Geleceğin Parlak Meslekleri Nelerdir?

İyi forumlar. Başlıkta da gördüğünüz üzere benimde merak ettiğim ve diğer birçok kişinin merak ettiği konulardan biri. Sizce geleceğin parlak meslekleri neler? :)
Kısaca teknoloji mühendisliği en açık olanıdır katagorilerin hepsi zaten tek bir nokta yani TEKNOLOJİ ile çakışıyor.
 
Kesinlikle teknoloji meslekleri ve çevre meslekleri.

Örneğin Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama, Çevre Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği gibi doğa koruma ve düzenleme meslekleri.

Bunun yanında Mekatronik, Makine, Elektrik Elektronik Mühendisliğinin önü açıktır. Ancak hangi mesleği seçerseniz seçin her şey size bağlı. Siz iyiyseniz ilgili meslekte hepsine para kazanırsınız. Bir laf vardır; ''Çöpçü bile olsan en iyisi olacaksın''.
 
Konu çok eski olmasada 9 gün geçmiş bende fikrimi sunayım dedim :) Sanayi gelişiyor artık fabrikalar ismini '' karanlık fabrika olarak değiştiriyor'' nasıl yani? Şöyle insanoğlunun yapacağı işleri robotlar yapmaya başlıyor. Tabi maliyeti oldukça fazla nereden baksan bi kuka robotu alsan 500-600 milyar bu robotları kim yapacak ? Tasarımcılar, yazılımcılar, kalıpçılar, sadece sanayi kısmından bakacak olduğumuzda bir fabrikada, fabrika sahibinin ihtiyacı olan tek şey robotu kullanmayı bilen eleman, teknik servis elemanı, kodlamacı, yani makinacılık, yazılım vs. devri hiç bir zaman ölmeyecek olan mesleklerden.


Bir meslek nasıl ölür ? Bizim Salih usta bana bilgisini aktarmadan ölürse diğer taraftan canlar mehmetler çırak yetiştirirken bilgisini gizler, azını kendine saklarsa meslekler ölür. Bu her meslekte aynıdır çok. Yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı