Gemi mühendisliği okunur mu?

Çok yaralı oldu bu yazı hocam. Acaba gemide çalışan arkadaşınıza sigorta yapmıyor mu gemi firmaları?
Şimdi bir büyük firmalar var Tersan, Sefine, Kar Marine, Beşiktaş gibi bunlar zaten sigorta falan yapmama lüksü yok bunlar ana tersane oluyor. Bunların altında taşeronlar var bunlardan bazıları yapmayabiliyor, yüzde 90'ı asgari ücretten prim ödüyor çok ufak bir kısmı tam anlamıyla bir sigorta yapıyor.

Şimdi bir büyük firmalar var Tersan, Sefine, Kar Marine, Beşiktaş gibi bunlar zaten sigorta falan yapmama lüksü yok bunlar ana tersane oluyor. Bunların altında taşeronlar var bunlardan bazıları yapmayabiliyor, yüzde 90'ı asgari ücretten prim ödüyor çok ufak bir kısmı tam anlamıyla bir sigorta yapıyor.
Bu gerçekten sıkıntılı bir durummuş hocam ama zaten birikim yapıp kira ile filan geçinmek yaşlılıkta daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Zaten emeklilik yaşı 65 idi sanırsam. Veya kendim de ödeyebilirim galiba. Siz peki önerir misiniz çarkçıbaşı olmayı veya gemi kaptanı olmayı? Sizin fikrinize göre değer mi?

Bu gerçekten sıkıntılı bir durummuş hocam ama zaten birikim yapıp kira ile filan geçinmek yaşlılıkta daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Zaten emeklilik yaşı 65 idi sanırsam. Veya kendim de ödeyebilirim galiba. Siz peki önerir misiniz çarkçıbaşı olmayı veya gemi kaptanı olmayı? Sizin fikrinize göre değer mi?
Kanka daha stajdar dolarla maaş almaya başlıyorlar. Kesinlikle aylarca denizde kalmak kolay şey değil kabul. Ama her halde bir pilotluk bir kaptanlık ikisinde de devasa para var. Ki bunu kahve geyiği olarak söylemiyorim harbi para var.

Aynı bölümü YTÜ'de ben de düşünüyordum ancak güvendiğim bir doktor akrabam, tersanede çalışan çoğu kişinin erken yaşlarda göğüs hastalıklarına yakalanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Eğer gemi de çalışacağım zaten derseniz de orasını siz bilirsiniz ama sosyal hayatınız uzun süre gemide olacağınız için biraz sıkıntılı olur gibi geliyor. Tabii ki çok büyük paralar da kazanıyorsunuz bunu unutmamak gerek ama, şahsi düşüncem, şu hayata bir kere geleceğiz, 20-30'larımızda eğlenemeyeceksek 40-50'de para bulsak ne yarar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı