Gelecekte nasıl bir ebeveyn olurdunuz?

Eskiden olsa bu soruya tonla cevap verirdim ama değişen düşünce yapım ve kişiliğimle şu an ne yapacağımı düşünemiyorum. İleri de nasıl birisi olacağıma bağlı. Ya da ultra ergenlik hallerim bittiği ya da azaldığı zaman gelir buraya yazarım. :D

Sonra asosyal olsun.
Tiktokçu olacağına asosyal olsun daha iyi.

Kuralları yazana kadar ömrüm biter. Hiç bulaşmayayım. Düzgün bir hayatı olsun. Bana yeter. Alkol, sigara falan içmesin. Ağzı bozuk olmasın.

Bir de elimden geldiğince çocuğumu sosyal medyadan uzak, dinine bağlı, kitap okuma ve araştırmaya alıştırmaya çalışırdım. Bir de sigara gibi kötü alışkanlıklardan da uzak tutmaya uğraşırdım. Kendimden de nefret ettirmezdim ki öldüğümüzde mezarımıza gelip bir Fatiha okusun.
Sayın moderasyon ekibi Fatiha bir sure adıdır ve büyük harfle yazılır.

Son düzenleme:
Sosyal medyadan uzak, bu imkansıza yakın. Sosyal medyada ne yaptığını doğru bir şekilde denetlemek en doğrusu.
Elimden geldiğince dedim zaten. Tamamen uzak tutmak gerçekten de imkansız. Şahsen teknolojiden uzak değilim ama sosyal medya kullanmaktan nefret ederim ve hayatım boyunca kullanmadım. Bunda ailemin payı çok büyük. Ben de böyle olmaya çalışırdım.

Kitap okuma alışkanlığı kazanması için küçük yaştan kitaplar okur ve okuturum, içe kapanık biri olmaması için toplum içinde azarlamazdım (yaşandı); çünkü bu tarz tutum ve davranışlar çocuğun özgüvenini küçük yaştan zedeler ve büyüyünce içe kapanık, asosyal diyebileceğimiz biri olur. İnternet mevzusunda ise bence 10 yaş kafidir, telefonunu da 13 yaşında alırım. Tabii bir eli yağda bir eli balda büyümesin ve rahata alışmasın diye de 15 yaşından itibaren yazları çok ağır olmayacak şekilde çalıştırır kendi parasını kazanmasını sağlarım.

Kitap okuma alışkanlığı kazanması için küçük yaştan kitaplar okur ve okuturum, içe kapanık biri olmaması için toplum içinde azarlamazdım (yaşandı); çünkü bu tarz tutum ve davranışlar çocuğun özgüvenini küçük yaştan zedeler ve büyüyünce içe kapanık, asosyal diyebileceğimiz biri olur. İnternet mevzusunda ise bence 10 yaş kafidir, telefonunu da 13 yaşında alırım. Tabii bir eli yağda bir eli balda büyümesin ve rahata alışmasın diye de 15 yaşından itibaren yazları çok ağır olmayacak şekilde çalıştırır kendi parasını kazanmasını sağlarım.
Ben 17 yaşımı dolduracağım Aralık ayında hala tuşlu kullanıyorum 😁 Tuşluyu da 9. sınıfa geçince aldılar zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı