin.
  • Uygula ve Tamam dedikten sonra Bilgisayarı yeniden başlatın.
Ekran Görüntüsü (48).png

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Hocam ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Biraz geç oldu ama kusura bakmayın.

İlk söylediğiniz metodu uyguladım. Cihazım herhangi bir eksik dosya tespit etmedi.
İkinci söylediğiniz ise uygulayamadım. Normal başlangıç seçeneğini seçmeme rağmen tekrar seçmeli başlangıç seçeneğine dönüyor.
Yani normal başlangıçı seçiyorum, bilgisayarı yeniden başlatıyorum, bakıyorum tekrar seçmeli başlangıç seçeneği seçili.
Normal başlangıç seçeneğini seçtiğim de Uygula seçeneğine basılmıyor.

İlginiz ve cevabınız için tekrardan teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.
Konu maalesef güncel arkadaşlar. Hala herhangi bir çözüm bulamadım.
Konu güncel arkadaşlar, sorun aynı şekilde devam etmekte.

Son düzenleme:
Hocam ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Biraz geç oldu ama kusura bakmayın.

İlk söylediğiniz metodu uyguladım. Cihazım herhangi bir eksik dosya tespit etmedi.
İkinci söylediğiniz ise uygulayamadım. Normal başlangıç seçeneğini seçmeme rağmen tekrar seçmeli başlangıç seçeneğine dönüyor.
Yani normal başlangıçı seçiyorum, bilgisayarı yeniden başlatıyorum, bakıyorum tekrar seçmeli başlangıç seçeneği seçili.
Normal başlangıç seçeneğini seçtiğim de Uygula seçeneğine basılmıyor.

İlginiz ve cevabınız için tekrardan teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.
Konu maalesef güncel arkadaşlar. Hala herhangi bir çözüm bulamadım.
Konu güncel arkadaşlar, sorun aynı şekilde devam etmekte.
Hocam merhabalar. Bende de bir haftadır aynı sorun var. Her ne denediysem işe yaramadı. Windowsun sitesine de defalarca yazdım verilen cevaplar hep standart oldu. Zaten denediğim şeylerdi hepsi de.

Sorununuzu çözdüyseniz nasıl çözdünüz anlatabilir misiniz? Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı