- Makaleler
- 1
Bu kadar tanrisal bir isletim sistemi dururken insanlar hala Windows kullaniyor. Tabii oyun icinse o baska! Keske bir gun Windows populerligini kaybetse de, MS'yi sadece ofis yazilimi ve Xbox satarken gorebilsek! Belki bu gunleri gorebiliriz.
Madem oyle olmuyor soyle anlatayim, mesela su anda Windows isletim sisteminden yaziyorum. Buna domino etkisi deniyor, cogunluk dominoyu yikan gucu temsil ediyor ve sen de ustune yikilan domino taslarinin altinda kalıyorsun. Mesela su siralar oynadigim Star Citizen adinda bir oyun var 5 arkadas beraber oynuyoruz. Ne yaptiysak oyunu Linux uzerinde calistiramadik bu Windows'a katlanmamiz icin bir sebep bu diger akli basinda insanlar icin de gecerli. Ancak istisna durumlar bunlar. Demiyorum ki Windows kullanilmaz halde, hayir tamamen kullanilabilir ama nasıl hayatin her yonunde esen ruzgarin yonu ruhsuzca belirleniyorsa bu bilgisayarlar icin de gecerli. Insanlar biraz uckuruna sahip olup Microsoft tekelini boykot edebilecek cesarete sahip olsa su anda Linux bambaska bir yerde olurdu ve dusundugun gibi oyunlarda Windows'tan daha iyi performans alirdin, kritik uygulamalarin daha stabil calisir seni yolda birakmazdi. Viruslerle ugrasmazdin ve Microsoft gibi tek amaci insanlari sovuslemek olan firmalar AC gozlerle hakkin yolunu bulusunu izlerdi. Ana temaya gelirsek ancak bir koyun diger koyunlar yapiyor diye ucurumdan atlamak gibi aptalca bir davranista bulunur.