Geleceğe dönük Ryzen APU sistem toplama

Raşit Ekrem

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GameGaraj Slayer 7XL-3060/ i7 11800H / RTX 3060/ 2x16GB RAM/ 1 TB + 1 TB M2 SSD
Bütçeden kısıtlanmış, geleceğe yönelik olmayan sistemler almak yerine kendi sistemimi kurup gelecekte daha iyi bir sistem için altyapı oluşturmak istiyorum. Vega 8 ya da Vega 11 şu an iş görür durumda. Elimde de eski bir monitör var. Sadece VGA girişi var, 75 Hz ve 900p çözünürlüğünde. 2400G ya da 2200G + Monitör şeklinde sistem kurabilirim. Ekran kartlı bir sistem alırsam monitör şart olacak. Kafam çok karıştı. Günü kurtarmak mı mantıklı, geleceğe yönelik sistem kurmak mı? Yani A320 anakart 1300X işlemci, RX 570 sistemle gayet iyi oyun oynanır. Ama upgrade konusunda sıkıntılı sistem olur. Bu konuda biraz tavsiye verebilir misiniz? Kurduğum sistem hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Ekran Resmi 2019-01-04 17.43.37.png

Son düzenleyen: Moderatör:
sistem çok güzel. ben MSİ PRO M2 aldım. İleride birde SSD eklersiniz daha güzel olur.
ben kasayı powerboost deluxe vk-g1011s aldım. kasa içi çok serin.

O kasa dikkatimi çekmişti. Benim seçtiğim kasayla arada 80 Lira gibi bir fark var. Senin dediğinin 5 fanla geliyor olması güzel. Anakartı pro m2 alacaktım fakat 4 ram slotu olduğu için buna yöneldim. Ama 16 dan fazla ram ihtiyacı olur mu 3-4 yıl içinde emin değilim.

APU sistem genel anlamda RAM'e bağlı olacağı için 2x 8GB G.Skill RipJawsV 3200Mhz CL16 almanı en başta önermem gerekir. Az önce bir arkadaş RX 580 ekran kartının R3 1300X ile FPS drop yaşadığını söylemişti. Sorun yaşamamak için Ryzen 5 işlemci güzel olur.

APU sistem genel anlamda RAM'e bağlı olacağı için 2x 8GB G.Skill RipJawsV 3200Mhz CL16 almanı en başta önermem gerekir. Az önce bir arkadaş RX 580 ekran kartının R3 1300X ile FPS drop yaşadığını söylemişti. Sorun yaşamamak için Ryzen 5 işlemci güzel olur.
3200mhz olunca 150tl fazladan çıkıyor. Elimde 4710mq + 860m monster notebook var. Oyun performansı bana yetiyor. Kardeşim için bunu topluyorum. Benzer performanslar yetecektir ki zaten işlemci ve ekran kartı performansı elimdeki notebooktan daha iyi. Bir de kasanın soğutma faktörü var. Her türlü iş görür. Bütçe kısıtlı olmasa çok güzel sistem toplarım fakat babama çok masraf çıkartmak istemiyorum. Bu sistemin taksitleri bittikten sonra ekran kartı + monitör takviyesi düşünüyorum eğer şimdi monitöre bütçe ayıramazsam

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı