Geometri çalışırken tıkanmışlık hissi

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Şu anda 10. sınıftayım. Bu zamana kadar gerçekten günü gününe, özellikle sayısal derslere günde 3 saat çalıştım. Matematik konusunda da kendimi oldukça iyi hissediyordum. Ancak bu dönem, yani son dönemde, geometriye geçtiğimizde bazı sıkıntılar yaşamaya başladım.

Belki de son birkaç haftadır havaların ısınması, ders çalışma isteğimin azalması ve en önemlisi de hayalim olan girişimcilik ve zengin bir yaşamın okul dersleriyle tam olarak örtüşmediğini fark etmem, motivasyonumu ciddi şekilde düşürdü.

Yaklaşık 2 hafta önce, 10. sınıf geometrisine başlamadan önce, bir hafta boyunca sadece üçgenler konusuna tekrar yaptım. Geçen seneden az da olsa bir temelim olduğu için, her başlıktan Sonuç Yayınları kitabından 5’er 10’ar soru çözerek ilerledim. Konu anlatımı dinlemedim ve öğretmenimizden de geri kaldım. Şu anda paralelkenar konusuna kadar geldim, ama Sonuç Yayınları gibi görece kolay bir yayından soru çözerken bile zorlanıyorum.

Normalde 4 farklı kaynaktan ilerleyen biriydim ama şu anda tıkandım gibi hissediyorum. Sizce neden böyle oldu? Ne önerirsiniz?

Amacım en azından yaz tatiline matematikten 100 ortalama ile girebilmek. Tavsiyelerinizi gerçekten çok merak ediyorum.

Kısa süreli aralar ver. Daha 10. sınıfken sayısal derslere aralıksız her gün 3 saat çalışmak tam da bu dönemlerde seni yormaya başlar. Şimdiyle beraber gelecekte de ders çalışma isteği bırakmaz. 2 gün, 3 gün, bilemedin 1 hafta kendine ara var. Git oyun oyna, film izle. Dopamin seviyeni yükselt. Aralıksız devam etmek böyle aralar verip devam etmekten daha zor. O yüzden arada ara ver.

Dediğin gibi artık havalar ısındı. Kimse bir yerde oturup saatlerce beklemek istemiyor. Güneş geç battığından dolayı kışın oturduğunuz 1 saat yazın oturduğunuz 1 saate göre daha kısa geliyordu çünkü hava bir anda kararıyordu. Şimdi sadece güneş var.

Vallahi 10. sınıfta bunlarla uğraşmak ne kadar doğru bilmiyorum. Ben her zaman 9. ve 10. sınıfta mesleğe karar verilmesi taraftarıyım. Tabii kime sorarsanız sizin yaptığınız şu an en doğru şey.

Evet hocam orası öyledir tabii ama son zamanlarda gerçekten oturup düşündüğümde benim hayalim köpek gibi çalışıp sonra borç harç içinde devlete bağlı bir maaşla geçinmek olmadığını fark ettim özellikle robert kiyosakinin zengin baba yoksul baba kitabı benim fikirlerimin gelişmesinde büyük bir etken oldu o kitabı okumanızı veya robert kiyosakinin söyleşilerini dinlemenizi öneririm belki sizi de etkiiler.

Önce okul sınavları için çalışman gerektiğini göz önünde bulundur. 9. ve 10. sınıfta obpni yeterince yüksek tutarsan çok faydası olacaktır ve çokgenler ve dörtgenleri çok kasmana gerek yok üçgen bildiğin sürece lise müfredatında bütün geometri hallolacaktır hatta ben şu an 11.sınıfım ve şöyle söyleyeyim çok sağlam üçgen ile 11.sınıfın yarısını -ki fazlasına eminim- çok rahat geçirirsin. Şu anki sınavların için de özellikle bol soru çözmeye gayret et, geometri bol soru ile pekişince çözülüyor ama bu soruları bir günde 2 saat şeklinde gibi bir abartıyla çözmene gerek yok. Mesela iki günde bir veya her gün 1 test 2 test aşağı yukarı 20 soru toplam çözsen 2 hafta sonra değişimi farkedersin. Bu 15 tatilde aynısını yaptım ve tyt denemelerinde son zamanlarda en düşük 7 net gördüm.

Kısa süreli aralar ver. Daha 10. sınıfken sayısal derslere aralıksız her gün 3 saat çalışmak tam da bu dönemlerde seni yormaya başlar. Şimdiyle beraber gelecekte de ders çalışma isteği bırakmaz. 2 gün, 3 gün, bilemedin 1 hafta kendine ara var. Git oyun oyna, film izle. Dopamin seviyeni yükselt. Aralıksız devam etmek böyle aralar verip devam etmekten daha zor. O yüzden arada ara ver.

Dediğin gibi artık havalar ısındı. Kimse bir yerde oturup saatlerce beklemek istemiyor. Güneş geç battığından dolayı kışın oturduğunuz 1 saat yazın oturduğunuz 1 saate göre daha kısa geliyordu çünkü hava bir anda kararıyordu. Şimdi sadece güneş var.
evet hocam sanırım haklısınız ve şu anlarda çok pişmanım zaten keşke bu kadar ders çalışmasaydım da bu işlere zaman ayırsaydım çünkü 11 ve 12 de zaten aşırı derece çalışacağım

Evet hocam orası öyledir tabii ama son zamanlarda gerçekten oturup düşündüğümde benim hayalim köpek gibi çalışıp sonra borç harç içinde devlete bağlı bir maaşla geçinmek olmadığını fark ettim özellikle robert kiyosakinin zengin baba yoksul baba kitabı benim fikirlerimin gelişmesinde büyük bir etken oldu o kitabı okumanızı veya robert kiyosakinin söyleşilerini dinlemenizi öneririm belki sizi de etkiiler.
Okumanın sonucunu böyle düşünmen çok normal ama yanlış. Hayatta her şey para değil aynı zamanda okumadan gelen şöhret vs. de değil önemli olan donanımlı ve erdemli bir insan olmak. Bunlar için ömrün zaten yeterince kısa ve yeterince uzun sen şimdi şu 2 senelik kısa sürece odaklan hayatının devamında zaten bol bol vaktin olacak. Eğer olmayacaksa bile en azından "iyi" uğruna öldüm dersin. Marcus Aurelius okumanı da tavsiye ederim.

Önce okul sınavları için çalışman gerektiğini göz önünde bulundur. 9. ve 10. sınıfta OBP'ni yeterince yüksek tutarsan çok faydası olacaktır ve çokgenler ve dörtgenleri çok kasmana gerek yok üçgen bildiğin sürece lise müfredatında bütün geometri hallolacaktır hatta ben şu an 11.sınıfım ve şöyle söyleyeyim çok sağlam üçgen ile 11.sınıfın yarısını -ki fazlasına eminim- çok rahat geçirirsin. Şu anki sınavların için de özellikle bol soru çözmeye gayret et, geometri bol soru ile pekişince çözülüyor ama bu soruları bir günde 2 saat şeklinde gibi bir abartıyla çözmene gerek yok. Mesela iki günde bir veya her gün 1 test 2 test aşağı yukarı 20 soru toplam çözsen 2 hafta sonra değişimi fark edersin. Bu 15 tatilde aynısını yaptım ve TYT denemelerinde son zamanlarda en düşük 7 net gördüm.

Hocam öneriniz teşekkürler çok haklısınız ama bu zamana kadar bu kadar yoğun çalışınca artık dediğim gibi ders çalışma isteği hiç kalmadı geçen dönem OBP em 98 idi bu dönemde en azından düşürmemeye çalışıyorum ama artık dayanamamaya başladım ola ki bu dönem matematikten kötü not ile dönemi kapatmak da istemiyorum hani yüzdük yüzdük kuyruğna geldik muhabbeti.

Okumanın sonucunu böyle düşünmen çok normal ama yanlış. Hayatta her şey para değil aynı zamanda okumadan gelen şöhret vs. de değil önemli olan donanımlı ve erdemli bir insan olmak. Bunlar için ömrün zaten yeterince kısa ve yeterince uzun sen şimdi şu 2 senelik kısa sürece odaklan hayatının devamında zaten bol bol vaktin olacak. Eğer olmayacaksa bile en azından "iyi" uğruna öldüm dersin. Marcus Aurelius okumanı da tavsiye ederim.
peki hocam tavsiyeleriniz içi çok teşekkür ederim dikkate alacağım

Hocam öneriniz teşekkürler çok haklısınız ama bu zamana kadar bu kadar yoğun çalışınca artık dediğim gibi ders çalışma isteği hiç kalmadı geçen dönem OBP em 98 idi bu dönemde en azından düşürmemeye çalışıyorum ama artık dayanamamaya başladım ola ki bu dönem matematikten kötü not ile dönemi kapatmak da istemiyorum hani yüzdük yüzdük kuyruğna geldik muhabbeti.

peki hocam tavsiyeleriniz içi çok teşekkür ederim dikkate alacağım
Ortalaman gayet iyi eğer düşerse de çok umursama. Tabii ki havalar ısındı, canın sıkıldı. Al benden de o kadar. Sen sadece komple salma yeter temelin iyiyse -ki üçgen temelim var diyorsun- dörtgenler çerez. Diğer çokgenler için de bilmen gereken belli başlı formüller var ama tek önerim bunların nasıl meydana geldiğini öğrenmen. Yani demek istediğim, atıyorum çokgenin kenar sayısı ile ilgili formül var. Bunu direkt ezberleyip geçersen seneye hiçbir şey kalmaz ama eğer mantığını kavrarsan şimdi unutmazsın. Tecrübe.

Ortalaman gayet iyi eğer düşerse de çok umursama. Tabii ki havalar ısındı, canın sıkıldı. Al benden de o kadar. Sen sadece komple salma yeter temelin iyiyse -ki üçgen temelim var diyorsun- dörtgenler çerez. Diğer çokgenler için de bilmen gereken belli başlı formüller var ama tek önerim bunların nasıl meydana geldiğini öğrenmen. Yani demek istediğim, atıyorum çokgenin kenar sayısı ile ilgili formül var. Bunu direkt ezberleyip geçersen seneye hiçbir şey kalmaz ama eğer mantığını kavrarsan şimdi unutmazsın. Tecrübe.
Ek olarak yazın güzelce dinlendikten sonra, örneğin temmuza kadar olabilir, kesinlikle tyt çalışmaya başla eğer konu olarak derslerinin yeterli olduğunu düşünüyorsan denemelere girişebilirsin ama önce matematikten vs. kitap bitirmen çok iyi olur. 11.sınıfın ilk haftaları büyük ihtimalle tyt denemen olur ve okula motive başlarsan çok iyi olur. Aslına bakarsan ben öyle başlamadım ama şimdi geliştiğimi görünce mutlu oluyorum üstelik sadece geometri çalıştım o da iki hafta kadar. Deneme çözmek bile net artırdı 50 netle başladım bugün ki denemem 87 geldi vs. Tabii daha iyi olabilir ama dediğim gibi hiç çalışmadan bu kadar yapabiliyorsam sen neler yaparsın 98 obp ile.

Ek olarak yazın güzelce dinlendikten sonra, örneğin temmuza kadar olabilir, kesinlikle tyt çalışmaya başla eğer konu olarak derslerinin yeterli olduğunu düşünüyorsan denemelere girişebilirsin ama önce matematikten vs. kitap bitirmen çok iyi olur. 11.sınıfın ilk haftaları büyük ihtimalle tyt denemen olur ve okula motive başlarsan çok iyi olur. Aslına bakarsan ben öyle başlamadım ama şimdi geliştiğimi görünce mutlu oluyorum üstelik sadece geometri çalıştım o da iki hafta kadar. Deneme çözmek bile net artırdı 50 netle başladım bugün ki denemem 87 geldi vs. Tabii daha iyi olabilir ama dediğim gibi hiç çalışmadan bu kadar yapabiliyorsam sen neler yaparsın 98 obp ile.
hocam bana zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim beni motive ettiniz gerçekten söylediklerinizi kesinlikle uygulayacağım Allah Gönlünüzde ne varsa versin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı