Gemini, GPT'den daha iyi!

Greenville

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Dostlar uzun süreler boyunca özellikle JS dilinde, Python'da, C++'da kodları inceletip çözüm yaptırdım. İkisini de 3 ana başlık altında inceleyip hangisinin hangi alanlarda daha iyi olduğunu kendi deneyimlerimle açıklayacağım.
1-planlama
İki yapay zeka aracına da aynı promtları verip düşünmesini sağlayarak hataları çözmesini sağladım.
Gemini, plan yapma ve hataları tespit etme konusunda ChatGPT'den gözle görülür şekilde önde. Planları çok doğru şekilde yapıyor ve eğer promptunuz doğru ise ChatGPT'den daha detaylı düşünüyor. Bu konuda Gemini eğer hata analizi yapacaksanız çok kuvvetli bir seçenek.

2-kod doğruluğu
Bu başlığı açmanın ana sebebi Gemini'nin çoğu zaman kodlarda syntax hataları yapması. Çok küçük bir kod bluğu içerisinde bile bir veya birden fazla hata hata yapabiliyor. Bu yüzden elle düzeltme gerekiyor.
ChatGPT ise neredeyse hiç syntax hatası yapmasa da kod mantığını Gemini kadar iyi anlayamıyor ve çok basite indirgiyor.

3-F/P
Açıkçası birçok karşılama sitesinde ChatGPT, Gemini'den çok önde tutuluyor. Fakat ben Gemini'nin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bunun ana sebeplerinden bir tanesi fiyat. ChatGPT 25 dolar civarı iken Gemini aylık 720 TL ile birçok uygulamaya erişim sağlanıyor. Bu nedenle syntax hatası çok bir problem değilse Gemini, GPT'den daha iyi bir seçenek haline geliyor.

Dostlar uzun süreler boyunca özellikle JS dilinde, Python'da, C++'da kodları inceletip çözüm yaptırdım. İkisini de 3 ana başlık altında inceleyip hangisinin hangi alanlarda daha iyi olduğunu kendi deneyimlerimle açıklayacağım.
1-planlama
İki yapay zeka aracına da aynı promtları verip düşünmesini sağlayarak hataları çözmesini sağladım.
Gemini, plan yapma ve hataları tespit etme konusunda ChatGPT'den gözle görülür şekilde önde. Planları çok doğru şekilde yapıyor ve eğer promptunuz doğru ise ChatGPT'den daha detaylı düşünüyor. Bu konuda Gemini eğer hata analizi yapacaksanız çok kuvvetli bir seçenek.

2-kod doğruluğu
Bu başlığı açmanın ana sebebi Gemini'nin çoğu zaman kodlarda syntax hataları yapması. Çok küçük bir kod bluğu içerisinde bile bir veya birden fazla hata hata yapabiliyor. Bu yüzden elle düzeltme gerekiyor.
ChatGPT ise neredeyse hiç syntax hatası yapmasa da kod mantığını Gemini kadar iyi anlayamıyor ve çok basite indirgiyor.

3-F/P
Açıkçası birçok karşılama sitesinde ChatGPT, Gemini'den çok önde tutuluyor. Fakat ben Gemini'nin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bunun ana sebeplerinden bir tanesi fiyat. ChatGPT 25 dolar civarı iken Gemini aylık 720 TL ile birçok uygulamaya erişim sağlanıyor. Bu nedenle syntax hatası çok bir problem değilse Gemini, GPT'den daha iyi bir seçenek haline geliyor.

Hocam GPT daha çok kullanıcıyı memnun etmek, yalan bile olsa kullancıyla sohbet etmek amacına geçti şu an. Doğru bilgi bile vermiyor tek işe yaradığı şey samimiyeti. Gemini daha çok resmi konuşup net cevaplar veriyor ve zaten kod tarafında Gemini daha iyi. Geminidende iyi olarak Claude var. O geminidende kat kat iyi.

ChatGPT'ye kodunuzu atmaya çalışırsanız 2 veya 3 sınırı bile var hani kodlarınızı bile atamıyorsunuz. Tamamıyla kullanışsız. Yanlış dosyayı yükleyip geri bile alsanız onu da attınız sayıp hakkınızı kapatıyor.

Zaten çoğu konuda Gemini daha iyi böyle bir karşılaştırma yapmaya bile gerek yok. Biri sohbete önem veriyor daha çok biri işlevselliğe.

Herkesin tecrübesi farklı demek ki.

GPT'nin projeyi anlayıp temeli oluşturması bana göre daha doğru oluyor. Ama pili erken bitiyor free kullanıcı için. Belki bu benim ilgilendiğim dB konularından da kaynaklanıyor olabilir (felsefi konularda daha uzun token ve prompt girişi izni de dikkatimi çekiyor). Daha sonra Gemini veya DeepSeek ile kod oluşturma aşamasına giriyorum. Gemini'nin kendisi yerine daha çok AI Studio kullanıyorum. Son dönemde amnezi olayı çok hızlı olmaya başlıyor. Ve chat başına olan, 1M olan Token'ı bazen 200k bile olmadan mesaj yazmanı bloke edebiliyor.

10 ay kadar önce AI Studio, Python kodları içinde PHP kodları ekliyor idi. Kendisine bunları belirtmeme rağmen inkar ediyordu. Şimdi daha az bu kod karmaşası var.
Sorunlar gün içinde değişebiliyor.
Çünkü bağlam matrisleri her an güncellenebiliyor veya Server'lardan bir tanesi anlık down olabiliyor.
DeepSeek ve Claude - qwen genel olarak hedefli kod oluşturmada daha başarılı.

Dediğim gibi, bu tamamen anlık değişimler gösterdiği gibi kullandığınız tanımlar ile de ilgili.

Farklı AI'lerin yazdıklarını kıyaslama size kalıyor.

Linus Torvalds'ın bir sözü var. "aynı sonucu oluşturan iki programcı var. Bir tanesi 100 satırda yapar. Diğeri 10 satır ile aynı sonucu alır."

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı