Fratelli d'Italia ile İtalya yeniden gelecek. Pizza üretimi iki katına çıkacak. Herkesin Lamborghini'si olacak. Juve her sezon Şampiyonlar Ligini alacak.
Küçümsemek mi? Neyi iyi ki övelim? Tarım, Ekonomi, Eğitim, Çıkarcı Milliyetçilik, Din, Irk, Siyaset Ayrımcılığı vs. Hangi konularda iyiyiz? Bana iyi olduğumuz noktayı veya noktaları göster o yoldan süper güç olabilir miyiz? Tartışalım.
küçümsemek mi? Neyi iyi ki övelim? Tarım, Ekonomi, Eğitim, Çıkarcı Milliyetçilik, Din, Irk, Siyaset Ayrımcılığı vs. Hangi konularda iyiyiz? Bana iyi olduğumuz noktayı veya noktaları göster o yoldan süper güç olabilir miyiz? Tartışalım.
Emin ol ki hiç bir şeyimiz iyi olmasaydı bu coğrafyada ayakta kalamazdık.
Bu güce Pakistan'ı layık görebilmişsiniz ama ülkemizi görememişsiniz. Pakistan yakın zamanda ülkemizden savunma sanayi alanında büyük bir alım, ithalat (milgem sınıfı korvetler, atak helikopteri) gerçekleştirdi. Diyeceksiniz ki helikopterlerin motorları ABD'den geliyor. Olabilir ama bizde kritik parçaları kendi ülkemizde üretebilmek için çalışmalara başlamışız ve önemli bir yol katetmişiz. Ek olarak ABD her şeyi kendisi de (onlara göre) %100 milli olarak üretemiyor. Örnek olarak F-35, Boeing ve Airbus için bazı parçaları ülkemizde üretiyoruz. Sadece bunlarla sınırlı değil, Aselsan ve bu alanda hizmet veren onlarca şirket teknoloji alanında ciddi başarılar kaydetti ve bunu sürdürmeye devam ediyor.
Sonuç olarak ilerleyen zamanlarda daha da güzel şeyler olabilir. Ufkumuzu ileriye yöneltsek, ülkemiz adına bu kadar karamsar olmasak gelecekte önemli bir yer bulabiliriz. Ama böyle giderse biz bunu başaramayacağız.
@MAG Son cümlede böyle giderse diyerek neden olamayacağımızı kendin söylemişsin. Ülkede iç huzuru tesis etmeden Süper güç olamazsın ancak Kuzey Kore gibi olduğun yanılgısına kapılırsın.