GeForce Now neden Linux'a çıkmadı?

Programlamada bazı konularda Windows'a göre biraz daha rahat olsa da Windows daha rahat ve kolay bir işletim sistemi. 55 yaşındaki birisine bile 1 haftalık "sabırlı" bir kurs verme ile gayet iyi Windows kullandırtabilirsin. Fakat Linux karışık bir işletim sistemi, fakat kullanıcı verilerini alma biraz daha az, çünkü alternatif programlar fazla ve "açık kaynaklı". Windows ve yüklediğimiz program/sürücüler de keşke açık kaynaklı olsa. Her şeyin avantaj ve dezavantajlı olduğu konular var. Fanboyluk yapmayın.
 
Programlamada bazı konularda Windows'a göre biraz daha rahat olsa da Windows daha rahat ve kolay bir işletim sistemi. 55 yaşındaki birisine bile 1 haftalık "sabırlı" bir kurs verme ile gayet iyi Windows kullandırtabilirsin. Fakat GNU/Linux karışık bir işletim sistemi, fakat kullanıcı verilerini alma biraz daha az, çünkü alternatif programlar fazla ve "açık kaynaklı". Windows ve yüklediğimiz program/sürücüler de keşke açık kaynaklı olsa. Her şeyin avantaj ve dezavantajlı olduğu konular var. Fanboyluk yapmayın.
60-70 yaşlarında GNU/Linux kullanan insanlar da var, 11-12 yaşlarında da. Karşılaştım yani. Windows'ta sürücü kurmaya uğraşıyorsunuz format sonrası. GNU/Linux dağıtımlarının çoğu kendisi kuruyor. GNU/Linux karışık değil. Gözümüzde abartmaya gerek yok.
 
1597183053179.png

1597182809251.png

1597183022242.png


aptitude vs de işe yaramadı. Wine işi yüzünden
Mint 19 üzerinde Wine 5.0.1 kurulumunda takıldım. Mint doğru dağıtım değil bu iş için.
Önce i386 grafik driverlarını şart koştu, sonasında Vulkan derken Wine gerekti.
İşler Wine gelene kadar gayet düzgün ilerliyordu.
The following packages have unmet dependencies: winehq-stable : Depends: wine-stable (= 5.0.1~eoan) but it is not going to be installed E: Unable to correct problems, you have held broken packages.'dan dolayı ilernemiyor.

3-4 ayrı rehberi takip etim. Sanırım Ubuntu 19-20 ve Mint 19 için sıkıntılı process Wine 5.0.

Yarın oturup tekrar denemeyi düşünüyorum. Veya Manjaro üzerinden de deneyebilirim.
Ben de kurabilsem memnun olacağım da, Android Studio'yu kuramadım, Flutter kuramadım. :)

Blender eski openGL sürümünden dolayı açılmıyor, bir şeklide bir paket yükledim sanırsam, onun sayesinde donanım hızlandırma ile açabilmiştim.
OpenGL'in bazı sürümleri Windows 10'da da sıkıntı çıkarabiliyor.
GLAux kütüphanesi için Windows XP kullanıyordum 😂.
RAM kullanımı ile ilgili konuda attığım SS OpenGL için kullandığım XP sanal makisesindendi.
 
Son düzenleme:
Samimi olayım 16 yıldır linux kullanıyorum. Aklınıza gelebilecek bütün majör dağıtımları denemişimdir. Ayrıca yaklaşık 25 yıldır yuvarlak rakam olarak windows kullanıyorum. Fazla teknikleşmeden deneyimlerimi anlatayım. Ilk olarak söylemeliyim ki Gnu/Linux windowsdan 100 kat daha eğlenceli bir işletim sistemi. Benim kriterim de bu, daha iyi mi, evet hemde birçok anlamda daha iyi ama tabi biraz vakit ister alışmak tekerrür etmek lazım. Windows ise hiçbirşey çalışmazken çalışır, Linuxte bazen hardwareiniz üretici desteği yetersiz kaldığında sizi yolda bırakabilir ve Windowsa mecbur kaldığınız durumlar olabilir. Yani Windows'da boru değil bazı durumlarda hayat bile kurtarır. O yüzden birini yüceltirken diğerini yerin dibine sokmaya gerek yok. Alternatif sahibi olmak her zaman iyidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı