Microsoft'un her yeni işletim sistemi geçişinde yeni bilgisayar satın alınmasını önermesi

Microsoft'un yeni bilgisayar aldırma politikası sizce de saçma değil mi?

• Oy verenlerin toplamı
    126
Duygulanan çıksın kasıyor(!)
1596312872362.png

---

Sistem boş kalan RAM'in bir kısmı ile sistemi hızlandırmak için uygulama ön belleği olarak kullanıyor.
8GB takılı iken boşta 2GB kullanan notebook'um 16GB'a geçtikten sonra 2.8-3.3'ün altına inmedi.

Duygulanan çıksın kasıyor(!)
Eki Görüntüle 629088
Gerçek RAM kullanımı 114 MB değil 217 MB. Çünkü 114 MB görünen kullanım Sayfa Dosyası yani Pagefile kullanımı. Gerçek RAM kullanımı ise "Fiziksel Bellek" altında görünür. 1048048 KB - 825236 KB yaklaşık 217 MB yapıyor. Yine de Windows 7'den bile düşük. Windows 7 yaklaşık 750 MB RAM yiyor boşta. Windows 10 ise sistemden sisteme değişmekle birlikte ortalama 2.5 GB RAM yiyor. Bazı sistemlerde 4 GB bile yiyebiliyor.

Core 2 Duo veya Pentium 4 sistem kullananlara Microsoft'un "Yeni bilgisayar alın" demesi son derece haklı bir durum. Pentium 4 ile Windows 10 tam anlamıyla bir ölümcül kombinasyondur. Core 2 Duo da yine çok yeterli değil. Anakartların sürücü desteğinin bile olup olmadığı meçhul. Bu insanların yeni bilgisayar alması şart. Ancak dediğim gibi 3. veya 4. nesil sistem kullananlar niye yeni bilgisayar alsın ki? Direk Windows 10'a yükseltirler ve gayet de iyi çalışır. Ben hem i5 3230M işlemcili bir laptop'ta 1511-1703 arası sürümleri hem de i5 3570K işlemcili bir masaüstü bilgisayarda 1703-2004 arası sürümleri kullandım ve hiç sorun yaşamadım.
Ben de zamanında (3,5 yıl önce) resimdeki bilgisayara Windows 10 yüklemiştim.
Screenshot_20200802-022142.png

O sistemde 1507-1803 arasındaki (1511 hariç) bütün sürümlerini kullandım. 1703 ve 1709 sürümü haricinde hiçbir sorun yaşamadım. Çünkü 1703 sürümünde yaklaşık 5 kere mavi ekran verdi ve 1709 sürümünde de tema rengi sorun çıkardı (bütün bilgisayarlarda o sorun vardı ve 1809 sürümü ile çoktan çözüldü). O bilgisayar şimdi ne durumda derseniz kardeşim bilgisayar yavaş çalışıyor diye gitmiş Lubuntu kurmuş ve üstüne üstlük farkında olmadan bozduğu BIOS menüsü (BIOS menüsünü GRUB terminaline "fwsetup" yazarak açılacak şekilde ayarlamış) ile bana Windows 10 1809 yükletmeye çalıştı. Şu an ise Windows 7 yüklü ve halen çalışıyor.

Core 2 Duo E8300.
2x2GB 800MHz RAM.
Adata SU630 SSD.
Windows 10'a girmek 10 saniye almıyor, Windows 7'deki gibi akıcı. Windows 10'u kardeşim için kurmuştum, Asphalt 9, Minecraft bedrock oynayacağım dedi bende kurdum. Substance Designer, Crazybump, Photoshop CC (evet farkındayım PC'den pahalıdır kendisi, okul vermişti bana :D) sorunsuz kullanıyorum.
Zaten Windows kurmamın iki sebebi var:
Sürekli kullandığım uygulamalar.
Babamın Chrome nerede diye sorması

Pentium Dual Core E6500 2.93 Ghz
HD 4550
2 GB DDR3 RAM
Sistemimde HDD var ve Windows 7'nin üstündeki işletim sistemleri bariz daha ağır geliyor. SSD olsa bile belirli bir yere kadar çözeceğini düşünüyorum çünkü oyunlarda da yükleme ekranları dışında bariz akıcılıkta kayıp var. FPS olarak diyebilirim yani. SSD de FPS'i değiştirmeyeceğine göre bu PC'ye Windows 10'u bırak 8.1 veya 8 bile kurulsa kötü oluyor. Belki XP yüklemeyi denesem 7'den de hafif olacak bilemiyorum.

Windows 10'un da sistem sistem gereksinimlerine bakılınca aslında hemen hemen her PC'de çalışır gibi görünüyor teoride ama öyle olmuyor. Sadece çalışır/çalışmaz açısından bakılıp yazılmış olsa gerek. Önerilen sistem gereksinimlerini de yazsalardı iyi olurdu.

Microsoft'un oradaki ifadesini okudum. Sanırım güncellemesi gereken bir yazı. Belki Windows 10'un çıktığı dönem için doğru sayılabilir. O zamanlar 4. nesil Intel işlemciler vardı diye hatırlıyorum. O zamanlar yeni PC aldırma fikri daha geçerli oluyordu çünkü Windows 10 en stabil 2. nesil Intel işlemciler ve üstünde çalışıyor. AMD tarafını bilmiyorum. 1. nesil işlemciler ve altı (bazı istisnalar hariç) pek güçlü değil zaten. Fakat günümüzde illa ki güncel bileşen almaya gerek yok. Gidip i5 4460 bir işlemciniz halihazırda elinizde mevcutsa ona Windows 10 kurmamak için hiçbir sebep yok ki.

Konuyla da alakası yok bence ama ben halen daha eski Windows sürümlerinin daha pratik olduğunu düşünüyorum.

Pentium Dual Core E6500 2.93 Ghz
HD 4550
2 GB DDR3 RAM
Sistemimde HDD var ve Windows 7'nin üstündeki işletim sistemleri bariz daha ağır geliyor. SSD olsa bile belirli bir yere kadar çözeceğini düşünüyorum çünkü oyunlarda da yükleme ekranları dışında bariz akıcılıkta kayıp var. FPS olarak diyebilirim yani. SSD de FPS'i değiştirmeyeceğine göre bu PC'ye Windows 10'u bırak 8.1 veya 8 bile kurulsa kötü oluyor. Belki XP yüklemeyi denesem 7'den de hafif olacak bilemiyorum.

Windows 10'un da sistem sistem gereksinimlerine bakılınca aslında hemen hemen her PC'de çalışır gibi görünüyor teoride ama öyle olmuyor. Sadece çalışır/çalışmaz açısından bakılıp yazılmış olsa gerek. Önerilen sistem gereksinimlerini de yazsalardı iyi olurdu.

Microsoft'un oradaki ifadesini okudum. Sanırım güncellemesi gereken bir yazı. Belki Windows 10'un çıktığı dönem için doğru sayılabilir. O zamanlar 4. nesil Intel işlemciler vardı diye hatırlıyorum. O zamanlar yeni PC aldırma fikri daha geçerli oluyordu çünkü Windows 10 en stabil 2. nesil Intel işlemciler ve üstünde çalışıyor. AMD tarafını bilmiyorum. 1. nesil işlemciler ve altı (bazı istisnalar hariç) pek güçlü değil zaten. Fakat günümüzde illa ki güncel bileşen almaya gerek yok. Gidip i5 4460 bir işlemciniz halihazırda elinizde mevcutsa ona Windows 10 kurmamak için hiçbir sebep yok ki.

Konuyla da alakası yok bence ama ben halen daha eski Windows sürümlerinin daha pratik olduğunu düşünüyorum.
Aynen Windows 10 çok daçma bir şekilde bloatlanmış bir işletim sistemi. Boşta 8GB Ram kullandığı bile oluyor.

2 GB RAM'li HDD'ye OS kurulu cihazlara windows 10 kurup sonra ''windows 10 çok yavaş kasıyor'' diyenlerden bıkmışlardır. Normal.
Haydaaa. Ayıp oluyor, kim demiş kasıyor :D
2x1GB 800mHz RAM
Hitachi HDD
Intel Pentium T2310 CPU
Intel GMA X3100 GPU
Bu bilgisayarda bile hiç bir işletim sistemi kasmıyor iken sizde nasıl kasıyor halen anlamıyorum.

Haklısınız ama en azından Apple gibi bilinçli müdahaleyle cihazları yavaşlatmıyor. Geçende 500 milyon dolar tazminat yedi bu yüzden.
Bu politika Mac cihazlarda yok. O nedenle Windows'tan iyi destek konusunda Apple. iOS tarafına karışmıyorum.
Haydaaa. Ayıp oluyor, kim demiş kasıyor :D
2x1GB 800mHz RAM
Hitachi HDD
Intel Pentium T2310 CPU
Intel GMA X3100 GPU
Bu bilgisayarda bile hiç bir işletim sistemi kasmıyor iken sizde nasıl kasıyor halen anlamıyorum.
Benzer sistem var bende de ama deli gibi kasıyor ve ısınıyor. Burada saçma sapan konuşuyorsun.
Core 2 Duo P9300
4 GB RAM
320 GB HDD(sapasağlam hala)
GMA4500
Kullanılamaz derecede kasıyordu en son. Dell Latitude E4300.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı