GeForce NOW kullanılmalı mı?

efe yazgı

Megapat
Daha fazla  
Lenovo marka bir laptopum var özellikleri şu şekilde:
8 GB RAM.
AMD Ryzen 5 5500U işlemci.
512 GB SSD.
Sistemden de anlaşılacağı üzere oyun amaçlı bir donanım yok, ekran kartı APU zaten. İnternet hızım fiber 50Mbps. Şu sıralar gacha türü oyunlar oynuyorum (Genshin Impact ve honkai star rail). Bu oyunları 1080p orta ayarda 30-40FPS oynayabiliyorum ama sistemimin kaldırmadığı oyunlara da sahibim Steam kütüphanemde. Onun dışında Game Pass'teki "Starfield, Diablo 4, FH5, Forza motorsports, AC oyunları, CoD Black Ops 6" gibi büyük oyunlar da GeForce NOW ile oynanabiliyor. Sizce bu şartlar ve bu internet hızıyla alınır mı?

Ek soru: Biliyorsunuz artık GeForce NOW Ultimate var ve bu RTX 4080 ekran kartı, DLSS 3, Frame Generation, 4K çözünürlük, 240FPS gibi avantajlar sunuyor. Normal GeForce NOW alırsak da RTX 2080 ekran kartı sunuyor. Benim monitörüm 1080p 60FPS. Bu ekranda 4080'e gerek var mı yoksa 2080 yeterli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hikayeli oyunları çok rahat oynayabilirsiniz ama bazı arkadaşların tavsiyesi rekabetçi oyunlar oynayacaksanız beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz.

5500U birçok oyunda 720P'de iş gören bir grafik birime sahip.
Hatta Loseless Scaling ile de 60 FPS'si garantiliyebilrisiniz.

Zaten LoL, Valo performansı 1080P'de bile iyidir.

Yine de tabii daha yüksek grafikler ve ultra ayarlar için GeForce Now tercih edilebilir.

5500U birçok oyunda 720P'de iş gören bir grafik birime sahip.
Hatta Loseless Scaling ile de 60 FPS'si garantiliyebilrisiniz.

Zaten LoL, Valo performansı 1080P'de bile iyidir.

Yine de tabii daha yüksek grafikler ve ultra ayarlar için GeForce Now tercih edilebilir.
Hocam ekran kartı öyle de sistem hem apu olunca hem de yeni nesil oyunlarda zaten 8gb ram yetmediği için ramden dolayı aşırı drop yiyorum. 16'ya çıkaramıyorum çünkü kasanın içini açtığımda ram'in çip şeklinde gömülü olduğunu gördüm. Yani PC ram yükseltmesi yapmaya izin vermiyor çünkü ram slotu yok PC'de.

Hocam ekran kartı öyle de sistem hem APU olunca hem de yeni nesil oyunlarda zaten 8 GB RAM yetmediği için RAM'den dolayı aşırı drop yiyorum. 16'ya çıkaramıyorum çünkü kasanın içini açtığımda RAM'in çip şeklinde gömülü olduğunu gördüm. Yani PC RAM yükseltmesi yapmaya izin vermiyor çünkü RAM slotu yok PC'de.

Bence kesinlikle al.

Lenovo marka bir laptopum var özellikleri şu şekilde:
8 GB RAM.
AMD Ryzen 5 5500U işlemci.
512 GB SSD.
Sistemden de anlaşılacağı üzere oyun amaçlı bir donanım yok, ekran kartı APU zaten. İnternet hızım fiber 50Mbps. Şu sıralar gacha türü oyunlar oynuyorum (Genshin Impact ve honkai star rail). Bu oyunları 1080p orta ayarda 30-40FPS oynayabiliyorum ama sistemimin kaldırmadığı oyunlara da sahibim Steam kütüphanemde. Onun dışında Game Pass'teki "Starfield, Diablo 4, FH5, Forza motorsports, AC oyunları, CoD Black Ops 6" gibi büyük oyunlar da GeForce NOW ile oynanabiliyor. Sizce bu şartlar ve bu internet hızıyla alınır mı?

Ek soru: Biliyorsunuz artık GeForce NOW Ultimate var ve bu RTX 4080 ekran kartı, DLSS 3, Frame Generation, 4K çözünürlük, 240FPS gibi avantajlar sunuyor. Normal GeForce NOW alırsak da RTX 2080 ekran kartı sunuyor. Benim monitörüm 1080p 60FPS. Bu ekranda 4080'e gerek var mı yoksa 2080 yeterli midir?

Eğer internetin iyiyse, bence hiç düşünmeden almalısın. Fakat bana soracak olursan, indirim dönemlerini bekle derim. Çünkü ara ara güzel indirimler yapıyorlar.

Eğer internetin iyiyse, bence hiç düşünmeden almalısın. Fakat bana soracak olursan, indirim dönemlerini bekle derim. Çünkü ara ara güzel indirimler yapıyorlar.
Şu anda güzel indirim var

Ben aldım (sağ üstte) paket ismi bence sende performance 6 ay almalısın.

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-03_230641913.png
    resim_2025-04-03_230641913.png
    1 MB · Görüntüleme: 13
Eğer durumu iyi ise Ultimate paketi yapıştırsın. O da şu an indirimde. Fakat onun da kötü yanı, en fazla 6 aylık üyelik paketi var.

Aynen kanka benim para yetse ben de Ultimate yapıştıracaktım.

Bu arada 4 ay geçmiş neredeyse konun üzerinden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı