Gelecekte yabancı dil bilmenin önemi azalır mı?

Azalacak ama ne kadar süre sonra olacağı sadece kişisel tahminlerden ibaret olur. Yine de çeviri uygulamaları ne kadar başarılı hale gelirse gelsin günlük konuşma temposunda implant ya da kulaklık ile simültane doğru çeviri yapabilen bir teknoloji yaygınlaşana kadar dil bilmenin değeri olmaya eder.

Şimdiki çeviri uygulamaları ise çok kompleks yapılar kullanılmadığı sürece İngilizce için kabul edilebilir doğrulukta çeviri yapmaya başladı ama bunun için bile 10 yıl gibi bir zaman gerekti ve hâlâ istenilen düzeyde değil. Fransızca/Almanca gibi daha kompleks ya da Çince gibi aşırı kompleks dillerde hatasıza yakın çeviri yapacak uygulamaların çok kısa sürede olacağını sanmıyorum.

Ikinci bir dil ozellikle İngilizce bilmenin bir insana acabilecegi kapilardan haberiniz yok herhalde? Gidin ogrenin, nedir bu Türk insanindaki ogrenme korkusu anlayamiyorum gercekten.

Ben aslında öğrenmeye çok hevesliyim ama bazen bu düşünce yüzünden boşa öğreniyormuş gibi hissediyorum.

Ben aslında öğrenmeye çok hevesliyim ama bazen bu düşünce yüzünden boşa öğreniyormuş gibi hissediyorum.
Ana dilim Türkçe, ikinci dilim konuştuğum konuya göre B2-C1 arası gidip gelen bir İngilizce, üçüncü dilim başlangıç ve orta arası Japonca, dördüncü dilim A1 Almanca, beşincisi ise öğrenmek için çaba harcamadığım ama üç beş kalıp ve kelime bildiğim beginner Korece. Bir kere bile boşa öğrenmiş hissetmedim.

Dil öğrenmenin küreselleşen bir dünyada zararı olacağına inanmam. Bence kendi hevesinizi kırmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı