GeForce NOW'a 200 saat sınırı geldi

@MehmetYP hocam, kaldı ki aynı ay içerisinde hem fiyatı zamladılar hem de bu saat sınırını getirdiler. GeForce NOW kullanmayı çok önceden bıraktım fakat bırakmama rağmen gidip gelen zammı normalleştirecek de değilim, tepkimi belirtirim.
Euro ya da dolar verip yurt dışı üyeliği almak çok daha mantıklı. Daha stabil, iyi ve sıra bekletmeyen sunucular, pahalı da olsa RTX 4080 üyeliği ve saçma sapan kısıtlamaların olmaması. Zaten GAME+ zam yiye yiye dolar fiyatına ulaşmıştır.
 
Bu hâliyle bile her gün yaklaşık 6,5 saat oyun oynayabiliyorsunuz. Çok düşük bir sınır değil fakat ek ücret karşılığında uzatma seçeneği sunulması mantıklı olabilir. iPad ve MacBook için çok güzel bir servis.

Katılıyorum fakat yeterli değil bir fırın daha ekmek yemesi lazım 30 Mbps internet ile her oyunu çamur gibi oynuyorum.
 
Maalesef yeni yapılan saçma sapan bir paket değişikliği ile artık hangi paketi almış olursanız olun aylık 200 saat oyun oynama sınırı getirilmiş vaziyette.
Yani özetle olay şu: Eğer ki 200 saat sınırı kaldırılmazsa ve bu uygulamaya girerse ben dahil bir çok (binlerce) müşteri GeForce üyeliklerini iptal edecek ve aboneliklerini yenilemeyecektir.
Zaten bu servise para veriyorsak oyun bağımlıları oyun oynayanlar verir.
Gün geçmiyor ki biz oyuncuları üzen saçmalıklar bitsin. Zaten yeterince pahalı olması yetmiyormuş gibi donanımların, donanım almayan veya alamanyan oyuncuların sığınağından biri olan GeForce NOW da maalesef artık 200 saat sınırı kaldırılmazsa GG.

Saçmalık şu ki gönderdikleri bilgilendirme metninde uygunsuz kullanım yapan hesapları engellemek için getirilmiş diyor, o zaman o hesapları banlayın arkadaşım.
Benim ne suçum var?

Ggelen emailin içerisi şu şekilde.

Söz sizde.

GeForce NOW ile ayrılma zamanı geldi belli ki. Saat sınırı koymak nasıl bir saçmalıktır yahu? :/
Sonra diyorlardı bana "Niye bulut sistemine karşısın?" kendi insiyatifinde değil işte. Kullananlar için gerçekten üzücü olmuş, inşallah bu kararlarından dönerler.
 
@MehmetYP katılıyorum, zammın ve kısıtlamanın hiçbir türlüsü savunulmamalıdır.
@NotAKnightAnymore yurtdışından GeForce NOW'un alınıp alınamadığını bilemiyorum da TR fiyatı 10 dolara yaklaştı ve üstüne üstün bir de kısıtlama var. Önceden GeForce NOW'u öneriyordum fakat artık önermiyorum. Oynamak isteyen varsa VPN ile Avrupa sunucusuna bağlanıp bir saat bedava oynayabilir. Nasıl yapıldığını bilmiyorum da bu şekilde oynayanlar vardı.
 
Yabancılar RTX 4080 ile 4K 120FPS deneyimi alırken bizim böyle sınırlamalar almamız çok saçma. Ek ücret olayı işin tuzu, biberi olur.
120 FPS için €19,99 ödemeniz gerekiyor. Standart pakette 120 FPS yok. Türkiye’ye de böyle bir paket getirip ayda 400 TL isteyebilirler.

Standart pakete daha fazla zam yapmak yerine kısıtlama getirmişler. Kısıtlamasız paketi de farklı fiyat ile sunabilirler. Daha fazla paket seçeneği olur. Sınırsız hizmet için 12 aylık paket almak saçma. Kimse kullanmayacağı hizmete para ödemez.
 
Bari ücretsizi tekrar 1 saat yapasalar :/
VPN'i açıp giriyorum ben. Avrupa sunucuları 1 saat Türkiye fakir olduğu için hizmete çok talep oluyor maalesef.

@MehmetYP katılıyorum, zammın ve kısıtlamanın hiçbir türlüsü savunulmamalıdır.
@NotAKnightAnymore yurtdışından GeForce NOW'un alınıp alınamadığını bilemiyorum da TR fiyatı 10 dolara yaklaştı ve üstüne üstün bir de kısıtlama var. Önceden GeForce NOW'u öneriyordum fakat artık önermiyorum. Oynamak isteyen varsa VPN ile Avrupa sunucusuna bağlanıp bir saat bedava oynayabilir. Nasıl yapıldığını bilmiyorum da bu şekilde oynayanlar vardı.
Avrupa hesabın olması gerek, VPN'i açıp sıraya giriyorsun sıraya girdikten sonra VPN'i kapatıyorsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet makul sınırlama, GFN'nin çok ciddi eleştirilecek yanları var ama bu durum gayet normal. Daha fazla oynamak isteyenler ona göre para ödemeli, 30 gün aralıksız oynayan kişi ile günde 2-3 saat oynayan kişi tabii ki aynı ücreti ödemeyecek.

Nvidia asıl parasını ekran kartı satmaktan kazanan bir firma olduğu için bu sistemlerin çok gelişmesi işlerine gelmiyor. Bunu engellemek için bu pazara önden girdiklerini düşünüyorum. Bunu da sisteme gereksiz kısıtlamalar koyarak yapıyorlar. Mesela sahip olduğunuz oyunu onların bilgisayarı üzerinden oynayamıyorsunuz. Telif haklarını bahane ediyorlar ama o durumda telif hakkı olmaz. Ortağı oldukları oyun firmaları ile beraber danışıklı dövüşte bulunuyorlar. Çok fazla komplo teorisi gibi oldu ama bence doğru.
 
Günde 6 saatten fazla yapar. Bu kadar hayatsız mısınız?
Ben oynuyorum. sen hayatsız olma diye ben niye bu kısıtlamaya tabii tutuluyorum? dediğin sence saçma değil mi?

Sınırlama normal kullanıcılara karşı alınmış bir önlem değil. Sistemi 7/24 suistimal edip farklı amaçlarla kullananlara ve kullanacak olanlara karşı alınmış bir önlem. Böylece yoğunluk da azalıyor. 200 saat olması da bir şeyi değiştirmez oyuncular için. Günde 6 saat da oynasanız 200 saat dolmaz.
Günde 6.5 saat oynarsan her gün doluyor matematik biraz. Steam verilerine göre 2 haftada 130 saat oyun oynuyorum. 1 ay 200 saat... Ayrıca suistimal yapanlara kısıtlama gelsin benim suçum ne ?
 

Geri
Yukarı