İnceleme GeForce NOW

Giriş

Merhaba sayın teknoloji severler, oyun bağımlıları ve fakirler.
Ben de sizler gibi uzun süredir (5-6 yıl) donanımsız oyun, render, matematiksel hesaplama dünyasına geçilmesini bekleyen biriyim. Donanım çöplüğününe, Cloud teknolojileri ile son verilmesine ve daha sürdürülebilir bir geleceğin inşaasına şait olmayı bekliyordum. Ve sanırım olmuş gibi.
Merak ettiğiniz soruları ya da sizlerin deneyimini entrylemeyi unutmayın.

Olmuş gibi olmuş gibi de bu işin bir de ömür boyu kapital sülüğüne konakçılık yapacağımız Subscription as a Service (SaaS) modeli muhabbeti var. Bünyeniz aldırış ediyor mu etmiyor mu orasına siz karar vereceksiniz.

Öncelikle deneyimlerim daha çok taze, 5-6 oyun denedim. En önemlileri üzerinden size bilgi vereceğim.
--
Ön Bilgiler;
  1. Gigabit fiber internetim var oyun içi tüm ayarlar ve streaming çözünürlük/bit rate ayarları en yüksekte oynadım.
  2. Dizüstü bilgisayar ve televizyon olarak 2 platformda denedim. Telefonda denemedim. Bilgisayarda neyse televizyonda da oydu hiç sorun yaşamadım.
  3. Ses gecikme problemini biraz detaylandırmak istedim. Sürekli yaşanan ve ara sıra artan olarak iki ayrımı oldu gözlemlediğim. Sürekli yaşanan çok küçük 400-500 ms gibi bir gecikme bulunuyor. Oyun türü chill bir türse ses ile çok işiniz yoksa hiç umrunuzda bile olmaz. Ancak ikinci türde ise bazı bazı gelip 1 saniyeden fazla gecikti.
  4. Birçok oyun denedim ancak hepsini yazmak çok uzun süreceği için sadece en çok merak edilebilecekleri yazacağım. Ek olarak zamanla ekleme yapabilirim.
  5. MOBA denemedim.
--
Death Stranding & Tomb Rider
  • Yaklaşık 6 saat DualShock 4 ile oynadım.
  • Çözünürlük inanılmaz kaliteli streamde kısıklık yok.
  • Neredeyse 0 sıkıntıya yakın sanki kendi bilgisayarımdan oynuyormuşçasına bir deneyim yaşadım. Ancak minik pürüzler oldu.
  • Bu pürüzlerden en önemlisi ekran yırtılması sorunu. Öyle harıl harıl belli bir yırtılma yok ancak dikkatli bakarsanız hızlı geçişlerde yırtılma olduğunu hissediyorsunuz.
  • Ve ek olarak ses gecikme problemi oldu.
  • AAA Single Player tüm oyunlara uygulayabilirsiniz.
--
CS2 & L4D2
  • Arkadaşlar evet CS2 rekabet arzusu ile oynayan biriyseniz acilen kaçın. Son derece net. Ben chill takılıyorum fazla kasmıyorum derseniz idare eder bir deneyim yaşatıyor.
  • L4D2'yi ise genel olarak bir offline FPS nasıl diye bakmak için oynadım. Son derece iyi buna benzer CoD gibi seriler oynuyorsanız işinizi görür hiçbir eksiklik hissetmedim.
  • Ses sorunu özellikle CS2 için ana problem.
  • Online FPS ve Offline FPS arasındaki fark için yazmak istedim. Hepsine uyarlayabilirsiniz.
--
ETS 2 & Assetto Corsa
  • DualShock 4 ile yine aynı şekilde birkaç saat bunu da oynadım.
  • Direksiyonda herhangi bir tepkime sorunu yok aradaki gecikme zannediyorum 3-5ms ping ile sınırlı o yüzde hissetmeniz imkansız.
  • Tüm araba yarışı türevlerine uygulayabilirsiniz.

Ve özetlersek önemli nokta şu verdiğiniz paranın hakkını alıyorsunuz herhangi bir problem yaşamıyorsunuz. Fiyat konusunda ucuz mu pahalı mı bilemiyorum. Bana kalırsa giriş seviyesindeki Netflix üyeliği ile fixlenmeli fiyatlar. Bunun yanı sıra internetiniz kötüyse ve kopmalar fazlaysa, aylık yatan maaşınız yoksa ve sadece YouTuber abilerinizden duyduysanız almayın. Masaüstü toplamak istemiyorum efendim yerim yok, efendim param yok gibi mazeretleriniz varsa alın babacım son derece işe yarayan bir servis oldu.
 
Son düzenleme:
Şimdi ben de GeForce NOW alsam en premium olanını. En iyisini alsam Android cihazımda kullanabilir miyim? POCO X6 Pro cihazımda kasmadan donmadan kullanabilir miyim? Bir de telefondan DualShock 4 ile oynayabilir miyim? İnternetim 1000 Mbit Superonline upload 60-65 arası.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GeForce NOW güzel ama eksikleri var. Bence Cloud olayı sadece oyun tahsis etmek yerine bir masaüstü vermeli. Yani normal Windows gibi. Böylece istediğim oyunu yüklerim ve oyun kısıtlaması ortadan kalkar. Ayrıca oyunlara mod da yapabilirim (Payday 2 ve Assetto Corsa gibi. Bu tarz oyunlar modsuz oynanmıyor). Biliyorum bu tarz servisi veren siteler vardır, ama dolar üzerinden çok pahalı oluyor. Ayrıca GeForce NOW'da bazı oyunlarda aşırı yükleme süreleri var, sanki oyun HDD'den açılıyor gibi. Diğer bir konu bulutu kullandığım kadar ödeme alması gerekiyor (İnternet Kafe'deki gibi). Biz 1 aylık para veriyoruz, ama 7/24 girmiyoruz ki. Belki ben bir gün 2 saat, diğer gün 10 saat oynayacağım. Buna göre fiyatlandırma olmalı.
Kesinlikle katılıyorum
 
Tek diyeceğim, GeForce NOW'un Türkiye sunucusu parasını kesinlikle hak etmiyor. Tavsiye etmem. Yabancı sunucuda alabiliyorsanız alın derim, alamıyorsanız da Türkiye sunucusunu almaktan ziyade taksitli sistem alın. Aslında, bulut hizmeti sunan programa bel bağlamanın hiçbir mantığı yok. Uygulamayı satın alacaksınız, bir de oyunları da satın almanız gerekiyor. Anlayacağınız, masraflı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı