Gentoo Linux Kernel Konfigrasyonu Nasıl Yapılır?

404631

Hectopat
Makaleler
1
Şu an kernel Config dosyasına geldim. Burada General setup gibi seçenekler var. Ne yapmalıyım?
@gen2 hocam, yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok sevdim Gentoo'yu. Daha önce çok Linux gördüm, denedim ama hepsini bıraktım. Gentoo süper geldi. İlk gördüğümde hemen ben bunu kurmalıyım dedim çok sevdiğim Windows'umu sildim.
Erken girismemen gerek dostum. Biraz ogren sonra kurarsin kacmiyor bir yere :D
Hocam ilk ne zaman ve nasıl kurdunuz?

Çok sevdim Gentoo'yu. Daha önce çok Linux gördüm, denedim ama hepsini bıraktım. Gentoo süper geldi. İlk gördüğümde hemen ben bunu kurmalıyım dedim çok sevdiğim Windows'umu sildim.

Hocam ilk ne zaman ve nasıl kurdunuz?
Hype'lanmani anliyorum ama kurunca guzel oldugunu ama bir milestone olarak gorulmesine gerek olmadigini anlarsin. E cogu kisinin Linux bilgisini bu korukledi ben dahil ama dagitimin fazla onemi yok. Ogrenmekse amacin tabii denemeye devam et :) Arch'i zamaninda 3 4 deneme ile kurmustum.

Arch'i yazin Temmuz sonu gibi kurabildim galiba. Gentoo Agustos ortalari. Programlama ogrendigim icin biraz gelistirmistim Ingilizce'mi Handbook ile kurdum tamamen. Cok soru sorardim @Kreato'nun basini agrittigim dogrudur :D

Ubuntu berbat. Hem logosu hem kendisi. O ismi duyunca bile irkiliyorum.
@175920 @gen2
Hocam acil yardımınıza ihtiyacım var. Ben şimdi manual kernel konfigrasyonu yaptım ve opsiyonel aşamaya geldim:

Optional: Building an initramfs​

Yapmalımıyım?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı