GeForce Experience neden veri kullanır?

Cracker18

Kilopat
Katılım
11 Temmuz 2016
Mesajlar
954
Çözümler
4
İnternet olmadığı için telefonumdan internet paylaştım bilgisayara. Sonra 1.5 GB internet gittiğini gördüm siteler gezinerek sadece. GeForce Experience kullanmış veri kullanımına baktığımda. 650 MB güncelleme indirilmemiş bile. Bu kadar GB nereye yemiş olabilir?
 
Kimse bilemez bu verileri neden kullandığını. Kurarken açık bir şekilde onay veriyorsun tarafımdan veri toplanmasını onaylıyorum diye. Senin günde kaç saat oyun oynadığın hangi oyunu oynadığın, bunların hepsi not ediliyor arka planda. Daha sonra oyuncuların yada kart kullanıcılarının bu verileri firmalara para ile satıyor. Lokasyon bazlı hangi lokasyonda hangi tarz oyunların tercih edildiği. Eş zamanlı kaç kullanıcının oyun oynadığı vs vs. Zone alarm tarzı programlarla internete bağlanmasını istemediğin uygulamaların internet ile ilişiğini kesebilirsin. Güncelleyeceğin vakit açarsın bağlantısını. Arka planda fıldır fıldır veri yollaması şahsen beni aptal yerine koyulmuş gibi hissettiriyor. Eğer bir ürün ücretsizse ürün sizsiniz, bu tür durumlarda ben kendimi ürün gibi görüyorum. Çoğu kullanıcının gizlilik ile ilgili farkında olmadığı ve oyun oynayan kitlenin yaşı küçük olduğu için bu tarz şeyleri göz ardı ediyor. Sorgulamanız güzel bir şey.
 
Çok iyi anladım. Sağ olun fakat diğer uygulamalarda da bu olay yok mu? Neden o uygulamalar bu kadar fazla kullanmıyor veri? 1.5 GB çok fazla değil mi?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı