Gelecek hakkında endişeleriniz var mı?

268227

Kilopat
İyi akşamlar, gelecek konusunda çok karamsar ve umutsuzum. Ortalama bir maaşla bile çalışırsak sıradan bir ev ve arabanın ücretini ödeyebilmemiz için galiba hayatımızın sonuna kadar çalışmak zorunda kalacağız. Ortalama bir araç olmuş yarım milyon, giriş seviyesi semtlerdeki evler bile en dandiği 1 milyon TL'yi aşıyor.

Aslında bu zamana kadar evlilik ve yuva kurma gibi bir derdim olmadı, son birkaç gündür bu konuyu derinlemesine düşünüyorum ve işin içinden çıkamadım. Önümüzdeki ay 23 yaşına giriyorum ve ciddi bir ilişkiye başlamaktan aşırı çekiniyorum. Çünkü görünüşe bakılırsa ciddi ilişki sonrası bir hayat kurmak günümüz şartlarında imkansıza yakın. Bu konuda siz neler düşünüyorsunuz? Aileden varlık sahibi olmayanlar için evlilik ve gelecek planları imkansız gibi bir şey.

Üniversite hakkında çok büyük kararsızlıklar yaşıyorum. Hangi bölümü seçmem gerektiğini bilmiyorum. Ailem şehir içinde okumam için çok zorluyor. Şehir dışına gitmeme asla izin vermeyecekler gibi duruyor. Üniversite sınavına da az kaldı. Zaten ders çalışmak için zar zor motive oluyorum. Böyle kararsız bir şekilde devam edersem ne olacak bilmiyorum.

Evet, maalesef. Belki seçimlerden sonra ekonomide veya eğitim sisteminde ciddi düzelmeler olur da huzura kavuşuruz. Bu durumlar insanı epey rahatsız ediyor, sizin gibi birçok insan olduğundan şüphem yok.

Bu sebeple kendinizi ortalamadan çok daha üst bir seviyeye taşımanız gerekiyor ki ancak o zaman sosyal hayatta rahata kavuşabileseniz. Yurt dışı gibi seçenekler de düşünülmeli kanımca.

Evet, maalesef. Belki seçimlerden sonra ekonomide veya eğitim sisteminde ciddi düzelmeler olur da huzura kavuşuruz. Bu durumlar insanı epey rahatsız ediyor, sizin gibi birçok insan olduğundan şüphem yok.
Uzmanlar ekonominin aldığı bu darbenin öyle birkaç yılda düzelmeyeceği yönünde fikir sunuyorlar. Yani seçim sonucu ne olursa olsun en az 10 yıl bu şekilde gider diyorlar.

Umudunuzu kırmak istemiyorum. Ama bu ülkeden umudu kesin. Düzelmez hiçbir zaman. Yurt dışına atın kendinizi başka türlü isteklerinizi gerçekleştirme şansınız yok. Çevrenizde ki polyanaları dinlemeyin hayal satarlar sadece size. İyi bir üni kazanırsanız zaten yurt dışına gitmenin ilk kapısını açmış olursunuz. Aksi halde asgari ücret veya bir tık üstünde maaşlı köleler olursunuz. 29 yaşında bir abiniz olarak yazdım bunları. Zamanında bende çok kafa patlattım. Sizin şuan düşündüğünüz şeyler için. Sonra gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldım. Bana da hayal sattılar hep zamanında. O yüzden biz yandık bari sizler kurtarın kendinizi.

Kişisel olarak değil, ülkeme katkı vermek için kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Fakat son zamanlardaki haberler, olaylar moralimi çok bozuyor, geleceğe bakış açımı bir daha düşündürüyor. Fakat aşılmayacak sorun yoktur, ülkesine katkı vermek isteyen gençler sayesinde Türkiye'nin ileride çok daha iyi bir ülke olacağına gönülden inanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı