GeForce Now vs Oyun İçin Bilgisayar Toplamak

Bütçe
GeforceNow
Benim laptop çöp ancak yurt interneti 100mbps. Şahsen bana Geforce Now daha makul geliyor. Ama yurtta olmasam internetim de muhtemelen 25 mbps civarında olacağı için pc toplamak bana daha mantıklı gelirdi
 
Şimdi online oyunlar da gecikme problemi olduğunu söylüyorlar. Bu bir yana hikaye oyunlarını oynamak daha mantıklı ama merak ettiğim şu online olmayan oyunlar da sorunlar var mı ? Örneğin; fare gecikmesi, pikselleşme vs.
 
Ben 55 mbps hızdaki internetimle oldukça iyi bir performans aldım. Witcher 3 ultrada 1080p 60-70 arası fps görmek güzeldi (gerçi benim pc'de kötü değil yüksek ayarlarda 50-60 arası fps alıyordum).onun dışında AC Unity ve Black Flag'de oynadım. Unity'de sorun yokken Black Flag'de bariz tepki gecikmeleri aldım, karakter kontrolünde pek değil savaşta çok hissediyordum. Atak ve bloklamalarda bariz gecikme oldu ve ölmemem gereken yerlerde öldüm. Onun dışında sistem güzel çalışıyor. Bu arada oyunları oynamak içinde bağladınız pc'lerde indirme yapmanız gerekiyor. AC Unity ve Black Flag'de birkaç mb indirme yaparken, nedendir bilmem Witcher 3 10GB indirme yaptı. Anlamadım gitti.
 
Benim için çok daha gelişmesi gerekli. Tahammülüm olmaz oyun için de piksel ve gecikme gördüğüm zaman. Bu yüzden bu sistemi daha elverişli, sorunları çözmek için uğraşmaları gerekli. Donanım gereksinimlerini de ona göre daha stabil ayarlarsalar, oyun esnasında böyle sorunlar yaşanmaz. 50 Mbps indirme hızı, 10 Mbps yükleme hızı istiyor, diyelim kabaca. Ama oyun esnasında normal kendi bilgisayarımda oynadığım tadı verecek. Bakalım ilerleyen süreçte ne kadar ilerleyebilecekler.
 
Yaklaşık 3 gündür 35 Mbps internet ile GeForce Now test ediyorum. Kablosuz bağlantı ile oynamak pek iyi bir deneyim değildi. Ancak ethernet ile gayet güzel oynanabiliyor. Özellikle single player oyunlar. Ancak online rekabetçi oyunlar için (CS: GO vb.) halen daha tercih edilebilir olduğunu düşünmüyorum. Eğer bütçe varsa kesinlikle PC toplamak şu anda daha mantıklı gibi duruyor. İlerde ne olur bilinmez tabi. Ben GeForce Now sisteminden umutluyum açıkçası. Özetle her gün saatlerce oyun oynayan birisi için PC toplamak, benim gibi haftada 2-3 saat oyun oynayanlar için GeForce Now mantıklı.
 
Arkadaşlar bir de şu durumu göze alın sadece Geforce Now yok, daha gelicek bir sürü platform var. Google Stadia, Xbox xcloud, Playstion Now gibi sistemler yolda. Geforce Now olmazsa illaki bu sistemlerden biri tutacaktır. Ki bu çok uzak zaman gibi durmuyor. En basiti stadia ya bu yıl yada önümüzde ki yıl(tam hatırlamıyorum) türkiyey kesin geliyor. O yüzden bu işin geleceği olduğunu unutmayıp pc almaktansa ilk internetinize yatırım yapın derim.
 

Geri
Yukarı