Gençliğin Sorunu Ne?

Yazılım derslerinin izlenmelerine bakın sonrada
Açıkçası her şeyin gençler ve teknoloji yüzünden olduğunu düşünmüyorum. Ve gençler araştırmıyor cümlene katılmıyorum. Daha çok imkanımız var ve ben bunu olabildiğince fazlaca kullandığıma inanıyorum.
Hocam sen kullanıyor olabilirsin bende araştırıyorum benim gibi 2-3 arkadaşım var araştıran ama çoğunluk yapmıyor benim çevremde gördüğüm bu.
Popüler oyun kanalları ve Technopat.net'in izlenmelerini karşılaştır.
Sonra hacker derslerinin izlenmelerine bak.
Sonra da kopya taktikleri yaz izlenmelere bak. Vesselam.
Veya yazılım dersleri izlenme sayılarına bakın sonra da "heçkır" dersleri izlenme sayılarına.

Yazılım derslerinin izlenmelerine bakın sonrada

Hocam sen kullanıyor olabilirsin bende araştırıyorum benim gibi 2-3 arkadaşım var araştıran ama çoğunluk yapmıyor benim çevremde gördüğüm bu.

Veya yazılım dersleri izlenme sayılarına bakın sonra da "heçkır" dersleri izlenme sayılarına.
Sadece ders ile "yazılımcı" olamayacağımız için bakmanın bir faydası yok. İzlemeyeni kınamam yani.

Bunun nedeni teknolojinin elinin altında olmasıdır. Bizim zamanımızda bırakın google'ı , internet yoktu. Mukavvadan ev yapan nesiliz işte. Şimdi öylemi ilkokul ikiye giden yiğenim akşama kadar elinde tablet, youtube geziniyor oyun oynuyor. İnterneti kesince "amcaaa netim gitti" diyor.
Sorun bence genç nesilde değil. Onu yetiştiren nesilde. Sen küçük çocuğa uslu dursun diye eline tablet, telefon verirsen ilerde İnternet ve bilgisayara bağımlı olacaktır.Çocuktan kendisi kadar yetiştiren ebeveynde sorumludur.Onu hobiye yöneltmeli ve vakit geçirmesini öğreteceksin. "Vereyim telefonu sus" ile olmuyor.

Yeni nesildeki ailelere bakmak lazım. Bizim yani eski nesildeki kaç kişinin annesi çalışıyordu? Şimdi çocuk büyüten büyük bir kısım anne-baba çalışmaktadır. Uygun bir çevrede oturmuyorsanız zaten çocugu sokağa tek çıkarmaya korkuyorsunuz. Haberleri okuyorsunuz sanırım. Eskiden öylemiydi? Sabahtan çıkardık, öğle yemeğinde bir eve uğrardık sonra gene hava kararana kadar dışarıdaydık.

Böyle durumlarda ne yapacak çocuk. Doğal olarak tableti alıyor oyun oynuyor. Tonlarca oyuncağı var, oynamıyor bile. Bizim zamanımda bu kadar oyuncağımız olsa bırakın tek başına oynamayı bütün mahalle ile oynardık.

Hobiye yöneltmek tabii ki de mantıklı ama dediğim gibi hangi ailenin zamanı var. Zamanı var ise ama bunu yapmıyor ise tabii ki de size katılıyorum. Ama gel gör ki çok net bir şekilde görünüyor, özellikle annelerde bu durum. Anne telefonu tableti veriyor çocuğun eline sonra bir tarafını seriyor, çocuk ne yapıyor umrunda değil.

2. sınıfa geçicek kardeşim ders yapmamak için her şeyi yapıyor ben liseye geçtim ve nakil işleri bitene kadar ders çalışmayı düşünmüyorum. Çocuklar aileler yüzünden pek dışarı çıkamıyor tabii çoğu yer tek başanı gidilcek gibi değil bizim olduğumuz bölgede neredeyse hiç olay olmuyor o yüzden rahatça arkadaşlarımla bisiklet sürüp basketbol oynayabiliyorum.

Gençlerde bi ego kasma çabası var örneğin Youtube abone olana abone olurum gibi ve kötü alışkanlıkarı ego kasmak için kullananlar olsun.

Hazırı alışmışlık olduğu için üretmek pek akla gelmiyor olması anormal değil fakat dışa bağımlılık gittikçe artıcağını kesin.

Araştırmaya ne gerek var sanki karşıma çıkacak (!)

Son olarak en büyük hedefim ülkeye yararlı bir insan olmak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı