Geleceğin insanları bu tarihe tiksintiyle bakacaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle bir şey olsa kelle paça çorbası yer kesin. Burada konu açıp tartışmak yerine fikrini bize dayatmaya çalışıyor.

Tartışma konusu değil kendi fikrini anlamadan dinlemeden dayatma konusu konu kilitlenebilir zira arkadaşın pek anladığını düşünmüyorum.

İyide sen bu siteme göre var oldun. Sen ne yaparsan yap bir şeyler tüketmek zorunda olan bir varlıksın. Her nesil bir önceki nesile göre farklıdır. Sen şimdiki nesille annen veya anneannenlerin neslindeki kültürü eleştirmiyor musun? Yaşam var oldukça evrim, evrim var oldukça değişim gelir. Yeni köye eski adet iyi gelmez kısacası.

@Primearc Evet, yöntemim tam olarak bu. Sen benim, onun, herhangi birinin maddi durumunu biliyor musun ki gelip burada bize cani, gaddar, ahlaksız muamelesi yapıyorsun?

Kemiklerimin zayıflamasını istemiyorum, ileride yere düştüğümde hemen kırılmaları benim için kötü olacaktır. Bunu istemiyorum. Tamam, belki yaşamak için ihtiyacım yok ama ihtiyaçlarımı karşılamak için kemiklerime, genel olarak tüm vücuduma ihtiyacım var.

Et hiç yenmesin denmiyorum ama yensin. Kural koyulsun her aile aylık en fazla 5 kg et yesin mesela. 5 kg et yeterince fazla. Hayvanları doğru üslupla kesseler ne olur yerden yere çalmak yerine? O hayvan orada ölmek için dua ediyordur.

Amacım toplumsal bir bilinç oluşturmak. Et’ in üç farklı şekilde de zararı olduğunu bilsin insanlar. Merak etmeyin konuyu beğenenlerin en fazla bir tanesi vegan. Geri kalanı bunun kötü bir şey olduğunu biliyor. En azından insanlar tüylü değil de pamuklu eşyalar kullanır, veya sebze ağırlıklı beslenmeye çalışır. Bir tek bu konuda da değil,Örneğin Nike çocuk işçiler çalıştırıyor ve bu yüzden Nike almıyorum. Toplumsal değişimler bir anda gerçekleş(e)mez. Ama zamanla insanların bilinç düzeyi ve refah seviyesi arttıkça bu değişim elbet gerçekleşecektir. Çünkü dediğim gibi et her yönden dezavantajlı. Bu yapılanları görüp bilinçlendiyseniz ne mutlu bana. Ama bunları görüp de hala bu yapılanlara normal gözüyle bakıyorsanız o zaman canî demeye hakkım vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…