Gelecekte süper güç kim olacak?

Pakistan önce içindeki Taliban'ı, Işidi temizlesin sonra üçüncü dünya ülkesi klasmanından çıktığına şükretsin. Bir ülkenin süper güç olması için önce kendi iç huzurunu sağlaması gerekir. Şu anki süper güç Amerika'da bile tam iç huzur sağlanabilmiş değil. Seçimi kazanan Trump'ın seçim sloganı bile bunu ispatlar niteliktedir. Avrupa birliği ile Amerika arasında dünyayı yönetme kavgası ufaktan başladı. İngilizler durup dururken keyfinden Brexit yapmadı Amerika İngiltere'yi buna zorladı ve başardı da.

Çin'in planlarının bozulduğunu konusunda haklısın ve Amerika'nın yaptığı yaptırımlarının Çin'in üzerinde olumsuz yönleri de oldu olacak da ama şurayı kaçırıyorsun ki dünya sadece Amerika ve Avrupa da ki devletlerden oluşmuyor Çin'in sadece satış yapabileceği yerler burası değil dünya da 4.5 milyar nüfusa sahip bir Asya ve 1.2 milyar nüfusa sahip bir Afrika kıtası da var. Amerika ve Avrupa kıtasınının toplam nüfusu 2 milyar bile değil.

Sinirlenmenize gerek yok hocam. Ben baştaki o söylemim için özür dilerim sizden. Ben kendi fikrimi savunuyorum, siz kendi fikrinizi. Polemik yaratmaya gerek yok. Beni hala pek ikna edebilmiş değilsiniz. Ben de sizi. Uzatmanın anlamı olmadığı kanaatindeyim

Kesinlikle Çin olacak; nüfus, ekonomi, teknoloji,askeriye. Gelecek demeyelim şuanda süper güçler zaten.

Gelecek olursa mı ? Türkiye yok yok dizginlenir iz.Almanya Göze alınamaz Tehlikeli olabilir.
ABD ekonomisi düşecek.Rusya olma ihtimali var.Kuzey Kore soyları tükenir.Fransa fazla milliyetçi Savaşta almanlar gibi olurlar. çin iyi ama ileride ekonomik krize girebilir.Sonuç Rusya,Çin, gibi gelmekte.(bunlar benim düşüncem Sizin fazla sert yorum yapmamınızı istemekteyim.

Yer altı kaynakları zengin olan ülkeler de kendileri aralarında takılırlar. Petrol vb. kaynakların ihracatını yaparlar. Ekonomik olarak çok sıkıntı çekmezler.

Para , ekonomi çağındayız. Ama gelecekte yani enerji çağında kim süper güç olur bilmiyorum. Enerji ve teknoloji gelişimine çok yatırım yapan ülke, süper güç olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…