Gerçekçi araba simülasyonu oyunu önerisi

Direksiyon setim yok. Oyun konsolum var. Assetto Corsa'yı oynadım. Beğenmedim. ETS 2'yi de oynuyorum fakat o kadar gerçekçi gelmiyor. GTA 4'ü de dün yükledim. Gayet zevkli fakat bir süre sonra her şey tekrar etmeye başladı ve çok kasvetli bir havası var.
Assetto Corsa, İracing gibi oyunların tadı direksiyon seti ile çıkıyor zaten. ETS2 için Arcade tarzı demek daha doğru olur bence.

Bu soruyu duymamış oluyım gelmiş geçmiş en gerçekçi araba simulasyonu Gran Turismo dur hatta bu oyunu oynayarak gerçek bir yarışçı olan 3 kişi mevcut
nasıl olduğunu özetliyim:
nissanın yaptığı yarışmayı kazanan 5kişiyi eğitirler ve sadece 1 tanesi yarışçı lisansı almayı başarır sonra 24 hours of le mans adında bir yarışa katılır bu yarış 24 saat sürer ve 3 tane şöföre ihtiyaç duyar 5 kişinin geri kalan 4 kişiden 2 si seçilir ve yarışa katılıp 3.lüğü alırlar anlıcan oyun sayesinde yarışmalara katılanlar var oyun playstation oyunu ama pcye kurma yollarıda mevcut

Bu soruyu duymamış oluyım gelmiş geçmiş en gerçekçi araba simulasyonu Gran Turismo dur hatta bu oyunu oynayarak gerçek bir yarışçı olan 3 kişi mevcut
nasıl olduğunu özetliyim:
nissanın yaptığı yarışmayı kazanan 5kişiyi eğitirler ve sadece 1 tanesi yarışçı lisansı almayı başarır sonra 24 hours of le mans adında bir yarışa katılır bu yarış 24 saat sürer ve 3 tane şöföre ihtiyaç duyar 5 kişinin geri kalan 4 kişiden 2 si seçilir ve yarışa katılıp 3.lüğü alırlar anlıcan oyun sayesinde yarışmalara katılanlar var oyun playstation oyunu ama pcye kurma yollarıda mevcut
iRacing ismini sanırım daha önce duymadınız. Artık duyduğunuza göre en iyi simülasyon yarış oyununu biliyorsunuz.

Eğer ben illa gerçekte olan bir markanın aracını sürmek istiyorum demiyorsanız kesinlikle BeamNG.drive.
Bu oyun bir SimRacing oyunu değil zaten öyle bir karşılaştırma da yapmayacağım fakat bir aile arabasının yol tutuşunu, gidişini bana en iyi verebilen oyundur kendisi. Başka bir açık dünya araba oyunundan örnek vermek istiyorum mesela Forza Horizon serisinde 80'le giden bir arabayı sanki koşarak geçermişim gibi hissediyorken, 300 ile 350 ile keskin virajları alıyorken BeamNG'de tam tersi. Yani hız hissiyatını çok iyi veriyor oyun oyuncuya. Büyük bir kazadan sonra aracınızın milim yürümez hale gelmesi hızlı gitmeyi gerçekten bir mücadele kılıyor ve çarpmamaya çalışıp aynı anda da hızınızı korumaya çalışırken oyundan aldığınız keyif de artıyor. Bunun gibi daha bir çok çok gerçekçi özelliği var. Tek sıkıntısı AI araçlar spawnlanmadan oyun çok ıssız hissettiriyor, o araçlar ise çok işlemci kaynağı tüketiyor. Reddit'te kendi aracın dahil spawnladığın her araç bir thread'ini yiyor gibi bir şey okumuştum mesela.

Ayrıca son olarak eklemek istediğim şey, eğer oyun aklınızda çok eski araba kazası videolarından aklınızda kaldıysa ve grafiklerini kötü buldu iseniz, o günlerden bu güne grafikleri çok değişti. Ultra'da bir kaç World Editor ayarıyla gerçeğe yakın görüntüler elde edebiliyorsunuz.

Demem o ki özellikle de indirim esnasında kesinlikle göz atılması gereken, aldığım günden bu güne bir kere bile bana acaba başka bir şey mi alsaydım dedirtmeyen nadir oyunlardan biridir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı