Çözüldü GeForce Experience Görev Zamanlayıcısı Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kullanıcı1234

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarıma GeForce Experience yüklerken "Görev Zamanlayıcısı" hatası alıyorum.

Hata şöyle:
"Kurulumun devam edebilmesi için görev zamanlayıcısını aktif etmeniz gerekiyor"

Yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamun Aleyküm arkadaşlar ben geldim sırf çözümü yazmak için üye oldum :)
  1. Win+R ye bas regedit yaz entere bas (ya da başlattan da yazarsanız çıkar)
  2. Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBrokerSvc yi bul ve tıkla
  3. Sağ tarafta Start olacak ona basın.
  4. Değeri 4'tür büyük ihtimal ile siz onu 3 olarak değiştirin.
  5. Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBroker değerini bul ve tıkla az önceki yerin hemen üstünde.
  6. Aynı şekilde start'a tıklayıp değeri 2 yapın (Otomatik olarak arka planda çalıştırmak için )
  7. Bilgisayarı yeniden başlatın bu kadar.
Görev zamanlayıcı hizmeti başladı ve durdu hatası bazı hizmetlerin devre dışı bırakılmasından dolayı olduğunu düşünüyorum şu an bende de o hata var.
Hocam Temiz önyükleme yapabilirsiniz eğer sorun ondan ise. Ben her şeyi denedim olmadı, sonra temiz kurulum yaptım sorun giderildi :D

Full ESET kullandım bugüne kadar, ama görev zamanlayıcısı sorunu bende de var. Virüsle ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü ESET tüm virüsleri sildiğini bildiriyor.
Kayıt defterini açıp aşağıdaki dizine gidin :

Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBroker

Daha sonra sağ paneldeki Start değerine çift tıklayıp değer verisini 4 yapıp hizmetin kapanmasını sağlayın. Bilgisayarı yeniden başlatın. Daha sonra Görev Zamanlayıcı hizmetini yeniden açmaya çalışın. Açamazsanız kayıt defterindeki o dizine tekrar gidip Start değerini 2 yapın ve yeniden başlatın. Bu sefer hizmeti başlatabilmeniz lazım.
Çok teşekkürler hocam, beğendim yorumunuzu. Gerçekten 4-5 gündür tüm gün bununla uğraşa uğraşa kafayı yemiştim. Bende o değer zaten 4 olarak yazıyormuş, 2 yapıp restartlayınca kurabildim GFE programını.

Son düzenleme:
Yok Windows'u yeniden kurmak :D

Program ekle kaldırdan sildim tekrar yükledim düzeldi fakat bu seferde sole bisi oldu battery bost diye bisi vardı kapalı gözüküyordu onu acayim dedim açtım daha sonra o bölüm kayboldu.

Selamun Aleyküm arkadaşlar ben geldim sırf çözümü yazmak için üye oldum :)
  1. Win+R ye bas regedit yaz entere bas (ya da başlattan da yazarsanız çıkar)
  2. Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBrokerSvc yi bul ve tıkla
  3. Sağ tarafta Start olacak ona basın.
  4. Değeri 4'tür büyük ihtimal ile siz onu 3 olarak değiştirin.
  5. Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBroker değerini bul ve tıkla az önceki yerin hemen üstünde.
  6. Aynı şekilde start'a tıklayıp değeri 2 yapın (Otomatik olarak arka planda çalıştırmak için )
  7. Bilgisayarı yeniden başlatın bu kadar.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı