Gelişim geriliği

dragoxr

Femtopat
Daha fazla  
Selam öncelikle bende gelişim geriliği var mı sizce yaşım 17, boyum 167 ve kilo 53 kas güç aile en zayıf benim, aile herkesin sakalı çıkarken bende sadece 5-6 tel var. Saç dökülmesi var bende konuşurken bir anda hızlanıyorum ve kelimeyi yutuyorum. Her gün çok halsizim ve yorgunum sürekli uyuma isteği var. Yemek yiyemiyorum fazla midem bulaniyor yani aile ne kadar pis genetik var hepsi bende. Daha çok şeyim var ama bunlar önemli olanları. Aile herkes kalıplı boyları ortalama 175-190 arası ailedi ki tek kısa ve en güçlü sizleri benim boyum için hastaneye gittim ve his bir şeyimin olmadığı ve genetik olduğunu söyledi ve boyun uzamaz kaya yememek elde değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam öncelikle bende gelişim geriliği var mı sizce yaşım 17, boyum 167 ve kilo 53 kas güç aile en zayıf benim, aile herkesin sakalı çıkarken bende sadece 5-6 tel var. Saç dökülmesi var bende konuşurken bir anda hızlanıyorum ve kelimeyi yutuyorum. Her gün çok halsizim ve yorgunum sürekli uyuma isteği var. Yemek yiyemiyorum fazla midem bulaniyor yani aile ne kadar pis genetik var hepsi bende. Daha çok şeyim var ama bunlar önemli olanları. Aile herkes kalıplı boyları ortalama 175-190 arası ailedi ki tek kısa ve en güçlü sizleri benim boyum için hastaneye gittim ve his bir şeyimin olmadığı ve genetik olduğunu söyledi ve boyun uzamaz kaya yememek elde değil.

Aynısı. Tip 1 diyabet hastasıyım.

Kardeşim öncelikle Allah şifa versin. Saç dökülmesi boy uzamaması, hızlı konuşma vs. konularını bilmiyorum ama halsizlik, yorgunluk vs. anlattıklarından karaciğer yağlanması olabileceği aklıma geldi ama yaşın da küçük. Genetik değil gibi düşününce karaciğerinde problem olabilir. Bunun da tedavileri var, evde de yapılabilir. Ben yapmıştım mesela ramazan öncesi. Karaciğer için kür tedavisi diye geçiyor. Yazarsan internete bulabilirsin içeriğini. Basit ve etkili. Denemeni tavsiye ederim hiç yoktan.

@dragoxr genetik olduğunu ima eden veya kesin konuşan varsa ekzom wes testi yaptırmıştır umarım. Çünkü doktor bunu söylüyorsa kesinleştirmesi gerekiyor başka türlü tedavi olamazsınız.

Söz ile olmaz çünkü genetik bozukluk varsa o zaman tutulum vardır ve doktor bu tutulum olan kısımlar için tespit edip kesinleştirmesi gerekir ve epikriz raporu oluşturması gerekir.

Sindirim ve motilite bozukluğunuz var gibi gözüküyor bunun için midenize bağırsağınıza bakılması gerekir karaciğerinizin incelenmesi gerekir.

Kas hastalığınız veya düz kas sorunlarınız var mı incelenmeniz gerekir. Emg ve eeg testleri yapılması gerekebilir. Görme sorunlarınız yani göz numaralarınız 5 ve üzeri rakamlardaysa vep testi bakılabilir.

Söz ile olmaz çünkü genetik bozukluk varsa o zaman tutulum vardır ve doktor bu tutulum olan kısımlar için tespit edip kesinleştirmesi gerekir ve epikriz raporu oluşturması gerekir.

Sindirim ve motilite bozukluğunuz var gibi gözüküyor bunun için midenize bağırsağınıza bakılması gerekir karaciğerinizin incelenmesi gerekir.

Kas hastalığınız veya düz kas sorunlarınız var mı inceuser = 755934]@dragoxr[/USER] genetik olduğunu ima eden veya kesin konuşan varsa ekzom wes testi yaptırmıştır umarım. Çünkü doktor bunu söylüyorsa kesinleştirmesi gerekiyor başka türlü tedavi olamazsınız.

Kas hastalığınız veya düz kas sorunlarınız var mı incelenmeniz gerekir. Emg ve eeg testleri yapılması gerekebilir. Görme sorunlarınız yani göz numaralarınız 5 ve üzeri rakamlardaysa vep testi bakılabilir.
Elimin röntgeni aldılar ve kan aldılar işte 1 hafta sonra tahlilerim çıktı yaşımın 16-17 arası olduğunu ve kemiğin kapandığı söyledi ve hormon inesi içinde boyumun 168 olmasını gerektiği söylendi ama Instagram üzerinden dahiliye doktoru ile konuştum hala kemiğin tam kapanmadigini söyledi tekrar başka bir hastaneye gideceğim bakalım goreceğiz artık bilgi için teşekkürler.

@dragoxr yani boyun yeteri kadar uzamadığını düşündüğün için ve doktorun sana hormon iğnesi vurması için gerekli şartları sağlamanı beklemeni söylediği için mi genetik olduğunu düşünüyorsun veya ailenin kötü genlerini aldığını düşünüyorsun?

Ben sana baştan anlatayım babanın boyu ile annenin boyunu alırsın örnek 1.80 ile 170 ikisinin ortalaması ile maximum 1.75 olma ihtimalini veya potansiyelin 1.80 olduğunu hesaplarsın. Bu boyların elbette 1.80 olacaksın diye bir şart yok. 1.70 boyunda bile kalabilirsin bunun için moralini bozacaksan üzülme derim.

Çok kafaya takacak gibi olursan depresif bir mod halinde yaşıyorsan hormon iğnesi değil psikiyatriye gitmeni öneririm. Çünkü 1.50 1.45 olan insanlar var ve depresif bir şekilde yaşamıyorlar aksine hayatlarına bakıyorlar ve bunun için uğraşmıyorlar.

Hormon iğnesi yaptırmayı bu kadar çok istiyorsan başta kalbinin karaciğerin ve böbreklerinin büyüme riskini göze alacaksın çünkü zamanla hormon iğnesi organların kemiklerinle birlikte büyüyecek ve genişleyecek kemikler bir yerde duracaktır ama organlar riskli bir kere hormonlarını zorladın mı geri dönüşü yoktur bu sürecin bu sefer organ yetmezliği veya iflasa gider süreç.

@dragoxr yani boyun yeteri kadar uzamadığını düşündüğün için ve bazılarına sana hormon iğnesi kaydı için gerekli şartları sağlamanı beklemeni söylemeni için mi genetik olduğunu düşündüğün veya kadınların kötü genlerini kullanabileceğini düşünüyor musun?

Ben sana baştan sona anlatayım babanın boyu ile annenin boynunu alırsın örnek 1.80 ile 170 arasında sınıflandırılır ile maksimum 1.75 olma ihtimalini veya potansiyelin 1.80 olduğunu hesaplarsın. Bu boyların elbette 1.80 olacaksın diye bir şart yok. 1.70 boyunda bile kalabilirsin bunun için moralini bozacaksan üzülme derim.

Çok kafaya takacak gibi olursa, depresif bir modda yaşıyorsan hormon iğnesi değil, psikiyatriye gitmeni önerdi. Çünkü 1.50 1.45 olan insanlar var ve depresif bir şekilde yaşamıyorlar, hayatlarına farklı bir şekilde bakıyorlar ve bunun için uğraşmıyorlar.

Hormon iğnesi kaydetmeyi bu kadar çok iradenin kalbinin ve böbreklerinin büyüme gücü alacaksın çünkü hormon iğnesi organların kemiklerininle birlikte büyüyecek ve büyüyecek kemikler bir yerde duracaktır ama organlar bir kere hormonlarını zorladın mı geri dönüşü yoktur bu süreç bu sefer organ bağışıklığı veya gider süreç
Ben bilmiyorum bu hormon falan olayını sadece söylediği doktorun söylediği şeyler ve babamın boyu 177 annemin boyu ise 160
Bilgi için teşekkürler tekrardan.

@dragoxr yani boyun yeteri kadar uzamadığını düşündüğün için ve bazılarına sana hormon iğnesi kaydı için gerekli koşulları sağlamanı beklemeni söylemeni için mi genetik olduğunu düşündüğünün veya kadınların kötü genlerini kullanabileceğini düşünüyor musun?

Ben sana kısaca anlatacağım babanın boyu ile annenin borcunu alırsın örnek 1.80 ile 170 arasında sınıflandırılır ile maksimum 1.75 olma ihtimalini veya potansiyelin 1.80 olduğunu hesaplarsın. Bu boyların elbette 1.80 olacaksın diye bir şart yok. 1.70 boyunda bile kalabilirsin bunun için moralini bozacaksan üzülme derim.

Çok kafaya takacak gibi olursa, depresif bir modda yaşayansan hormon iğnesi değil, psikiyatriye gitmeyi önerdi. Çünkü 1.50 1.45 olan insanlar var ve depresif bir şekilde yaşıyorlar, hayatlarına farklı bir şekilde bakıyorlar ve bunun için uğraşmıyorlar.

Hormon iğnesi kaydıyi bu kadar çok iradenin kalbinin ve böbreklerinin büyüme gücü alacaksın çünkü hormon iğnesi organların kemiklerininle birlikte büyüyecek ve büyüyecek kemikler bir yerde duracaktır ama organlar bir kere hormonlarını zorladın mı geri dönüş yoktur bu süreç bu organ bağışıklığı veya gider süreci.

normalde kızlar kısa olur erkeklere göre bizim aile ki kızlar 160-170 arası 175 olan bile var normalde boy hiç umuramazdim taki aile de ki en kısa sürede insanlar dalga geçmek için kafaya koydum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı