GeForce MX230 Sistem League of Legends FPS değerim normal mi?

gamerr28

Hectopat
Selamlar, yeni aldığım laptopumun i5 10210U işlemcisi, NVIDIA GeForce MX230 ekran kartı, 8 GB RAM'i bulunuyor.
Fakat League of Legends oyununda en yüksek ayarlarda 80-120 arasındaki FPS değerlerini görebildim. Ayarları en düşüğe çeksem bile oyun işlemciye dayalı olduğu için 5-10 FPS'ten fazla etkisi olamadı.
NVIDIA denetim masasında gerekli tüm ayarlamaları yaptım. Kalite-performans ölçeğini performansa kadar çektim.
Genel ayarlamaları yaptım, keskinliği yumuşatma modu vb. kapattım.

Fakat ne hikmetse benden kat kat kötü özelliklere sahip arkadaşım League of Legends'te 140 FPS alıyormuş.
i5-5200U işlemcisi, 4 GB RAM'i, Intel HD Graphics 5500 ekran kartı var.
Sizce arkadaşım yalan mı söylüyor? O bile 140 alıyorsa ben en az 200 alırım diye düşünüyordum ama şu anda gerçekten moralim çok bozuldu. Laptopta mı sıkıntı var? Arkadaşımda mı sıkıntı var? Çözemedim. Arkadaşım bu özelliklere sahip bilgisayarla 140 FPS alabilir mi sizce? Ayrıca benim aldığım FPS bilgisayarıma göre olması gerektiği gibi mi? Teşekkürler.

Selamlar, yeni aldığım laptopumun i5 10210U işlemcisi, NVIDIA GeForce MX230 ekran kartı, 8 GB RAM'i bulunuyor.
Fakat League of Legends oyununda en yüksek ayarlarda 80-120 arasındaki FPS değerlerini görebildim. Ayarları en düşüğe çeksem bile oyun işlemciye dayalı olduğu için 5-10 FPS'ten fazla etkisi olamadı.
NVIDIA denetim masasında gerekli tüm ayarlamaları yaptım. Kalite-performans ölçeğini performansa kadar çektim.

Fakat ne hikmetse benden kat kat kötü özelliklere sahip arkadaşım League of Legends'te 140 FPS alıyormuş.
Sizce arkadaşım yalan mı söylüyor? O bile 140 alıyorsa ben en az 200 alırım diye düşünüyordum ama şu anda gerçekten moralim çok bozuldu. Laptopta mı sıkıntı var? Arkadaşımda mı sıkıntı var? Çözemedim. Arkadaşım bu özelliklere sahip bilgisayarla 140 FPS alabilir mi sizce? Ayrıca benim aldığım FPS bilgisayarıma göre olması gerektiği gibi mi? Teşekkürler.

Bu bilgisayardan bilgisayar özelliklerinin ekran görüntüsünü paylaşabilir misin? Ayrıca denetim masası > sistem ve güvenlik > güç seçeneklerinden yüksek performansı seç. Bir de Windows 10 için oyun modu diye bir özellik geldi. Onu da açmanı tavsiye ederim. Arama kısmına oyun modu yazıp oraya gir açık değilse açmanı tavsiye ederim.

Bir de arkadaşın yalan söylüyor haberin olsun :D LoL gibi bir oyunda düşük ayarlarda 40 FPS alıyor bir adam aynı özelliklerle.

youtube.com/watch?v=GePacYaKVLI.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı