Genel Sağlık Sigortası borcunu ödemek zorunlu mu?

MakeMyDay

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2019
Mesajlar
1.841
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Uluslararası Ticaret
Merhaba Technopat ailesi,

Çalışmıyorum ve bu yüzden Genel Sağlık Sigortası borcum gittikçe artmış. Çünkü sigortalı değilim. Herhangi bir sağlık sorunum olduğunda ise özel hastanelerden yararlanırım zaten.

Bu yüzden bugün evime bir kağıt geldi. Eğer GSS borcumu ödemezsem bu ayın sonunda bu borcuma zam bile ekleneceği yazıyor.
Size görsel bırakıyorum.
Bu borcu ödemek zorunda mıyım?
Bu konuda net bir bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Ekran görüntüsü 2024-02-21 145334.png
 
Genel Sağlık Sigortamı ben de şu an için ödüyorum çalışmadığım için.

İçerde (bir veya iki yanlış olmasın tam hakim değilim) aylık ödemeden fazla bir borcunuz varsa devlet hastanelerinde yine muayene olabilirsiniz fakat sigortanın karşıladığı ilaçları para ile almak zorunda kalırsınız. Çalışmadığınız sürece borç miktarınız her ay artacaktır.
Bildiklerim bu kadar.
Özel hastaneler ile ilgili bir fikrim yok.
 
Genel Sağlık Sigortamı ben de şu an için ödüyorum çalışmadığım için.

İçerde (bir veya iki yanlış olmasın tam hakim değilim) aylık ödemeden fazla bir borcunuz varsa devlet hastanelerinde yine muayene olabilirsiniz fakat sigortanın karşıladığı ilaçları para ile almak zorunda kalırsınız.

Özel hastaneler ile ilgili bir fikrim yok.
Hocam benim borcum her ay birikmiş tam 15.000 TL şu anda. Ben zaten genel sağlık sigortasından faydalanmıyorum, faydalanacak olsam zaten genel sağlık sigortam olsa benden devlet hastaneleri para alacak sonuçta değil mi?

Benim sormak istediğim: Ben bu borcu ödemek zorunda mıyım?
 
GSS isteğe bağlı bir şey değil. Sigortalı bir işte çalışmıyorsan GSS kapsamına girmiş oluyorsun. Ödemek her durumda zorunlumu değilmi onu bilemiycem ama devlet hastanelerinde hizmet alabilmek için ödemek zorundasın. Emekli falan değilsen.

Çalışmıyor olsan bile devletin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmen için var.
 

Geri
Yukarı