Gerçek hayat kaç FPS?

Şöyle düşünün sabit bir duvarı 1 FPS ile de çekseniz 1000 FPS ile de çekseniz sonuç değişmez. Algı aynıdır. Çok yavaş hareket eden bir bulut düşünün, 1 FPS kesik kesik olabilir ancak 10 FPS yeterli ve akıcı bir algı oluşturmaya yeter. Cismin hareket hızına bağlı olarak FPS farklı algılara sebep olabilir. Göz bunları görür ancak FPS aşırı yükseldiğinde sadece akıcılığı fark edersiniz. Aradaki kareler aklınızda kalmaz. Hatta şunu söyleyeyim, gerçek hayattaki saniye başına kare sayısı çok fazla arttığında yorgunluk ve baş ağrısı baş göstermeye başlar. Gerçek hayattaki ile ekranda görülen saniye başına kare sayısının birbirinden farklı yönleri var ve benim verdiğim cevap başlığa göre.
Hocam bir subliminal mesaj şekli var bilir misiniz bilmem. Normalde 24 kare konurken ona 25 kare konuyor ve ilk 23 Adnan Menderes'in konuşması ardından ABD başkanın fotoğrafı çıkıyor ve tekrar A.Menderes fotoğrafı geliyor ve o ABD başkanının fotoğrafı rahatlıkla algılanabiliyor.

Hocam bir subliminal mesaj şekli var bilir misiniz bilmem. Normalde 24 kare konurken ona 25 kare konuyor ve ilk 23 Adnan Menderes'in konuşması ardından ABD başkanın fotoğrafı çıkıyor ve tekrar A.Menderes fotoğrafı geliyor ve o ABD başkanının fotoğrafı rahatlıkla algılanabiliyor.
Oradaki farklı resmin kime ait olduğunu önceden bildiğin için evet bu kişi ABD başkanı diyebilirsin ancak tanımadığın birinin resmini koyarlarsa eğer o kişiyi tarif edemezsin.

Sadece arada farklı ve anlayamadığın bir görüntü farkedersin.

Ayrıca bu örnek subliminal mesaj kapsamında değildir, subliminal mesaj ayrıca incelenmesi gereken çok daha derin bir konudur.

Sıradan bir insanın bir resme baktıktan sonra algılayıp o resimdeki kişinin kimliğini anlayabilmesi için 500 milisaniye süreye ihtiyacı vardır. Savaş pilotu, formula 1 pilotu gibi üst düzey dikkat gerektiren işlerle uğraşan kişilerde bu algı 100 milisaniyeye kadar düşer.
Bunun haricinde birisi size aksini iddia ediyorsa bilin ki o kişinin kendi egosundan dolayı size vermeye çalıştığı ben sizden daha üstünüm mesajıdır.

Oradaki farklı resmin kime ait olduğunu önceden bildiğin için evet bu kişi ABD başkanı diyebilirsin ancak tanımadığın birinin resmini koyarlarsa eğer o kişiyi tarif edemezsin.

Sadece arada farklı ve anlayamadığın bir görüntü farkedersin.

Ayrıca bu örnek subliminal mesaj kapsamında değildir ; subliminal mesaj ayrıca incelenmesi gereken çok daha derin bir konudur.

Sıradan bir insanın bir resme baktıktan sonra algılayıp o resimdeki kişinin kimliğini anlayabilmesi için 500 milisaniye süreye ihtiyacı vardır. Savaş pilotu, formula 1 pilotu gibi üst düzey dikkat gerektiren işlerle uğraşan kişilerde bu algı 100 milisaniyeye kadar düşer.
Bunun haricinde birisi size aksini iddia ediyorsa bilin ki o kişinin kendi egosundan dolayı size vermeye çalıştığı ben sizden daha üstünüm mesajıdır.
Sonuç olarak 24 kare değil 25 kare ve daha üstünü gözümüzün algıladığını anlamış oluyoruz.

Bu arada Akın bey sizlere selamlarını iletiyor ; kendisi cezalı durumda olduğu için yazamıyor.

Sonuç olarak 24 kare değil 25 kare ve daha üstünü gözümüzün algıladığını anlamış oluyoruz.
Hayır biraz daha kendinizi vererek okuyun lütfen görüntünün akıcılığı ayrı birşey gördüğünüzü beyninizde şekillendirmek çok ayrı bir şey.

Şahıs kendisine cevap yazamayan bir yönetici tarafından cezalı durumda maalesef sizlere cevap yazamaz. Bilimsel gerçekleri inkar etmek de bir yöneticiye yakışmadı üstelik kendini haklı çıkarabilmek adına laf ebeliği yapıyor.
Bu arada Akın bey sizlere selamlarını iletiyor ; kendisi cezalı durumda olduğu için yazamıyor.
Kurallara uymadığınız sürece uyarı almaya devam edersiniz. Yeni üyelik açıp başka hesapmış gibi davranmaya devam ederseniz bu durumun size tek kazancı daha uzun süre Sosyal'den mahrum kalmak olacaktır.
Akın Bey'in selamını kendi ağzından duymak güzeldi. Ortaya koyulan kanıta karşı tek kelime edemeyip, "bilimsel gerçekleri inkar etmek"ten söz etmeniz de komik. Video ortada, arkası/kaynağı olmayan her sözünüze karşı durabilecek somut bir örnek. Your move.

Gözü elektronik bir alete benzetirsek; (FPS diyerek zaten elektronik alete benzetilmiş zaten:)) digital sistemler zamanda sürekli değildir ve illaki de arada zaman boşlukları vardır, analog sistemlerde ise, zamanda sürekli olduğundan ve hiç zaman boşluğu yoktur, burada göz analog bir alet olarak düşündüğümüzde, FPS limitinin olma ihtimali sıfıra iner, diyorum ve noktayı koyuyorum arkadaşlar :)

Vallahi biz de arkadaşlarla günlerdir bu konuyu konuşuyorduk tam yerinde olmuş :D Bana kalırsa Hz sınırsız, fakat sabahları ve geceleri arası FPS farkı oluyor. Gece 500FPS, Sabah 250FPS. Özellikle gece karanlık bir ortamdaysam ve etrafta seyrek ışıklar varsa keyfime diyecek yok :D

Gerçek hayatı FPS'ye bağlamış olsak:
Bu insana göre değişen bir durum olurdu her halde. (Tabi göze bağlı olarak)
Ben örneğin, 4K'da en az 500 FPS aldığımı düşünüyorum :vaybe:
Benim sistemle kendimi şöyle bi karşılaştırıyorum da, ohoo.... :D
Sen hala 4K'da mı kaldın kardeş? :D :p

Technopat Haberler

Geri
Yukarı