Gelecek için fikir

IRICHAPPLE

Hectopat
Daha fazla  
Daha erken mi bilmiyorum ama 10. sınıfa geçtim LGS'den iyi puan almıştım lisem sayısal alana yönelik iyi bir lise bende aynı zamanda sayısal severim bilgisyar ve elektroniğe ilgiliyim ama bilgisayar tarafı derken yazılım anlamayın evet o kısmınıda seviyorum biraz kod yazabiliyorum Python ve HTML ile ama ben daha çok işlemciler ekran kartları gibi işin fiziksel kısmını seviyorum daha doğrusu ilgimi çekiyor çalışma prensipleri vs. veya elektrik ile ilgili devreler vs mekanik kısmınıda seviyorum robotların arabaların içini hep kurcalarım her boş zamanda babamın arabasının içine dalarım motoru açarım pistonları incelerim umarım anlatabilir mişimdir neye ilgili olduğumu bununla ilgili meslek önerebilir misiniz? Hedeflerim büyük LGS'den bu puanı fazla ciddi olmayan çalışmamla almıştım inşallah YKS'den iyi bir puan alırdım adını duyurmuş bir üniversiteye giderim YKS'ye bu sene yani 10. sınıfta çalışmaya başlamalı mıyım iyi bir motivasyonum olur bu işleri düşünerek verimli çalışma yapabilirim ya da sizce 10. sınıfta gerek yok mu bana katkısı olmaz mı dersiniz ayrıca dershaneye gitmeli miyim ve ne zamandan itibaren LGS de son 3 ay yazılmıştım dershaneye zaten 2. dönem biraz sıkmıştım kendimi ama yine çok çalışmadım pişmanım daha iyisini yapabilrdim sıkılınca deneme çözüyordum o kadar ve benden büyüklerin bana tavsiyelerini de duymayı çok isterim bu.

YKS ve LGS karşılaştırılamayacak sınavlar. Bir hedef belirle, gitmek istediğin bölüm ve üniversiteleri incele. Kaç net yapmış girenler, kaç sıralama ile almış bak. Ve TYT'yi 9-10. sınıftan bitirmek AYT kısmını rahat yapmanı sağlar. Fen lisesindeki diğer rakiplerin çoktan AYT konularına geçti bile.

Bilgisayarda fiziksel kısımla ilgilenmek istiyorsan 2 seçenek var. Ya Vatan’da falan çalışıcaksın ya da ömrünü vererek iyi bir markada mühendis olmaya çalışacaksın. 2. olasılık için biraz şans da gerekiyor. Eğer olay sadece PC değil ise elektrik elektronik veya makine okuyabilirsin. Devrelerle-sistemlerle içli dışlı olursun ve sınırı olmayan bir alan. İstediğin kadar ilerleyebilirsin.

Hiç yalan söylemim böyle gidersen tıpı kazanırsın ben okurken içim öldü kısaltarak yazabilirdin.

Kendimden daha fazla bahsetmeyi düşündüm mesela hayalim için zevklerimi bir kenara bırakıp ruhsuz ders çalışan birisi olabilirm diye ama gerek var mı bilmiyorum ayrıca insanların okurken sıkılmasından korktum.

YKS ve LGS karşılaştırılamayacak sınavlar. Bir hedef belirle, gitmek istediğin bölüm ve üniversiteleri incele. Kaç net yapmış girenler, kaç sıralama ile almış bak. Ve TYT'yi 9-10. sınıftan bitirmek AYT kısmını rahat yapmanı sağlar. Fen lisesindeki diğer rakiplerin çoktan AYT konularına geçti bile.
2020 LGS’de %1 yaptım ve hiç o zamanlar AYT’ye başlayan hatırlamıyorum.

Bilgisayarda fiziksel kısımla ilgilenmek istiyorsan 2 seçenek var. Ya Vatan'da falan çalışacaksın ya da ömrünü vererek iyi bir markada mühendis olmaya çalışacaksın. 2. olasılık için biraz şans da gerekiyor. Eğer olay sadece PC değil ise elektrik elektronik veya makine okuyabilirsin. Devrelerle-sistemlerle içli dışlı olursun ve sınırı olmayan bir alan. İstediğin kadar ilerleyebilirsin.

Bende ondan korkuyorum internet kafe açmak istemiyorum sanırım makine mühendisi olacağım ama yine emin değilim.

Yani şimdiden kendimi sıkı bir çalışmaya sokayım mı sizce

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı