General Mobile GM5 vs Zenfone 2

Android One projesi sadece yazılım tarafında destek veriyor, telefonu üreten ve telefondan sorumlu olan GM firması. GM 4G modeli fena bir model değildi ama bu modelde de sorun yaşayanlar çok oldu. Örneğin ekran sararmasına bizzat şahit oldum, GM kronik sorunları fazla olan bir marka, hiçbir zaman tam olarak güven veremiyor.

Zenfone 2 kullanıcısı olarak tavsiyem elbette Zen 2. Tek eksiği 1080P 60 FPS video çekimi desteklememesi. Performans bakımından An Tu Tu Benchmark 6.1.4'te 67400 puan aldım. Güncelleme olarak aldığım ay olan şubat ayından beri 6 güncelleme geldi (2 tanesi öncedendi 4 tanesi aldıktan sonra geldi). Kamerası 13 Mp ama hakkını veriyor. ZenUI arayüzü ise çok stabil. T60'da bile stabil çalışıyor. Ayrıca ZenUI uygulamalarına çok fazla güncelleme geliyor. Zamanında GM Discovery kullandım ama her gün yumrukluyordum cihazı, siz düşünün artık, sağlam malzeme kullanmıyor GM.

@Ali Güngör Firmanın geçmişine bakmak bence hata. Discovery ile 4G arasında bile kalite farkı vardı GM 5 Plus'da bu kalitenin artığını düşünüyorum. Yoksa Asus kullanıcısı olarak da bende sorun yaşadım.

Her ikisinin artısı var elbet. Ama güncel olmak daha iyidir. General Mobile telefon üretiminde Asus'a göre daha fazla ders aldığını düşünüyorum. Asus diyor mesela "hadi laseri olan telefon yapalım al sana (Zenfone Laser)". Aaa Lenovo'ya bak Lenovo P70 daha sonra arkasından Vibe P1 ile batarya odaklı telefon yapmış hadi bizde yapalım al sana (Asus Maxx). Şuan Asus'u pek tercih etmem.
General Mobile ise zamanında güncelleme sıkıntısı çekti onu Google ile halletti. Garanti ile sorun yaşadı şuan yeni ofis mi ne yapmışlar İstanbul'da olmadığım için araştırma şansım yok. Şarj soketi ile defalarca sorun yaşadı Type-C ile biraz daha güvende. Pek General Mobile sevmiyeni olsamda 4G beni çok heycanlandırmasada GM 5 Plus ne yalan söyliyeyim güzel telefonmuş dedirdi.

Açıkcası bu iki telefondan GM 5 plus daha alınası gibi. Onun dışında Lg G4 belki ithaalatçı garantili alabilirsin onunda garanti sıkıntısı var. Lenovo Vibe P1'e bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı